REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce face un individ când se plictisește: își ia o șurubelniță și pleacă să SPARGĂ apartamente în Piața Ovidiu! 'NU, doar mă legănam cu un cablu...'

Ce face un individ când se plictisește: își ia o șurubelniță și pleacă să SPARGĂ apartamente în Piața Ovidiu! 'NU, doar mă legănam cu un cablu...'

Replica API 25 septembrie 2019 | 00:00 351

Prins de Poliție când era cățărat pe pervaz

Prins de Poliție când era cățărat pe pervaz

Alexandru V. a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt calificat, în regim de detenție. Însă, decizia nu este definitivă și deja a fost înregistrat apelul, termenul fiind stabilit la data de 5.12.2019. Acesta a fost prins de oamenii legii în timp ce se pregătea să spargă un apartament, chiar în momentul în care se cățărase pe un pervaz.

Analizând întregul material probator administrat în cauză, instanța a reținut că, în noaptea de 9 spre 10.05.2019, în jurul orei 00:15, inculpatul a mers în Piața Ovidiu cu intenția de a sustrage bunuri din locuințe, luând asupra sa o șurubelniță și o cheie mecanică fixă. Astfel, a escaladat pervazul unui apartamentul al blocului B din Piața Ovidiu, și a încercat cu șurubelnița să deschidă fereastra imobilului, în același timp împingând cu umărul în fereastră. În zonă, patrulau doi lucrători aiSecției 3 Poliție, care l-au observat cum încerca să pătrundă în imobil. În continuare, polițiștii l-au somat să coboare de pe pervaz, iar acesta s-a conformat, însă avea un comportament agitat, fapt pentru care au procedat la încătușarea sa. În urma controlului corporal efectuat, asupra individului a fost identificată o borsetă din material textil, pe care o purta la brâu și în care se afla surubelnița cu care încercase să forțeze fereastra, o cheie mecanică, fixă, cu mărimile 14 și 17, și o brichetă, prevăzută cu lanternă. De asemenea, asupra inculpatului au fost găsite două sticluțe din material plastic, ambele umplute pe jumătate cu o substanță vâscoasă, de culoare gălbuie, cu miros puternic, cel mai probabil adeziv de tip prenadez , aspecte fixate prin fotografiere în urma efectuării cercetării la fața locului.Ulterior, polițiștii s-au deplasat la fereastra pe care inculpatul încercase să o forțeze, unde au identificat-o pe persoana vătămată.

Inculpatul: Am tras aurolac și mă legan cu un cablu..

Fiind audiat în calita te de suspect, în prezența apărătorului din oficiu, inculpatul a declarat că, în seara de 9.05.2019, în jurul orei 21.00, a plecat de la locuința părinților săi către Piața Ovidiu, cu intenția de a căuta deșeuri metalice sau diverse bunuri aruncate la ghenele de gunoi aflate în această zonă. Inculpatul a precizat faptul că, în timp ce se deplasa pe stradă, către Piața Ovidiu, a inhalat aurolac dintr-o pungă pe care o avea asupra sa. După ce a căutat prin pubelele aflate în zonă, s-a o prit pentru a se odihni, întrucât aurolacul îi generase o stare asemănătoare cu cea de beție. În dreptul blocului unde s-a oprit, a observat un cablu ce atârna de la etaj, pe care l-a apucat cu mâna, intenționând să se legene cu acesta. În acel moment, a fost observat de către un paznic aflat în imediata apropiere, care i-a solicitat să se îndepărteze din zonă, în caz contrar va chema poliția. Acesta i-a spus paznicului să îl lase în pace, întrucât nu face nimic rău, ci doar se leagănă de acel cablu, din cauza consumului de aurolac. La scurt timp, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, care l-a găsit ținându-se cu mâinile de cablul de care se legăna, fiind somat să se oprească. Ulterior, acesta a fost condus la secția de poliție, fiind acuzat că a intenționat să pătrundă în apartamentul situat la etajul unu al blocului, în fața caruia se afla cablul de care s-a agățat cu brațele, deși nu a intenționat să pătrundă în nici un apartament. Referitor la șurubelnița și cheia mecanică găsite asupra sa, a precizat că le poartă în permanență la el, întrucât zilnic caută în tomberoanele de gunoi obiecte feroase pentru a le valorifica la centrele de colectare fier vechi. Cu ajutorul acestor scule desface și dezasamblează respectivele de șeuri. Însă, declarațiile martorilor, inclusiv a agentului de pază care l-a observat nu se coroborează cu cea a inculpatului. Iar, potrivit instanței, individul a acționat cu direcție.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mao bine se legana cu kablu in jurul gatului! Sai fie de HARASO
0
1
Asta merita sa-l prindeti si sa-i bagati surubelnita in fund.
0
1
multumim tudorel toader! multumim aldee! multumim tariceanu! multumim pesede. Darnu ar fimai bine sa va caute pe voi prin case toti borfasii eliberati? sa va rapeasca feteleproxenetiicareva dau spaga?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108