rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Cazinoul, în moarte clinică! Iată de ce întârzie lucrările de restaurare

Demararea lucrărilor de restaurare ale bătrânului Cazino de pe faleza Constanței se lasă așteptate. În vreme ce autoritățile sunt prinse într-o sarabandă de contestații și termene de judecată, în încercarea de a atribui lucrările de consolidare și restaurare, constănțenii se întreabă dacă va mai rămâne ceva de reabilitat, fiind deja evident că maiestosul monument istoric se degradează mai repede decât reușesc autoritățile să se apuce de treabă.

Faleza Constanței debordează de agitație și veselie. Seară de seară devine neîncăpătoare, fiind locul preferat de numeroși constănțeni și turiști pentru petrecerea câtorva clipe de relaxare. Bunici, copii și părinți se bucură de briza mării, admirând în același timp și haina nouă a falezei, curată și frumoasă.

Cazinoul pare să asiste stingher la toată agitația din jurul lui. Bătrânicios, murdar și scorojit, stârnește milă. Văzut din depărtare, încă impune respect, cum se ridică semeț pe malul mării. Dar de îndată ce te apropii, impresia se schimbă. Pereții scorojiți, ferestrele sparte, te fac să asocieze imaginea Cazinoului cu cea a unui cerșetor. „Ce păcat!” – exclamația este prezentă pe buzele tuturor celor care ajung în zonă.

În prezent, Cazinoul ar fi trebuit să fie în lucrări de reabilitare

La ora aceasta, Cazinoul ar fi putut să fie în plin proces de restaurare. Acesta era și planul, în 2015, când monumentul a fost trecut de la Primăria Constanța în administrarea Companiei Naționale de Investiții, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. La data respectivă, autoritățile centrale se lăudau că au fost alocate 31 de milioane de euro pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului și demarau licitațiile pentru atribuirea lucrării.

De atunci, însă, au trecut doi ani, iar autoritățile nu au reușit să depășească această etapă. Motivul: firmele care participă la licitații, mai bine zis asocierile de firme, contestă, pe rând, rezultatul licitațiilor. Iar procedura este de durată: contestațiile sunt depuse întâi la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), iar ulterior, dacă firmele sunt nemulțumite de rezultate - și, bineînțeles, sunt nemulțumite! – la instanța de judecată. Și, astfel, se scurg lunile și anii.

În prezent, firmele care își dispută lucrările de reabilitare sunt SC Euras SRL - SC Polarh SRL (asociere de firme care a câștigat ultima licitație de atribuire a lucrării) și SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL. Nemulțimiți de rezultatul licitației, SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL au contestat la CNSC, unde le-au fost respinse obiecțiile, iar apoi în instanța de judecată.

Instanța a impus reevaluarea ofertelor firmelor de construcții

Cea mai recentă decizie a instanței de judecată, respectiv a Curții de Apel București cu privire la această „luptă” pentru obținerea lucrărilor la Cazino, a fost dată la sfârșitul săptămânii trecute. Redăm, în rândurile următoare, decizia instanței de judecată: „Admite recursurile. Casează în parte sentinţa recurată şi rejudecând: Admite în parte contestaţia formulată de SC Euras SRL.

Dispune anularea în parte a raportului final al procedurii nr. 4546/28.11.2016, în partea care priveşte îndeplinirea cerinţelor de calificare de către ofertantul SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL, respectiv în partea care priveşte îndeplinirea cerinţei minime de calificare prev. de cap. III.2.3.a) capacitatea tehnică şi/sau profesională - personalul minim şi obligatoriu solicitat, respectiv în ceea ce priveşte persoana nominalizată pe poziţia de manager în sistemele de management al calităţii, respectiv Mihail Vizireanu. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL, conform considerentelor prezentei decizii. Respinge în rest contestaţia formulată de SC Euras SRL ca nefondată.

