rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Cazinoul, în moarte clinică! Iată de ce întârzie lucrările de restaurare

Demararea lucrărilor de restaurare ale bătrânului Cazino de pe faleza Constanței se lasă așteptate. În vreme ce autoritățile sunt prinse într-o sarabandă de contestații și termene de judecată, în încercarea de a atribui lucrările de consolidare și restaurare, constănțenii se întreabă dacă va mai rămâne ceva de reabilitat, fiind deja evident că maiestosul monument istoric se degradează mai repede decât reușesc autoritățile să se apuce de treabă.

Faleza Constanței debordează de agitație și veselie. Seară de seară devine neîncăpătoare, fiind locul preferat de numeroși constănțeni și turiști pentru petrecerea câtorva clipe de relaxare. Bunici, copii și părinți se bucură de briza mării, admirând în același timp și haina nouă a falezei, curată și frumoasă.

Cazinoul pare să asiste stingher la toată agitația din jurul lui. Bătrânicios, murdar și scorojit, stârnește milă. Văzut din depărtare, încă impune respect, cum se ridică semeț pe malul mării. Dar de îndată ce te apropii, impresia se schimbă. Pereții scorojiți, ferestrele sparte, te fac să asocieze imaginea Cazinoului cu cea a unui cerșetor. „Ce păcat!” – exclamația este prezentă pe buzele tuturor celor care ajung în zonă.

În prezent, Cazinoul ar fi trebuit să fie în lucrări de reabilitare

La ora aceasta, Cazinoul ar fi putut să fie în plin proces de restaurare. Acesta era și planul, în 2015, când monumentul a fost trecut de la Primăria Constanța în administrarea Companiei Naționale de Investiții, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. La data respectivă, autoritățile centrale se lăudau că au fost alocate 31 de milioane de euro pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului și demarau licitațiile pentru atribuirea lucrării.

De atunci, însă, au trecut doi ani, iar autoritățile nu au reușit să depășească această etapă. Motivul: firmele care participă la licitații, mai bine zis asocierile de firme, contestă, pe rând, rezultatul licitațiilor. Iar procedura este de durată: contestațiile sunt depuse întâi la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), iar ulterior, dacă firmele sunt nemulțumite de rezultate - și, bineînțeles, sunt nemulțumite! – la instanța de judecată. Și, astfel, se scurg lunile și anii.

În prezent, firmele care își dispută lucrările de reabilitare sunt SC Euras SRL - SC Polarh SRL (asociere de firme care a câștigat ultima licitație de atribuire a lucrării) și SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL. Nemulțimiți de rezultatul licitației, SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL au contestat la CNSC, unde le-au fost respinse obiecțiile, iar apoi în instanța de judecată.

Instanța a impus reevaluarea ofertelor firmelor de construcții

Cea mai recentă decizie a instanței de judecată, respectiv a Curții de Apel București cu privire la această „luptă” pentru obținerea lucrărilor la Cazino, a fost dată la sfârșitul săptămânii trecute. Redăm, în rândurile următoare, decizia instanței de judecată: „Admite recursurile. Casează în parte sentinţa recurată şi rejudecând: Admite în parte contestaţia formulată de SC Euras SRL.

Dispune anularea în parte a raportului final al procedurii nr. 4546/28.11.2016, în partea care priveşte îndeplinirea cerinţelor de calificare de către ofertantul SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL, respectiv în partea care priveşte îndeplinirea cerinţei minime de calificare prev. de cap. III.2.3.a) capacitatea tehnică şi/sau profesională - personalul minim şi obligatoriu solicitat, respectiv în ceea ce priveşte persoana nominalizată pe poziţia de manager în sistemele de management al calităţii, respectiv Mihail Vizireanu. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euromateria SRL - SC Imera SRL - SC Aduro Impex SRL, conform considerentelor prezentei decizii. Respinge în rest contestaţia formulată de SC Euras SRL ca nefondată.

