REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ce lovitură! Alexandru Iorov nu se poate muta în apartamentul din Mamaia din cauza Poliției Locale!

Ce lovitură! Alexandru Iorov nu se poate muta în apartamentul din Mamaia din cauza Poliției Locale!

Replica API 4 februarie 2019 | 00:00 590

Are zeci de imobile în tot orașul

Are zeci de imobile în tot orașul

În vara anului trecut, Alexandru George Iorov (finul lui Radu Mazăre), a demarat lucrări de construcții la apartamentul său din stațiunea Mamaia. Vestea a ajuns și la urechile reprezentanților Poliției Locale-Serviciul Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, care l-au amendat pentru lucrări fără lipsa autorizației de construcții. Totodată, s-a dispus stoparea lucrărilor, așa încât Iorov nu a mai putut să se mute cu familia în locuință, lucrările fiind neterminate. Iorov încearcă să obțină acest drept de la judecători, însă nu prea are noroc.

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei la sfârșitul anului trecut, Alexandru George Iorov, fiul fostui director in cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime, Gheorghe Iorov, a solicitat, pe calea ordonanței președințiale, suspendarea măsurii dispuse prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din 2 august 2018, respectiv oprirea executării lucrărilor de construcții până la judecata definitivă a dosarului de plângere contravențională. În motivarea cererii, el a învederat că, prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din 2 august 2018, împotriva căruia a formulat plângere contravențională înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța, s-a constatat „executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construcție necesară conform prevederilor art. 3 din Legea nr. 50/1991, constând în: compartimentări interioare la apartamentele 40 și 41 în suprafața utilă de 280 mp fiecare, prin desființarea în totalitate a pereților interiori existenți din zidărie BCA și realizarea unei noi recompartimentări prin montare structuri de susținere din metal…și monturi și panouri rigips”. În procesul verbal de contravenție, s-au dispus următoarele sancțiuni complementare: oprirea executării lucrărilor de construcții, de la data aplicării sancțiunii, obținerea autorizației de construire pentru lucrările realizate, în termen de 90 de zile de la aplicarea sancțiunii, precum și aducerea apartamentelor nr. 40 și 41 la starea inițială, într-un termen de 30 de zile de la expirarea termenului indicat anterior.

În cadrul plângerii contravenționale, a criticat susținerile eronate ale agentului constatator, în sensul în care el efectuează lucrări în conformitate cu dispozițiile art. 11 din Legea nr. 50/1991, lucrări care nu necesită autorizație, spune Iorov, în plângerea sa, potrivit rolli. ”Conform Memoriului de Arhitectură (38/2008) aferent imobilului situat în Mamaia, elementele structurii de rezistență ale blocului sunt din beton armat, nu din BCA, astfel că subsemnatul, prin lucrările de modernizare și recompartimentare, nu a afectat structura de rezistență a imobilului. Sunt îndeplinite în mod cumulativ condițiile de admitere a ordonanței președințiale, astfel, cu privire la urgență, petentul a învederat că, în momentul de față, casa acestuia este un șantier, în care nu poate să locuiască”, se arată în plângere. Acesta a mai precizat că, până la emiterea procesului verbal, a finalizat lucrările de recompartimentare și mai avea de finalizat doar punerea parchetului, gresie, faianță și văruit. ”Așa cum se prezintă imobilul în momentul de față, plin de praf, fără parchet, imobilul nu este locuibil pentru subsemnatul și familia acestuia, respectiv soția și cele două fiice minore”, a mai completat Iorov. Judecătoria Constanța i-a respins acțiunea, acesta formulând recurs. Pe 12 februarie are primul termen, la Tribunalul Constanța. Cât despre anularea procesul verbal de contravenție, are termen, pe fond, pe 13 martie a.c.

Alexandru George Iorov este multimilionar în euro numai prin prisma imobilelor pe care le deţine. El deţine, alături de soţia Andreea, zeci de de clădiri în oraşul Constanţa, printre care parcări, apartamente, un bloc cu 5 etaje, vile turistice.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo lui, baiat descurcaret ..
2
0
Hai sa-l tragem de barba pe preafericitul lumesc. Cu cat mai inchiriaza camera de hotel?
2
0
Stati linistiti, omul e jmek prin nevasta-sa Andreea, care a fost sefa de cabinet a lui Mazarus! Deci fata a vazut si auzit si ... arhivat multe. Decebalus, da-le tot ce vor, ca altfel e deranj mare pt tine!
4
0
ca-i un papa lapte, iar nevasta-sa ii pune coarne de a ajuns lopatar.
6
0
Ba sarmanul, ce mila imi e de el. Bagami-as poola-n siliconata de nevasta. Imu este cam dor de gura ei calda. Poza mi-a trezit amintiri...
6
0
Avea autorizatie era in legalitate sau nu.Sau legea e pentru prosti el e smecher.
12
1
eu stau cu chirie , vai mama mea , muncesc de 10 ani in port cu sotia vrem sa ne luam un apartament modest si nu putem, el vrea in mamaia si ....
13
1
1-2 luni de la certificate de urbanism pana la autorizatie la toate Primariile. Doar la Fagadau dureaza 1-2 ANI. Inca una cu care intra in Istorie.
20
1
Ii da 3 luni sa intre in legalitate cu avizele... De 9 luni ma chinui si inca mai am de asteptat.
16
0
Are de unde sa plateasca amenda da-l in gatii ma-si,si sa treaca antifrauda si ANAFul pe la dansul sa justifice la leu ,ce nu e corcodanta la stat!
20
1
odrasla hotului principal ! ingerasul nu a avut autorizatie ! mizerii ordinare .. nu mai e tasu sa i tina palma la cur ! apartamente de 280 mp? offff saracutul !
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272