REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 12 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6880
18.4° Constanța Sâmbătă, 12 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6880
 

CE au făcut ALEȘII noștri în PRIMUL AN de MANDAT!

CE au făcut ALEȘII noștri în PRIMUL AN de MANDAT!

Replica API 16 decembrie 2021 | 09:16 1305

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din anul 2020 a fost presărată cu promisiuni și soluționarea tuturor problemelor. De la această regulă nu au făcut excepție nici politicienii constănțeni. La un an de la preluarea mandatelor, parlamentarii aleși și-au făcut publice sintezele activităților parlamentare. Astfel, am luat la puricat activitatea parlamentară și am constat faptul că doar unii dintre aleșii Constanței și-au luat în serios rolul.

În campania electorală ce s-a desfășurat în perioada 6 noiembrie – 5 decembrie 2020, politicienii și-au arătat toată deschiderea pentru rezolvarea problemelor cetățenilor. De la această regulă nu au făcut excepție nici politicienii constănțeni care au promis soluționarea tuturor problemelor cu care se confruntă urbea de la malul mării. La un an de la preluarea mandatelor, parlamentarii circumscripției electorale Constanța și-au publicat activitatea parlamentară.

Dumitru Viorel Focșa

Partidul AUR, surpriza alegerilor parlamentare din 2020

Surpriza alegerilor parlamentare din anul 2020 a fost reprezentantă de partidul AUR. Un partid nou înființat și venit parcă de nicăieri a trimis în Parlament 2 reprezentanți în Camera Deputaților și 2 reprezentanți în Senat. Vorbim despre Dumitru Viorel Focșa și Dănuț Aelenei, deputați, iar Sorin Cristian Mateescu și Evdochia Aelenei – senatori.

Deputatul Dumitru Viorel Focșa este secretarul grupului parlamentar AUR și este vicepreședinte din februarie 2021 în comisia permanent pentru politică economică, reformă și privatizare. De asemenea, deputatul face parte și din comisia de anchetă comună pentru stabilirea cauzelor creșterii substanțiale a prețurilor gazelor natural și energiei electrice, acolo unde deține funcția de secretar. Viorel Focșa a avut 26 de luări de cuvânt, 10 declarații politice, 3 declarații politice depuse în scris, 24 de de propuneri legislative inițiative, 1 singur proiect de hotărâre, 78 de întrebări și interpelări și a participat la 1 moțiune.

Aelenei Dănuț

Colegul său, Aelenei Dănuț, face partea din grupul parlamentar AUR, din comisia pentru industrii și servicii și este vicepreședinte al Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare. Ca și activitate, deputatul a avut 14 luări de cuvânt, 9 declarații politice depuse în scris, 27 de propuneri legislative inițiate, 1 proiect de hotărâre inițiat, dar și 14 întrebări și interpelări. Ca și colegul său, acesta a participat la 1 moțiune.

În ceea ce îi privește pe senatorii AUR, activitatea acestora a fost ceva mai redusă față de a colegilor săi din Camera Deputaților. Spre exemplu, Aelenei Evdochia a avut 1 luare de cuvânt și 19 propuneri legislative inițiate, aceasta participând la 1 moțiune de cenzură. Senatorul face partea din grupul pentru combaterea cancerului. La fel ca și colega sa, senatorul Mateescu Sorin Cristian a inițiat 19 propuneri legislative și a participat la 1 moțiune de cenzură.

Marian Crușoveanu

Partidul Național Liberal și-a pierdut un deputat pe drum

Partidul Național Liberal a trimis în Parlament 1 senator și 4 deputați. Este vorba despre Septimiu Bourceanu, Bogdan Huțucă, Mircea Banias, Marian Crușoveanu și Bogdan Bola care a părăsit grupul parlamentar al PNL în noiembrie 2021.

Deputatul PNL Mircea Banias este vicepreședinte în Comisia pentru transporturi și infrastructură și are 2 luări de cuvânt, 6 propuneri legislative, 1 declarație politică, dar și 2 întrebări și interpelări.

Marian Crușoveanu are 9 luări de cuvânt, 7 declarații politice, 22 declarații politice depuse în scris, 17 propuneri legislative iniţiate și 29 de întrebări şi interpelări, care vizau, de exemplu, instalarea/suplimentarea, pe Autostrada Soarelui, a unor sisteme electronice de avertizare pentru adaptarea vitezei la condițiile meteo și de trafic sau Cazinoul Constanța. Deputatul face parte din Comisia pentru transporturi și infrastructură.