Admite contestaţia formulată de SC Euromateria SRL. Dispune anularea procesului verbal de evaluare nr. 4245/08.11.2016 şi nr. 4382/16.11.2012, adresa nr. 4246/08.11.2016 privind ofertantul SC Euras SRL - SC Polarh SRL, rezultatul procedurii în partea care priveşte evaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euras SRL - SC Polarh SRL, precum şi a tuturor actelor subsecvente. Obligă autoritatea contractantă la reevaluarea ofertei depuse de Asocierea SC Euras SRL - SC Polarh SRL, conform considerentelor prezentei decizii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile recurate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 18.08.2017”.

Pe scurt, instanța a impus Companiei Naționale de Investiții se reevalueze ambele oferte și să ia o nouă hotărâre. Ceea ce înseamnă, pentru Cazino, că va mai trece un timp – poate luni, poate ani! – până când va vedea o mână de var măcar.

Se impune menționat că firma SC Euromateria SA nu le este străină autorităților, nici celor de la București, nici celor de la Constanța. Administrată de Mihai Răzvan Gheorghe, firma a participat la licitațiile organizate de CNI pentru atribuirea reabilitării Cazinoului încă din 2015, și de atunci a tot contestat deciziile companiei. De asemenea, aceeași firmă a pus bețe în roate, potrivit surselor noastre din cadrul Primăriei Constanța, și restaurării Parcului Arheologic din municipiul nostru. Iar asta pentru că, firma a tot contestat rezultatul licitațiilor organizate de primărie pentru atribuirea lucrărilor, până când a trecut termenul limită și a fost pierdută finanțarea europeană.

Rămâne de văzut, în aceste condiții, când va fi redat Cazinoului eleganța de altă dată!

