REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce glumă bună! Radu i-a luat terenul lui Beinur, pentru că nu și-a plătit ratele... de 17 ani!

Ce glumă bună! Radu i-a luat terenul lui Beinur, pentru că nu și-a plătit ratele... de 17 ani!

Replica API 26 septembrie 2022 | 00:00 22339

Despre constănțeanul Beinur Nuredin se știe că s-a ridicat și a făcut primii bani după căderea comunismului și a liderului Nicolae Ceaușescu. Pe atunci, Beinur a început comerțul cu geci, blugi, dar și alte mărfuri ce erau la mare căutare în acele vremuri. Mai mult de atât, Nuredin Beinur a fost proprietarul unei firme de pază care a fost desființată la cererea poliției pentru implicarea în activități interlope. Afaceri a făcut și cu Primăria Mangalia, pe vremea lui Zanfir Iorguș, atunci când a primit un teren de peste 500 mp. Trebuia să-l achite în trei tranșe... de restul s-a făcut că uită. Așa se face că, timp de 17 ani Nuredin Beinur s-a bucurat de un teren care nu-i aparținea, însă nimeni din primăria nu l-a deranjat atâta amar de vreme. Până la începutul lunii septembrie când aleșii locali au votat în unanimitate, potrivit informațiilor noastre, rezilirea contractului, pentru neplata ratelor.

Conform Contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 80/06.01.2005 Municipiul Mangalia i-a vândut lui Nuredin Beinur un teren situat în Mangalia, str. Rozelor, zona Spitalului Municipal Mangalia, în suprafaţă de 573,52 mp. Terenul a fost adjudecat către Nuredin Beinur în uma licitației publice din 10 decembrie 2004, organizată în baza H.C.L. nr. 218/02.11.2004 privind vânzarea prin licitaţie publică a unui teren în suprafaţă totală de 6187,53 mp format din 7 loturi situat pe strada Rozelor, în vederea construirii de locuinţe de vacanţă.

Pentru acest teren, Nuredin Beinur a achitat suma de 119.831.933 lei, urmând ca diferenţa de 2.801.074.457 lei, să fie achitată în două tranşe şi anume: suma de 1.460.453.195 lei + T.V.A. până la data de 31.07.2005 şi suma de 1.340.621.262 lei + T.VA până la data de 30.11.2005. Concret, la momentul respectiv, valoarea terenului era de aproximativ 3 miliarde lei vechi, echivalentul a 300.000 lei noi, adică aproximativ 60.000 de euro.

Terenul a fost achiziționat pe vremea lui Zanfir Iorguș, acesta fiind succedat în funcție, în 2008, de Claudiu Tusac. În 2012 a venit la primărie Cristian Radu și nu a mai plecat. Curios este de ce, timp de 17 ani, nimeni nu a văzut (?!), începând de la primari până la șefi din primărie, că Beinur nu și-a respectat angajamentul luat în 2005, atunci când a primit terenul de la municipalitate! La fel de curios este ce măsuri va lua minicipalitatea în vederea recuperării prejudiciului, dacă acesta există!

Cine este Beinur Nuredin?

De numele fostului fotbalist și boxer s-au legat, de-a lungul timpului, mai multe scandaluri răsunătoare. În perioada pandemiei, de exemplu, a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că a participat la un eveniment organizat într-un local, dar și cu 2500 de lei, pentru că nu purta mască. Este cunoscut, de asemenea, că Beinur este adeptul petrecerilor, iar restricțiile impuse de autorități nu l-au împiedicat să-și continuă activitățile cu care a fost obișnuit.

Beinur Nuredin a mai ajuns în atenția opiniei publice în vara anului trecut, atunci când a rămas în pană cu autoturismul său de lux, un Rolls Royce, în stațiunea Mamaia, Zona Summerland.

Mai multe detalii puteți citi aici: Un ROLLS Royce a rămas în PANĂ, în sensul giratoriu de la Summerland, iar LOREDANA CHIVU era și ea... în PEISAJ!

În 2010, Beinur a fost arestat, acuzat fiind de șantaj, instigare la șantaj și ultraj contra bunelor moravuri, într-un dosar în care parte vătămată era un controversat afacerist, Marian Mocea. Beinur a stat în arest aproape un an. Conform anchetatorilor, se pare că timp de mai mulți ani Mocea îi plătea taxă de protecție lui Beinur și din momentul în care a refuzat să mai facă acest lucru a fost șantajat cu diferite lucruri.

Cel mai recent moment în care Nuredin Beinur a ajuns în atenția opiniei publice a fost cel în care a fost împușcat în cap de un interlop, în București.

Evenimentul s-a petrecut în luna martie. Interlopii chefuiau pe ritmuri de manele și cu băutură din belșug la localul Voievod. Nuredin Beinur a intrat într-un conflict verbal cu Tibi Francezu. L-ar fi înjurat de mai multe ori, iar acesta avea să acționeze, jumătate de oră mai târziu. Beinur a fost chemat afară, în fața restaurantului, a ieșit, iar acolo a fost întâmpinat de mai multe persoane, între care Tibi. S-a tras cu pistolul cu bile de cauciuc în Beinur.

A fost nimerit în cap, în mâini, în corp, în picioare. Imediat, din restaurant și-au făcut apariția amicii lui Beinur, care i-au sărit în apărare. L-au bătut măr pe Tibi Ștefan, l-au lăsat într-o baltă de sânge, astfel că amândoi protagoniștii au ajuns la spital.

Mai multe detalii puteți citi aici: Nuredin Beinur, împușcat în cap, într-un restaurant din București

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dintre toți ăștia…cel mai interlop este primaru. Interlop cu guler alb
3
2
Auzi gluma,om de afaceri cu geci blugi...Din altceva Rolls Royce. Acum vinde castane pe la ziare.
6
3
Sa mor daca stiu care e interlopul din acea poza, Beinur, care a facut afaceri mai mult sau mai putin curate, sau basinosul infatuat, care sub uniforma statului a facut o imensa avere.
12
3
Mirelo, si unde este gluma? Ca nu inteleg nici macar daca ironia.dar nu ne mira
2
1
Sa.ma f.pe.amandoi
2
1
Moxxxule e cam invers Nitzy ii dadea spaga lui Beinur nu invers. Pe amandoi i a facut Don Minka oameni si tot el ia babardit cand l a flegmat Piciu pe 30
1
0
Dintre astia 2 cred ca gardistul de Radu e adevaratul interlop.
7
2
Stiri, Grigore i a furat cainele lui Ivan , Maria pisica lui Viorica si se judeca in instanta de doi ani!
2
1
Kentucky Fried Fish
0
0
Cine se aseamana se aduna.
1
0
Il propunem pe Beinur in locul lui Eserghep
2
1
Toti pestii fara onoare va reprezinta tara de handel.
2
2
Am fost acolo beinur a facut pe iel de frica, daca nu il scapa gasca lui ar fi ramas si orb si schiop pe viata. Noroc ca a fugit repede
1
0
Beinur e baiat destept si a fost arestat la beciul domnnesc 1 an pentru ca Nitoi cristinel era prea lacom si ia cerut prea multa mita. Amandoi erau sa putrezeasca acolo daca nu era coruptie in sistem. Pe Beinur il iubesc din suflet, pe nitoi nu il iubeste nimeni
3
1
A infruntat gloantele cu demnitate. Cati oameni ar fugi mancand pamantul in fata unui pistol si s-ar pisa pe ei. Bravo Beinur ai purtat steagul toata viata. Asta e curaj adevarat sa te lupti cu mainile goale chiar daca au pistoale..
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367