Bogdan Huțucă

Deputatul liberal Bogdan Huțucă are 54 luări de cuvânt, 30 declaraţii politice depuse în scris, 15 propuneri legislative iniţiate, din care 4 promulgate legi, și 13 întrebări şi interpelări. A cerut precizări referitoare la activitatea de inspecție și control a Gărzii de Mediu Constanța sau precizări referitoare la strategia ministerului în privința colectării și sortării eficiente a deșeurilor. Deputatul este președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci.

Bogdan Bola

Colegul lui, Bogdan Bola, aflat la primul mandat, are 3 luări de cuvânt din care 2 declarații politice, 29 de declarații depuse în scris, 11 propuneri legislative semnate și 51 de întrebări şi interpelări, referitoare la decontarea navetei elevilor din România, activitatea Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare sau împădurirea terenurilor din județul Constanța și amenajare de perdele forestiere. Deputatul constănțean și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL, iar în cursul zilei de 24 noiembrie 2021, acesta a și demisionat, motivul fiind alianța PNL cu PSD. Bola este secretarul comisiei pentru mediu și echilibru ecologic.

Cristina Rizea

Cristina Rizea, record de propuneri legislative din tabăra USR-PLUS

Partidul USR-PLUS i-a trimis pe Stelian Ion, Cristina Rizea și Remus Negoi.

Cristina Rizea are 21 luări de cuvânt, din care 6 declaraţii politice, 100 propuneri legislative iniţiate, din care 3 promulgate legi, 2 proiecte de hotărâre iniţiate și 10 întrebări şi interpelări. Rizea face parte din comisia pentru muncă și protecție socială, dar și comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, de asemenea, face parte și din grupul de lucru comun pentru combaterea cancerului.

Stelian Ion

Activitatea celui de-al doilea deputat al USR, Stelian Ion, fost ministru al Justiției, proaspăt revocat din funcție, are 4 luări de cuvânt, 16 propuneri legislative inițiate și 1 moțiune și face parte din comisia juridică, de disciplină și imunități.

Remus Negoi este vicepreședintele comisiei permanente comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO și are 76 de propuneri legislative inițiate, din care 3 legi promulgate și a participat la 1 moțiune de cenzură.

Lucian Lungoci

Iată cu ce se laudă parlamentarii PSD

Dar haideți să trecem și în tabăra Partidului Social Democrat și să vedem cu ce activitate se laudă deputații Lucian Lungoci, Cristina Dumitrache și Horia Țuțuianu, dar și senatorul Felix Stroe.

Social democratul Lucian Lungoci, aflat la primul mandat de deputat, are 4 luări de cuvânt în Plen, 1 declarație politică, 21 Propuneri legislative, evident, semnate alături de alți colegi, și 6 moțiuni, dar și 4 întrebări și interpelări. Deputatul face parte din comisiile permanente pentru transporturi și infrastructură, dar și antreprenoriat și turism.

Cristina Dumitrache

Veterana Cristina Dumitrache a avut, de la preluarea noului mandat, până în prezent, 3 luări de cuvânt, 19 propuneri legislative, 14 întrebări şi interpelări și a semnat 6 moțiuni. Referitor la interpelări, acestea vizau stadiul normelor metodologice de aplicare a Legii nr.4 din 8 ianuarie 2021 privind protecția drepturilor persoanelor diagnosticate sau suspectate a fi diagnosticate cu boli sau afecțiuni alergice și departamentul responsabil sau deșeurile periculoase introduse ilegal în România.

Horia Țuțuianu, PSD, aflat și el la primul mandat de deputat, a avut 1 luare de cuvânt în Plen, a semnat 18 proiecte legislative, din care 1 promulgată lege și a semnat 6 moțiuni. Constănțeanu este vicepreședintele Comisei pentru buget, finanțe și bănci.

Felix Stroe

Felix Stroe, aflat la primul mandat de senator din partea PSD, are 23 de propuneri legislative, din care 1 promulgată lege, dar și 2 moțiuni semnate. Acesta nu a avut nicio întrebare sau interpelare. Stroe este vicepreședintele Comisiei parlamentare special pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Timp de un an au swpt pwla si au ciordit pentru ei
5
0
Si aia de la minoritati ce fac? Doar figuratie ? Stau pe tusa si voteaza cu cine e la putere? Doar nu le strica un milion de euro anual de la guvern, adica de la noi. Ei, trai neneaca!
7
0
Nu sunt pentru popor ,nu conteaza ca sunt pnl,psd,aur,usr ,udmr ,toti o apa si un pamint.
11
0

REPLICA


LOTO

6/49
3125143822
5/49
193462335
joker
1942212358