Florentina BOZÎNTAN

marţi, 22 august 20173023
Comentarii

04Emblema(22 aug 22:40)
Cazinoul a fost si e adevarata emblema a Constantei. E cel mai relevant indicator al starii orasului, comunitatii locale si tarii in care traim. Ne place sau nu, exact asa arata lucrurile - toti copiii si adolescentii ar trebui dusi in vizita sa-l vada, pentru a nu-si face iluzii.
02varu maftei(22 aug 19:25)
Trebuie renovat in regim de urgenta. La parter e nevoie de o farmacie,de o sala de jocuri si de un sediu de banca. La etaj puteti face un bordel.
04groh groh(22 aug 18:44)
daca-l lua mazare era aranjat si parfumat demult, mbene nici altcineva nu mai trecea prin fata lui de fapt inchideau faleza cu totul ptr prostime numai smecherii aveau voie, pai ori suntem mafioti ori nu?
23cicalitoare woody(22 aug 16:18)
mai nene, Cazinoul daca era pe vremuri o cladire destinata celor bogati, cu pacanele si alea, alea, ce e de facut? sa o lase sa pice? de biserici si de alte alea aveti bani, dar pt una din cele mai frumoase cladiri din Romania nu aveti
01Proximene(22 aug 15:54)
Nu exista cineva sus, care sa fie convins ca ar castiga ceva bani ori faima valorificabila banestre ulterior. Sau exista mai multi si nu stiu cum sa-si imparta beneficiile intre ei. Asta e regula,ai alesi ,ei raspund,ei fac sau nu ce ,,trebuie'; pentru alegatori. Cazinoul ,o cladire destinata celor bogati pe vremuri,va crapa dracului,se va prabusi. Treaba cu simbolul,alea -alea ,mai lasati?! Constanta are multe alte simboluri chiar apropiate de cei multi,nu doar de fostii jucatori pe bani,,,nepotii'' lor fiind cei redusi la cap cu pacanelele lor.Cladire misto? Pai hai sa facem si noi ceva bun!
14Cazinou bisericesc(22 aug 15:30)
E anexa palatului episcopal, viitoare manastire bisericea la mosia di Nazar...cea
06jalnic domnilor(22 aug 14:07)
Daca un asa obieciv turistic si foartevimportant pt Constanta si tara noastra sta intr-un domn X-ulescu .....ce poti sa mai spui?? Nu avem legi? Nu avem alte capete mai stralucite sa ia o masura urgenta pentru restaurare?? Arat ingrozitor....deja cad bucati intregi din el...pacat! Mare pacat!!!
12cineva(22 aug 13:10)
bobu' de mazare a ajuns primar dupa ce a promis ca demoleaza ruinele fostului hotel Continental, Fagadau o fagaduit ca restaureaza Cazinoul dar acum are alte prioritati pentru ca nu mai este mult pana la viitoarele alegeri locale si el nu si-a burdusit indeajuns conturile, dupa ce o sa fure indeajuns, poate dupa aia sa se apuce si de restaurarea Cazinoului, dar pana atunci mai aveti de asteptat, daca nu, la viitoarele alegeri Fagadau va mai promite inca o data ca nu-l doare gura, il realegeti, si va puneti pe asteptat, si o sa tot asteptati sa vedeti cum are sa pice Cazinoul.
34MADAM IONA,(22 aug 12:58)
MA-TA NU TI-A POVESTIT CA PDL-ISTA SULFINA BARBU A BLOCAT SOSEAUA DE COASTA SI REABILITAREA CAZINOULUI CU BANI EUROPENI ? DE CE JIGODIILOR BASISTE NU RECUNOASTETI CATA AGLOMERATIE INDURAM PT CA S-A BLOCAT SOSEAUA DE COASTA ?
17foarte rau(22 aug 12:11)
distrugeti tot ,ce mai conteaza romania ptr.voi,ca de 27 ani nu sa rausit sa o distrugeti complet,tot inainte dat tare cu presa si televiziunile voastre in cei care vor sa faca ceva ptr. tara ,pana cand????
92foarte bine(22 aug 11:22)
la cat de plini de ura si prostie sunt comentatorii, asa va trebuie, sa nu se faca nimic.
17LA ANUL SI LA MULTI ANI(22 aug 09:32)
CAZINOUL DIN CONSTANTA SI STADIONUL DINAMO 2 HIMERE
112gogu(22 aug 09:19)
Cazinoul rusinea Constantei
313rusine(22 aug 09:19)
Astazi Constanta este condusa de o gasca de incompetenti.
118constantean(22 aug 08:48)
Bai nenorocitilor ati distrus Constanta! Ajunge! Pe strada Calarasi intre case se mai ridica un bloc. De ce ucideti orasul bai animalelor? Cum eliberati autorizatiile pentru astfel de nenorociri?
112Fagadau(22 aug 08:37)
O sa vina si nota de plata ptr toti ....
314@ioana(22 aug 08:26)
moare pentru ca este ucis de nonsalanta constantenilor care la vot stau acasa si dau vina pe batrani in timp ce ei sunt multumiti ca se distreaza prin bamboo sau alte spelunci cu nume pompos.
114ioana(22 aug 08:19)
Orasul acesta moare! Este ucis de incompetenti si mai ales de coruptie! Nu mai exista legi nu mai exista bun simt se construieste haotic se distrug putinele spatii verzi. Domnilor administratori mergeti sa vedeti Botosani si apoi intrebati-va ce faceti in primaria Constanta.
217Vivi(22 aug 07:43)
Haina curata a falezei??? Curata???? E foarte MURDAR in zona falezei. Se cere o matura, o spalare cu apa...dar de asta sufera intreg orasul...ce sa mai vorbim...
222ana(22 aug 02:25)
As vrea sa stiu daca neputinciuosii si incopetentii care s au perindat prin primaria Constantei au cosmaruri cand trec prin orase ca Suceava Targu Neamt Alba Iulia Sighisoara si comune in care s au restautat si pus in valoare vestigiile .Cum e posibil ca la Suceava sa se poata restaura cetatea cu lucrasri de mare calitate ? Cum e posibil ca unii edili sa poata si la Constanta sa avem doar igoranti si iresponsabili ? Daca nu sunt in stare de ce nu degajeaja sa lase pe altii ??
523doru(22 aug 00:59)
Jumate din Constanta e ruina si cealalta jumatate e un kitch ordinar cu cladiri facute in parcuri,pe spatii verzi intre blocuri, in parcari .langa liceul Decebal, in statii de autobuz vezi cap de linie linia 40 pescarie. Daramati Cazinoul ca oricum va ajunge pe mana borfasilor
mai mult...Replica
19 oct 11:38ReplicaAccident rutier din cauza ceții: o autocisternă a intrat în coliziune cu un microbuz

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, în dimineața zilei de 19 octombrie a.c., în timp ce conducea o autocisternă pe...717