Admite contestaţia formulată de SC Euromateria SRL. Dispune anularea procesului verbal de evaluare nr. 4245/08.11.2016 şi nr. 4382/16.11.2012, adresa nr. 4246/08.11.2016 privind ofertantul SC Euras SRL - SC Polarh SRL, rezultatul procedurii în partea care priveşte evaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euras SRL - SC Polarh SRL, precum şi a tuturor actelor subsecvente. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euras SRL - SC Polarh SRL, conform considerentelor prezentei decizii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile recurate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 18.08.2017”.

Pe scurt, instanța a impus Companiei Naționale de Investiții se reevalueze ambele oferte și să ia o nouă hotărâre. Ceea ce înseamnă, pentru Cazino, că va mai trece un timp – poate luni, poate ani! – până când va vedea o mână de var măcar.

Se impune menționat că firma SC Euromateria SA nu le este străină autorităților, nici celor de la București, nici celor de la Constanța. Administrată de Mihai Răzvan Gheorghe, firma a participat la licitațiile organizate de CNI pentru atribuirea reabilitării Cazinoului încă din 2015, și de atunci a tot contestat deciziile companiei. De asemenea, aceeași firmă a pus bețe în roate, potrivit surselor noastre din cadrul Primăriei Constanța, și restaurării Parcului Arheologic din municipiul nostru. Iar asta pentru că, firma a tot contestat rezultatul licitațiilor organizate de primărie pentru atribuirea lucrărilor, până când a trecut termenul limită și a fost pierdută finanțarea europeană.

Rămâne de văzut, în aceste condiții, când va fi redat Cazinoului eleganța de altă dată!

