REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ce are de împărțit baronul de Tulcea, Horia Teodorescu cu șeful Aeroportului din Brașov

Ce are de împărțit baronul de Tulcea, Horia Teodorescu cu șeful Aeroportului din Brașov

Mirela PASCAL 29 martie 2024 | 00:00 1823

Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav a decis, în decembrie, numirea unui nou director general, în persoana lui Constantin Albu. Despre Albu se știe că a fost, timp de 22 de ani, Director al Aeroportului din Tulcea. L-a condus atât de bine încât… l-a făcut praf, dar asta este o altă discuție! După ce a fost demis în 2017, a devenit imediat consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu. Însă, legăturile cu CJ și Albu sunt mult mai vechi, de prin 2001, atunci când a primit, de la Consiliul Județean un apartament, în baza unui contract de închiriere, reînnoit în 2017. Albu a primit locuința, în contextul în care aeroportul se afla în subordinea Consiliului Județean Tulcea! Revenind, în 2020, după ce s-a încheiat mandatul lui Teodorescu (ulterior, a fost ales pentru un nou mandat), a „zburat“ și Albu din funcție și din imobilul în care a locuit, aproape moca, timp de 21 de ani. Pentru că Teodorescu nu a vrut să-i mai prelungească contractul, și nici să-l aibă la dreapta sa, Albu pare că încearcă să se răzbune și îi cere peste 13.000 de lei, reprezentând contravaloarea reparațiilor pe care le-a efectuat în apartamentul cu pricina.

Ce are de impartit baronul de Tulcea, Horia Teodorescu cu seful Aeroportului din BrasovConstantin Albu

Știrile despre Aeroportul Tulcea au ținut primele pagini ale ziarelor, de-a lungul anilor. În 2007, de exemplu, la 12 ani de la „aterizarea” la aeroportul din Tulcea, angajații amenințau cu greva pentru că nu își primeau salariile, iar directorul promitea că apar curse, în timp ce aeroportul nu mai avea niciun zbor de linie din 1993. Iar scandalurile au tot curs... cele mai multe făcând referire la neputința conducerii de a atrage pasageri. În 2022, de exemplu, au fost îmbarcați/debarcați pe aeroportul din Tulcea 360 de pasageri”, iar în 2023 doar 300. Dacă facem o medie, aflăm că a fost tranzitat, pe zi, de 25 de pasageri. Așadar, Aeroportul „Delta Dunării” din Tulcea doar mănâncă bani, deși, în 2022, figura cu datorii de peste 10 milioane de lei, cea mai mare creanță din ultimii ani. 

Albu nu era angajat al CJ, dar a primit locuință de serviciu

În 2017, directorul Constantin Albu avea să fie demis și ajungea sub aripa fostului președinte al CJ, Horia Teodorescu, pe post de consilier. Anterior, mai exact în 2001, Albu avea să primească de la Consiliul Județean o locuință... de serviciu... având în vedere că era directorul Aeroportului Tulcea, companie aflată în subordinea CJ!  Concret, în ianuarie 2001, între Albu și Consiliul Județean a intervenit contractul de închiriere prin care CJ îi asigura folosința asupra imobilului constând în apartament cu 3 camere, situat în Tulcea. În 2017, când a ajuns consilierul lui Teodorescu, s-a reînnoit contractul și prevedea, printre altele, faptul că durata contractului este determinată, pe perioada cuprinsă între data de 1 mai 2017 și sfârșitul mandatului președintelui Consiliului Județean.

Ce are de impartit baronul de Tulcea, Horia Teodorescu cu seful Aeroportului din BrasovAeroport Tulcea

Albu nu era vreun sărac lipit pământului, avea în palmares, și are și acum, patru terenuri... între timp a mai adăugat unul pe listă. Ce-i drept, terenurile nu sunt în oraș, în Tulcea, ci prin împrejurimi... așa că, înțelegem că a avut nevoie de o locuință, unde s-a mutat cu soția, că doar nu erau să facă naveta până la Mahmudia, Ceatalchioi sau Bestepe, unde dețin imobilele... Și, vorbim la plural, pentru că și soția lui Albu, angajată... tot la aeroport, s-a bucurat de privilegiu.

Ce are de impartit baronul de Tulcea, Horia Teodorescu cu seful Aeroportului din Brasov

După alegeri, Albu a pierdut și funcția din CJ, și apartamentul

Revenind, urmare a desfășurării alegerilor locale din 2020, mandatul lui Teodorescu a încetat, atrăgând după sine și încetarea de drept a contractului de muncă. Cum contractul de închiriere era valabil până la data la care Albu pierdea calitatea de salariat în cadrul CJT, ceea ce s-a și întâmplat, în octombrie 2020, Albu a zburat și din apartament. Chiar dacă Teodorescu a fost ales pentru un nou mandat... Ceruse, inițial, prelungirea contractului, pentru o perioadă nedeterminată sau cel mult până la identificarea și achiziționarea unei locuințe proprii, motivul prelungirii contractului fiind dat și de calitatea de salariat a soției sale... unde credeți? La Aeroportul Tulcea, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean. A fost refuzat... iar, de supărare, cere să i se plătească suma de 13.745 de lei, reprezentând cuantumul îmbunătățirilor aduse în imobil.

Ce are de impartit baronul de Tulcea, Horia Teodorescu cu seful Aeroportului din BrasovHoria Teodorescu

Numai că, între părți, nu a existat în niciun moment un schimb de adrese ori purtată o corespondență din care să reiasă acordul prealabil al CJ referitor la „renovarea, modernizarea si îmbunătăţirea caracteristicilor apartamentului”. Adică, pentru propriul confort, Albu a luat decizia, de la sine putere, de a renova imobilul. În acest condiții, CJ nu avea cum să-i accepte doleanțele, așa că Albu a mers în instanță. Numai că nici aici nu a avut noroc. Cum lucrările au fost efectuate pentru creșterea stării de confort a locuinței, pentru care nu a avut acordul CJ-ului, instanța i-a respins cererea.

Revenind la Horia Teodorescu, precizăm că acesta râvnește, din nou, la funcția de președinte al CJ Tulcea, fiind desemnat de PSD candidat pentru aceeași poziție, la alegerile din 9 iunie. Teodorescu este fost deputat PSD (2008-2012) și de trei mandate șef al județului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare pentru cine lucrează acest de neclintit Teodorescu?, din ai cui bani și a ridicat acel bloc în care, culmea și a adus amantă a l cărui copil l a și recunoscut. Aceștia sunt hoții care au pus stăpânire pe Tulcea, totul în interes propriu. Ne meritam soarta cu acești indivizi cu posturi ocupate pe vecie
1
0
Când unii sunt foarte p****i și habarnamisti...habar nu au ,la fel ca pe aeroportul Tulcea,care e baza de rezerva ptr Constanța,da habar nu aveți...
0
0
Albu de fapt este PDL-ist numit în funcție de pe vremea inculpatului Tarhon...oamenii lui Udrea,cum vopsiți în liberali..
0
0
Securica o sageata a militiano-securistilor care au furat 1 miliard euro fonduri europene destinate Delta Dunarii. Banii au disparut Delta este la fel. Parchetul European a inceput o ancheta. Scapa Horica de puscarie? Sunt securisto-masonii mai tari ca legea? In Statul Esuat Romanistan este posibil orice. Chiar Curtea Constitutionala sa il declare nevinovat.
2
0
Aeroportul l-a administrat foarte p***t ,dar la spagi era expert cerea cate 20000eur pt un transfer
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108