19 oct 10:11ReplicaAccident rutier pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu: ALCOOL la VOLAN și CIRC!2570
19 oct 00:00ReplicaRuinele complexului sportiv din zona Badea Cârțan vor fi demolate!1149
19 oct 00:00ReplicaFăgădău are concurenţă în PSD pentru postul de primar

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, şi-a făcut buletin de...2133

19 oct 00:00ReplicaCONVORBIRI între CONTRABANDIȘTII de țigări, la Constanța: 'Nu mai vorbim că e numerele INTERCEPTATE!'2070
19 oct 00:00ReplicaÎn sfârşit, se ia în calcul un sistemul de monitorizare video în Constanța: iată planul!908
19 oct 00:00ReplicaDETALII din DOSARUL pensionarului ÎNJUNGHIAT de soție după ce i-a propus sex oral!

O pensionară din Năvodari a fost condamnată la 3 ani și 3 luni cu suspendare de către instanța de fond, pentru...1590

19 oct 00:00ReplicaBugetul RATC pe anul 2019, în atenția aleşilor locali: care sunt modificările451
19 oct 00:00ReplicaRăzbunarea concubinei bătute: și-a denunțat iubitul că face trafic de droguri1082
19 oct 00:00ReplicaSe prelungește numirea fostului prefect Marian Pârjol în Consiliul de Administraţie al Ecosal

Consilierii locali municipali urmează să fie convocaţi într-o nouă ședință. Între timp, au loc comisiile de...457

19 oct 00:00ReplicaRADET primeşte mai mulţi bani de la ConsiliuL Local pentru subvenţiile la căldură432
19 oct 00:07ReplicaSenatorul ALDE Ion Popa: După calculele mele, Guvernul va fi învestit de la prima tentativă621
Vremea
14.6°14.6° - 16.9° sâmbătă, 19 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 69%
Vânt: 2.9 m/s
Presiune: 1018.74 milibari

Loto
6/495615214145
5/403733343612
joker11319254010
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 oct 00:00SportSimona Halep urcă în clasamentul WTA, după ce Elina Svitolina a fost eliminată surprinzător la Moscova

Simona Halep (28 de ani) va urca pe locul 5 WTA la începutul săptămânii viitoare, după ce ucraineanca Elina...1005

18 oct 00:00SportGică Hagi, după egalul naționalei: „Se vorbește că aș fi supărat”

Gică Hagi, 54 de ani, antrenorul Viitorului, a oferit o reacție legată de meciul România - Norvegia 1-1, din...861

18 oct 00:00SportPsihologul sportiv Andreas Hniatiuc n-are milă de Cosmin Contra: „Cum să fie un model ăsta care vorbește dancileza și înjură ca un derbedeu?”

Andreas Hniatiuc, unul dintre psihologii renumiţi din domeniul sportului, fost lector la Școala Federală de...770

18 oct 00:00SportValoarea lui George Pușcaș s-a dublat și atacantul a intrat direct în top 3 români

George Pușcaș nu trece printr-o perioadă prea bună, după ce a ratat penalty-ul din meciul dintre România și...666

Local
19 oct 02:35LocalTeatrul independent reia asaltul asupra Constanţei! Începe FITIC 2019!

Vino la Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanța (FITIC), ediția IV! Orașul de la malul mării...318

19 oct 02:35LocalCetățean rus, căutat de autoritățile din Rusia, arestat preventiv la Constanța!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat la frontiera cu Bulgaria o femeie, cetăţean rus,...675

19 oct 02:19LocalMai multe zone din Constanța, controlate de polițiștii locali: au aplicat sancțiuni!

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, în cursul zilei de 17...451

19 oct 02:31LocalCaravana de Hemofilie 'Împreună pentru 0 sângerări', la Constanța!

Cele două asociaţii de pacienţi cu hemofilie, Asociația Română de Hemofilie și Asociația Națională a...357

19 oct 02:30LocalPolițiștii constănțeni, de vorbă cu elevii

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 au...377

19 oct 02:30LocalConfort Urban a finalizat lucrările de asfaltare a străzii Mihai Viteazu

Strada Mihai Viteazul a fost modernizată. Artera cuprinsă între bulevardul Ferdinand și strada Traian are asfalt...339

19 oct 02:27LocalDoi bărbați condamnați la închisoare, depistați de polițiștii constănțeni

Poliţişti de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Cazier Judiciar al I.P.J....449

19 oct 02:22LocalSfârșit de săptămână plin pentru jandarmii din Constanța: vor asigura măsuri de ordine publică!