Florentina BOZÎNTAN

marţi, 22 august 20172999
Comentarii

04Emblema(22 aug 22:40)
Cazinoul a fost si e adevarata emblema a Constantei. E cel mai relevant indicator al starii orasului, comunitatii locale si tarii in care traim. Ne place sau nu, exact asa arata lucrurile - toti copiii si adolescentii ar trebui dusi in vizita sa-l vada, pentru a nu-si face iluzii.
02varu maftei(22 aug 19:25)
Trebuie renovat in regim de urgenta. La parter e nevoie de o farmacie,de o sala de jocuri si de un sediu de banca. La etaj puteti face un bordel.
04groh groh(22 aug 18:44)
daca-l lua mazare era aranjat si parfumat demult, mbene nici altcineva nu mai trecea prin fata lui de fapt inchideau faleza cu totul ptr prostime numai smecherii aveau voie, pai ori suntem mafioti ori nu?
23cicalitoare woody(22 aug 16:18)
mai nene, Cazinoul daca era pe vremuri o cladire destinata celor bogati, cu pacanele si alea, alea, ce e de facut? sa o lase sa pice? de biserici si de alte alea aveti bani, dar pt una din cele mai frumoase cladiri din Romania nu aveti
01Proximene(22 aug 15:54)
Nu exista cineva sus, care sa fie convins ca ar castiga ceva bani ori faima valorificabila banestre ulterior. Sau exista mai multi si nu stiu cum sa-si imparta beneficiile intre ei. Asta e regula,ai alesi ,ei raspund,ei fac sau nu ce ,,trebuie'; pentru alegatori. Cazinoul ,o cladire destinata celor bogati pe vremuri,va crapa dracului,se va prabusi. Treaba cu simbolul,alea -alea ,mai lasati?! Constanta are multe alte simboluri chiar apropiate de cei multi,nu doar de fostii jucatori pe bani,,,nepotii'' lor fiind cei redusi la cap cu pacanelele lor.Cladire misto? Pai hai sa facem si noi ceva bun!
14Cazinou bisericesc(22 aug 15:30)
E anexa palatului episcopal, viitoare manastire bisericea la mosia di Nazar...cea
06jalnic domnilor(22 aug 14:07)
Daca un asa obieciv turistic si foartevimportant pt Constanta si tara noastra sta intr-un domn X-ulescu .....ce poti sa mai spui?? Nu avem legi? Nu avem alte capete mai stralucite sa ia o masura urgenta pentru restaurare?? Arat ingrozitor....deja cad bucati intregi din el...pacat! Mare pacat!!!
12cineva(22 aug 13:10)
bobu' de mazare a ajuns primar dupa ce a promis ca demoleaza ruinele fostului hotel Continental, Fagadau o fagaduit ca restaureaza Cazinoul dar acum are alte prioritati pentru ca nu mai este mult pana la viitoarele alegeri locale si el nu si-a burdusit indeajuns conturile, dupa ce o sa fure indeajuns, poate dupa aia sa se apuce si de restaurarea Cazinoului, dar pana atunci mai aveti de asteptat, daca nu, la viitoarele alegeri Fagadau va mai promite inca o data ca nu-l doare gura, il realegeti, si va puneti pe asteptat, si o sa tot asteptati sa vedeti cum are sa pice Cazinoul.
34MADAM IONA,(22 aug 12:58)
MA-TA NU TI-A POVESTIT CA PDL-ISTA SULFINA BARBU A BLOCAT SOSEAUA DE COASTA SI REABILITAREA CAZINOULUI CU BANI EUROPENI ? DE CE JIGODIILOR BASISTE NU RECUNOASTETI CATA AGLOMERATIE INDURAM PT CA S-A BLOCAT SOSEAUA DE COASTA ?
17foarte rau(22 aug 12:11)
distrugeti tot ,ce mai conteaza romania ptr.voi,ca de 27 ani nu sa rausit sa o distrugeti complet,tot inainte dat tare cu presa si televiziunile voastre in cei care vor sa faca ceva ptr. tara ,pana cand????
92foarte bine(22 aug 11:22)
la cat de plini de ura si prostie sunt comentatorii, asa va trebuie, sa nu se faca nimic.
17LA ANUL SI LA MULTI ANI(22 aug 09:32)
CAZINOUL DIN CONSTANTA SI STADIONUL DINAMO 2 HIMERE
112gogu(22 aug 09:19)
Cazinoul rusinea Constantei
313rusine(22 aug 09:19)
Astazi Constanta este condusa de o gasca de incompetenti.
118constantean(22 aug 08:48)
Bai nenorocitilor ati distrus Constanta! Ajunge! Pe strada Calarasi intre case se mai ridica un bloc. De ce ucideti orasul bai animalelor? Cum eliberati autorizatiile pentru astfel de nenorociri?
112Fagadau(22 aug 08:37)
O sa vina si nota de plata ptr toti ....
314@ioana(22 aug 08:26)
moare pentru ca este ucis de nonsalanta constantenilor care la vot stau acasa si dau vina pe batrani in timp ce ei sunt multumiti ca se distreaza prin bamboo sau alte spelunci cu nume pompos.
114ioana(22 aug 08:19)
Orasul acesta moare! Este ucis de incompetenti si mai ales de coruptie! Nu mai exista legi nu mai exista bun simt se construieste haotic se distrug putinele spatii verzi. Domnilor administratori mergeti sa vedeti Botosani si apoi intrebati-va ce faceti in primaria Constanta.
217Vivi(22 aug 07:43)
Haina curata a falezei??? Curata???? E foarte MURDAR in zona falezei. Se cere o matura, o spalare cu apa...dar de asta sufera intreg orasul...ce sa mai vorbim...
222ana(22 aug 02:25)
As vrea sa stiu daca neputinciuosii si incopetentii care s au perindat prin primaria Constantei au cosmaruri cand trec prin orase ca Suceava Targu Neamt Alba Iulia Sighisoara si comune in care s au restautat si pus in valoare vestigiile .Cum e posibil ca la Suceava sa se poata restaura cetatea cu lucrasri de mare calitate ? Cum e posibil ca unii edili sa poata si la Constanta sa avem doar igoranti si iresponsabili ? Daca nu sunt in stare de ce nu degajeaja sa lase pe altii ??
523doru(22 aug 00:59)
Jumate din Constanta e ruina si cealalta jumatate e un kitch ordinar cu cladiri facute in parcuri,pe spatii verzi intre blocuri, in parcari .langa liceul Decebal, in statii de autobuz vezi cap de linie linia 40 pescarie. Daramati Cazinoul ca oricum va ajunge pe mana borfasilor
mai mult...Replica
17 iun 16:34ReplicaSCANDAL în cartierul Anadalchioi, între agenţii de pază şi ţigani. Au intervenit MASCAŢII! VIDEO