Jandarmii constănțeni vor asigura, în perioada următoare, măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia...482

19 oct 02:36LocalRAPORT. DNA le-a făcut dosare penale la aproape 3.000 de magistrați

Aproape 3.000 de magistrați au fost vizați de dosare penale de la DNA, în perioada 2014-2018, se arată în raportul...638

18 oct 02:21LocalModernizarea arterelor între Gara CFR şi staţiunea Mamaia: detalii! FOTO

Primăria Constanţa reaminteşte investiția în valoare de 91,5 milioane lei (fonduri structurale) pentru...1936

Politică
19 oct 02:36PoliticăLudovic Orban a anunțat condiția pentru organizarea alegerilor anticipate

Ludovic Orban, premierul desemnat, a declarat, vineri, că PNL susține alegerile anticipate, însă condiția este un...452

19 oct 02:37PoliticăSTS a prezentat la BEC aplicaţiile informatice pentru alegerile prezidenţiale

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat vineri că a prezentat Biroului Electoral Central (BEC)...268

19 oct 02:34PoliticăTraian Băsescu: Am discutat cu Iohannis să fiu al doilea premier. Apoi m-am trezit din vis

Traian Băsescu spulberă speculațiile lansate în spațiul public conform cărora ar urma să fie premier dacă...685

19 oct 02:19PoliticăPrimăria Constanța anunţă că a construit în ultimul an 56 de parcări cu peste 1.700 de locuri

Pe strada Micşunelelor din cartierul km 5 a fost construită o parcare cu aproape 70 de locuri, anunţă Primăria...568

19 oct 02:33PoliticăPonta: „După 6 milioane de «Puie Monta» e cazul să fii smerit o perioadă destul de lungă”. Ce premier liberal ar vota

Președintele Pro România și-a însușit oprobriul la care a fost supus și consideră că trebuie să stea mai retras...431

19 oct 02:33PoliticăTeodor Meleșcanu s-a înscris într-un nou partid

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, s-a înscris în Forța Națională, noul grup din Parlament care...628

19 oct 02:32PoliticăProbleme pentru Răzvan Cuc: procurorii DNA s-au autosesizat

Fosta șefă TAROM, Mădălina Mezei, a declarat că a fost demisă pentru că nu ar fi respectat ordinul ministrului...564

19 oct 02:32PoliticăIohannis: Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit

Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit, a declarat vineri...315

19 oct 02:32PoliticăDragnea cere în instanţă anularea condamnării primite în dosarul angajărilor fictive

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie în anulare...364

19 oct 02:22PoliticăRobert Turcescu îi propune o lovitură de maestru lui Iohannis: premierul care va duce 100% la alegeri anticipate

Deputatul PMP, Robert Turcescu, susține că în cazul în care Ludovic Orban nu va reuși să își treacă guvernul...1031

Monden
19 oct 00:00MondenActriţa Tamara Buciuceanu, înmormântată cu onoruri militare

Actriţa Tamara Buciuceanu a fost înmormântată cu onoruri militare, vineri, la Cimitirul Sfânta Vineri din...201

19 oct 00:00MondenReguli noi pentru jurații „Românii au talent“. Florin Călinescu poate apăsa de două ori butonul auriu

Actorul Florin Călinescu (63 de ani) a revenit în juriul emisiunii ”Românii au talent” (PRO TV), alături de...206

19 oct 00:00MondenAdevărul despre operațiile estetice ale Andreei Bănică

Reacția Andreei Bănică, atunci când a fost întrebată de operațiile ei estetice, a fost cu adevărat de poveste:...238

19 oct 00:00MondenRaluca Podea s-a îndrăgostit la Masterchef: „Sunt puţin debusolată“

A venit rândul Ralucăi Podea să se îndrăgostească într-un show tv. Blondina este concurentă la Masterchef şi...261

19 oct 00:00MondenDana Rogoz a povestit că a fost victima abuzurilor în adolescență