Un scandal în toată splendoarea a izbucnit, zilele trecute, între mai mulţi indivizi de etnie romă şi agenţii de...974

17 iun 15:27ReplicaAccident rutier la ieșire din Valu lui Traian2092
17 iun 13:07ReplicaATENȚIE, se circulă cu 40 km/h pe A2! Din cauza căldurii s-au DEPLASAT două dale din BETON!5083
17 iun 00:00ReplicaConstanța: un polițist aflat în timpul liber a URMĂRIT un hoț de mașini în TRAFIC și l-a IMOBILIZAT!

Agentul șef adjunct de Poliție Marin Ciprian, din cadrul Poliției Mangalia, nu a stat pe gânduri când a auzit un om...2192

17 iun 13:10ReplicaAu venit bizonii la mare și au intrat cu mașina în apă! Au vrut s-o înece? VIDEO1816
17 iun 00:00ReplicaÎN PRAGUL DISPERĂRII. La fiecare ploaie, SE TEME CĂ RĂMÂNE FĂRĂ CASĂ! VIDEO1774
17 iun 00:04ReplicaSe opun desfiinţării! Mai mulţi constănţeni cer oprirea demolării GARAJELOR în instanţă!

La finele anului trecut, Primăria Constanţa a început o campanie de demolare a garajelor amplasate pe domeniul...2253

17 iun 00:12ReplicaContract de milioane pentru o firmă abonată la lucrările Centralei Nucleare1190
17 iun 00:00ReplicaPrimăria insistă să recupereze taxa de tramă stradală de la Metropolitan SRL!1336
17 iun 00:00ReplicaPrimăria Năvodari vrea să cheltuie peste 17 milioane de lei pentru amenajarea a trei noi parcuri

Primăria Năvodari pune la bătaie peste 17 milioane de lei pentru amenajarea a trei noi parcuri, printr-un proiect cu...793

17 iun 00:00ReplicaConstănţenii CER TOALETE DECENTE în Piaţa Griviţei. Cum reacţionează conducerea RAEDPP!733
17 iun 00:00ReplicaViorel Parpală, şeful Sucursală Energetică Port, CONCEDIAT pentru că ar fi sustras un echipament al CNAPM!1355
Vremea
29°21° - 29° luni, 17 iunie 2019
cer seninUmiditate: 41%
Vânt: 5.95 m/s din ENE
Presiune: 1012.8 milibari

Loto
6/4982230344142
5/404112231379
joker41027363712
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 iun 00:00SportDaniela Hantuchova, despre Simona Halep: „Este cea mai dură adversară”

Daniela Hantuchova (36 de ani) a fost prezentă la Sports Festival Cluj și a lăudat-o pe Simona Halep (27 de ani,...316

17 iun 00:00SportRomânia U21 - Croația U21. Croații sunt plini de ei înaintea confruntării cu „tricolorii": „Românii nu sunt fericiți să dea ochii cu noi"

Selecționerul Nenad Gračan și doi internaționali vorbesc despre obiectivele de la EURO 2019. Toți se gândesc cel...472

17 iun 00:00SportPaul Pogba și-a anunțat plecarea de la Manchester United

Paul Pogba (26 de ani) a anunțat că vrea să plece de la Manchester United, după trei ani de la revenirea sa pe Old...267

17 iun 00:00SportCristi Chivu e dorit de Eusebio di Francesco la Sampdoria. Fostul căpitan al naționalei României ar fi antrenor secund

Cristian Chivu (38 de ani), fostul căpitanul al naționalei României, e dorit de Eusebio de Francesco în staff la...239

Local
17 iun 00:40LocalDosare penale. Băuţi la volan şi fără permis

Mai mulţi indivizi s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier! La data de 15 iunie a.c., în...452