Dana Rogoz, care tocmai ce a împlinit 34 de ani, a interpretat recent un rol care, în ciuda maturității cu care...278

19 oct 00:00MondenDaniel Buzdugan, doborât de o problemă de sănătate. Ce a păţit prezentatorul

Buzdugan suferă de pneumonie, aşa că a luat o pauză de la activităţile cotidiene. "O să fiu sleep mode o...235

19 oct 00:00MondenConcert Bryan Adams pe stadionul din Cluj. Cu ce ocazie vine artistul în România

De trei ori nominalizat la premiile Oscar, legendarul Bryan Adams (59 de ani) va cânta pe stadionul din Cluj-Napoca...186

19 oct 16:39MondenCe a îmbătrânit agentul Dale Cooper din Twin Peaks! La 59 de ani, Kyle MacLachlan e total schimbat

Șarmant, înalt, cuceritor, aşa arăta actorul Kyle MacLachlan când îi dădea viaţă agentului special Dale Cooper...238

19 oct 00:00MondenBruce Springsteen: ''În ultimii cinci ani am făcut unele dintre cele mai bune lucruri''

Muzicianul Bruce Springsteen a declarat, la o lună după ce a împlinit vârsta de 70 de ani, că a obţinut unele...201

19 oct 00:00MondenRobbie Williams va lansa un album festiv, cu ocazia Crăciunului

Robbie Williams va lansa un album de Crăciun alături de boxerul profesionist britanic Tyson Fury, informează vineri...177

Mapamond
19 oct 00:00MapamondSUA şi Turcia au ajuns la un acord privind o încetare a focului în Siria, a anunţat Mike Pence

Turcia îşi va suspenda ofensiva în nordul Siriei timp de cinci zile, iar ulterior îi va pune capăt dacă forţele...178

19 oct 00:00MapamondMerkel: UE trebuie să încheie rapid după Brexit un acord de comerţ liber cu Londra

Uniunea Europeană şi Regatul Unit trebuie să încheie un acord de comerţ liber cât mai rapid posibil după Brexit,...188

19 oct 00:00MapamondPremierul israelian Netanyahu şi secretarul de stat american Pompeo au discutat despre situaţia din Siria

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut vineri o întrevedere cu secretarul de stat american Mike Pompeo, pentru a...183

19 oct 00:00MapamondMihail Gorbaciov cere SUA şi Rusiei să înceapă tratative privind armamentul nuclear

Ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice, Mihail Gorbaciov, a avertizat vineri că lumea se îndreaptă către o...210

19 oct 00:00MapamondProtestatarii din Catalonia au blocat intrarea în catedrala Sagrada Familia din Barcelona

Demonstranţi care protestează împotriva condamnărilor la închisoare primite de liderii separatişti catalani au...191

19 oct 00:00MapamondJaponia a importat Ebola şi alte virusuri periculoase pentru a pregăti teste de depistare în vederea Jocurilor Olimpice

Vara următoare zeci de mii de fani ai sportului vor călători în Japonia pentru a asista la Jocurile Olimpice, iar...190

19 oct 00:00MapamondNarcotraficanţii mexicani terorizează un oraş, după ce l-au eliberat pe unul din fiii lui „El Chapo“

Luptători bine înarmaţi au încercuit joi forţele de securitate mexicane din oraşul Culiacan, obligând militarii...226

19 oct 00:00MapamondSUA - Aproape 1.500 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 33 de decese, asociate cu folosirea ţigărilor electronice

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a anunţat joi că 1.479 de cazuri de boli pulmonare...174

19 oct 00:00MapamondFamilia olandeză izolată în pivniţa unei ferme: Suspectul, care ar fi un fost membru al unei secte, rămâne în detenţie

Un judecător olandez a dispus joi menţinerea în detenţie pentru încă două săptămâni a austriacului suspectat...209

19 oct 00:00MapamondAtentat într-o moschee din Afganistan: Cel puţin 28 de morţi şi 55 de răniţi

Cel puţin 28 de persoane au murit într-un atentat dintr-o moschee din estul Afganistanului în timpul rugăciunii de...175

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2834

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3606

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...614

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...805

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1686

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5111

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1020

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2256

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2747

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1144