17 iun 00:41LocalFestivalul Peștelui, un eveniment de amploare la Năvodari

Pasionații de pescuit și de preparate din pește s-au putut delecta cu cele mai proaspete produse, la Festivalul...1320

17 iun 00:46LocalZece militari în rezervă și retragere din Constanța, DECORAȚI de Ministerul Apărării Bulgaria

Sâmbătă,15 iunie a.c., zece militari în rezervă și retragere au fost decorați de către reprezentanții...624

17 iun 00:32LocalACCIDENT la Tuzla. Pieton LOVIT DE MAȘINĂ pe trecere!

Polițiștii și cadrele medicale de la Serviciului de Ambulanță Județean Constanța au fost solicitați să...3724

17 iun 00:45LocalSpectacol cu „Emoții și Idei”, sub penița reputatului chirurg Octavian Unc

Momente pline de emoții, în cursul după amiezii de sâmbătă, 15 iunie a.c., la Muzeul de Artă Constanța, unde s-a...914

17 iun 00:29LocalCARAMBOL pe drumul spre Lazu. Mașini FĂCUTE PRAF și un copil rănit!

Un teribil accident a avut loc, în seara zilei de sâmbătă, 15 iunie a.c., în jurul orei 20.20, în care au fost...12297

17 iun 00:28LocalȘEZLONGURI până-n buza apei! Oamenii sunt nemulțumiți!

Temperaturile ridicate din acest sfârșit de săptămână i-a scos pe oameni din casă, iar pe turiști i-a determinat...4927

17 iun 00:30LocalDETALII INCREDIBILE. ACCIDENT MORTAL PE A4: a oprit să ajute și a fost lovit de un autobuz!

Un teribil accident rutier a avut loc, sâmbătă după-amiază, 15 iunie a.c., pe autostrada A4, Constanța – Ovidiu....5948

17 iun 00:44LocalUn bărbat condamnat la 4 ani de închisoare, prins de polițiștii constănțeni

Polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au depistat la data de 14 iunie a.c., în jurul orei 22.30, un...635

17 iun 00:43LocalACCIDENT GRAV PE AUTOSTRADA SOARELUI. O PERSOANĂ A DECEDAT

Tragedie! Un accident rutier grav a avut loc, sâmbătă, 15 iunie a.c., în jurul orei 7:48, pe Autostrada A2...7526

Politică
17 iun 00:48PoliticăMinistrul Justiţiei vrea schimări la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie: 'Niciodată nu am vorbit despre desfiinţare'

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, doreşte să opereze anumite schimbări în modul în care funcţionează Secţia...425

17 iun 00:48PoliticăProtest la Palatul Cotroceni cu circa 50 de persoane care cer eliberarea lui Dragnea din închisoare

În jur de 50 de oameni protestează, duminică, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, ei...650

17 iun 00:47PoliticăViorica Dăncilă, mesaj de felicitare şi de susţinere pentru premierul Moldovei; Maia Sandu, invitată la Bucureşti

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în...316

17 iun 00:47PoliticăDeputatul Raeţchi anunţă depunerea la Parlament a unui pachet legislativ pentru natalitate

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă, printr-un comunicat că a depus la Parlament un pachet legislativ pentru...426

17 iun 00:42PoliticăSenatorul Ion Popa, despre liberali: Mulți dintre ei nu au depășit perioda de garanție în PNL

Senatorul ALDE, Ion Popa, atac la adresa PNL, prin intermediul unei fotografii transmisă presei cu delegaţia pNL la...399

17 iun 00:24PoliticăConsilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a Administraţiei Publice Locale,...803

17 iun 00:58PoliticăDumitru Caragheorghe este președintele USR, organizaţia municipală Constanţa

Vineri, 14.06.2019, Uniunea Salvați România (U.S.R.) - filiala locală (municipală) Constanța a organizat alegeri...1155

17 iun 00:45PoliticăDan Barna, DEZVĂLUIRI în stilul Kovesi - Lucruri NEȘTIUTE despre liderul USR

Invitat la emisiunea Marius Tucă Show, liderul USR Dan Barna a dezvăluit lucruri neștiute despre el și familia sa. A...939

17 iun 00:44PoliticăAnaliză Financial Times: Klaus Iohannis, președintele Consiliului European?

Președintele Klaus Iohannis ar putea ocupa funcția de președinte al Consiliului European. Această afirmație este...529

17 iun 00:38PoliticăPNL îi susţine pe locuitorii din Palazu Mare care NU vor un bloc de 10 etaje în zona lor!

reședintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, împreună cu un grup de consilieri liberali, a participat...1344

Monden
17 iun 00:00MondenIoana Ginghină și Alexandru Papadopol divorțează săptămâna viitoare. Detalii despre partaj

Alexandru Papadopol și Ioana Ginghină urmează să divorțeze săptămâna viitoare, iar actorul ar vrea să-i facă...232

17 iun 00:00MondenAndra, ajutată de Fuego şi de Raoul să ajungă mare vedetă

Paul Surugiu – Fuego (42 de ani), Andra (32 de ani) şi Raoul (40 de ani) au în comun oraşul natal, Turda, dar şi o...209

17 iun 00:00MondenAnamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf, din nou nași de botez. Ce ținută sexy a purtat impresara la eveniment

Anamaria Prodan și soțul ei, Laurențiu Reghecampf, au devenit părinții spirituali ai unui băiețel sâmbătă, 15...233

17 iun 00:00MondenLaura Cosoi a reușit să scape de kilogramele acumulate în timpul sarcinii

Laura Cosoi a publicat un mesaj pe rețelele de socializare unde a recunoscut faptul că î timpul sarcinii a pus...188

17 iun 00:00MondenAşa arată Keanu Reeves în realitate

Actorul Keanu Reeves, binecunoscut pentru rolul său din “Matrix”, este de nerecunoscut în realitate. Umblă...280

17 iun 00:00MondenDaniel Craig, lovit de blestemul James Bond

De multă vreme circulă zvonul că actorii care joacă în seria de filme cu James Bond sunt urmăriţi de un blestem!...221

17 iun 17:12MondenUn „iepuraș” Playboy riscă pedeapsa cu moartea pentru uciderea unui doctor

Fostul „iepuraș” Playboy Kelsey Turner (26 de ani) și iubitul ei Jon Logan Kennison (27 de ani) riscă pedeapsa cu...247

17 iun 00:00MondenGabriela Spanic şi Edith Gonzalez, născute în aceeaşi zi, lovite de aceeaşi dramă

Cele mai îndrăgite actriţe de telenovele, una originară din Venezuela, iar celaltă, din Mexic, s-au născut în...234

17 iun 00:00MondenActorul Alain Delon, spitalizat din cauza unor migrene

Actorul Alain Delon, în vârstă de 83 de ani, a fost internat vineri în Spitalul american din Neuilly, o suburbie a...180

17 iun 00:00MondenLui Jacob Anderson îi pare rău că sfârşitul ''Game of Thrones'' a provocat reacţii diferite

Lui Jacob Anderson (Grey Worm) îi pare rău că sfârşitul "Game of Thrones" a provocat reacţii atât de diferite...168

Mapamond
17 iun 00:00MapamondCurtea Constituţională a Republicii Moldova a anulat deciziile din 7-9 iunie; Dodon confirmă încheierea crizei politice

Curtea Constituţională a Republicii Moldova şi-a anulat sâmbătă hotărârile luate în zilele de 7-9 iunie,...172

17 iun 00:00MapamondNou protest la Hong Kong pentru retragerea completă a controversatului proiect de lege privind extrădarea

Mii de cetăţeni din Hong Kong au participat duminică la un marş cerând retragerea completă a unui controversat...172

17 iun 00:00MapamondLa patru ani după scena istorică a scării rulante, Trump revine marţi la campania electorală

Donald Trump îşi începe marţi campania pentru obţinerea unui al doilea mandat care să-i permită să conducă...169

17 iun 00:00MapamondSoţia premierului israelian, Sara Netanyahu, recunoscută vinovată pentru utilizarea necorespunzător a fondurilor publice

Soţia premierului israelian, Sara Netanyahu, a fost recunoscută vinovată duminică pentru a fi folosit...185

17 iun 00:00MapamondCandidatul CDU pentru postul de primar în Goerlitz, de origine română, îl înfruntă în turul doi pe candidatul AfD

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al oraşului german Goerlitz, landul Saxonia,...173

17 iun 00:00MapamondDonald Trump acuză The New York Times de ''trădare'' după publicarea unui articol

Preşedintele american, Donald Trump, a acuzat sâmbătă The New York Times de comiterea unui "act virtual de trădare"...171

17 iun 00:00MapamondSUA: Aeroportul newyorkez Newark, închis după ce un avion al companiei United a ieşit de pe pistă

Aerportul Newark, unul din cele trei care deservesc metropola New York, a fost închis sâmbătă temporar după ce un...165

17 iun 00:00MapamondOfiţer de poliţie înjunghiat şi deposedat de armă în prefectura Osaka, unde urmează să aibă loc un summit G20

Un ofiţer de poliţie a fost înjunghiat şi pistolul său a fost furat duminică într-un oraş din Prefectura Osaka...169

17 iun 00:00MapamondRusia: Un fulger a dezactivat pilotul automat al avionului aterizat de urgenţă pe Şeremetievo, afirmă anchetatorii

Accidentul aviatic în care a fost implicat un avion Suhoi Superjet 100 al companiei ruse Aeroflot la începutul lunii...166

17 iun 00:00MapamondG20 va implementa un nou cadru pentru a stopa poluarea cu plastic a mărilor şi oceanelor

Miniştrii mediului din G20 (grupul ţărilor dezvoltate economic) au căzut de acord, duminică, să adopte un nou...166

Sănătate
15 iun 01:24SănătateEchipamente medicale donate Centrului de Transfuzii Constanța

Echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității...425

14 iun 02:13SănătateCJAS Constanța atrage atenția medicilor să nu mai ceară ordinul de plată la eliberarea CONCEDIILOR MEDICALE!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța le atrag atenția medicilor de familie dar...3683

13 iun 02:27SănătateDr. Iuliana Botezatu este director interimar la Spitalul CF Constanţa

Spitalul CF Constanţa are un nou director interimar, în persoana dr. Iuliana Botezatu, fosta preşedinte a Comisiei de...1079

12 iun 00:52SănătateAparatură medicală vitală prematurilor, noua dotare a Spitalului Medgidia

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a...917

10 iun 00:17SănătateApel către Colegiul Medicilor pentru găsirea de anesteziști pentru Spitalul Județean Tulcea

Autoritățile tulcene, printre care Consiliul Județean Tulcea și Direcția de Sănătate Publică Tulcea caută...421

9 iun 23:09SănătatePacienți cu tumori maligne, operați la Spitalul Județean Constanța de prof. dr. Irinel Popescu

Vineri, 9 iunie a.c., la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța s-a...1900

8 iun 03:24SănătateSecţiile de Neurologie şi Chirurgie Plastică, din cadrul Spitalului Judeţean, renovate!

Managerul spitalului Judeţean, Cătălin Grasa, a anunţat, în cadrul ueni conferinţe de presă, faptul că de...730

8 iun 03:41SănătateUn nou medic la Spitalul Orășenesc Hârșova

Veste îmbucurătoare pentru locuitorii din Hârșova și împrejurimi: începând de luni, 10 iunie a.c., un nou medic...709

8 iun 03:19SănătateManagerul Spitalului Județean, precizări cu privire la mâncarea servită pacienților!

Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean, a susținut o conferință de presă pentru a veni cu lămuriri în...1797

8 iun 04:38SănătateDotări de 10.000 de euro pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Medgidia

Organizația „Salvați Copiii” cu sprijinul Atlas Translogistics dotează secția de neonatologie din cadrul...958