REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce lovitură! Tucan a început să vândă elicoptere statului

Ce lovitură! Tucan a început să vândă elicoptere statului

Replica API 10 decembrie 2018 | 00:00 651

Contract de milioane

Contract de milioane

Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă a cumpărat un elicopter de la o cunoscută firmă de transporturi din Năvodari, care intră astfel pe o piaţă exclusivistă, a aparatelor de zbor. Contractul de un milion de euro a fost atribuit în urma unei licitaţii la care s-a înscris doar societatea de la malul mării, al cărui patron este fost consilier local şi candidat la Primăria Năvodari, iar în prezent vicepreşedinte la nivel naţional al ALDE.

Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă a atribuit pe 29 noiembrie 2018 un contract privind achiziţia unui elicopter monomotor cu turbine pentru zbor de zi şi noapte. Achiziţia a fost finalizată în timp record, în urma unui anunţ de participare publicat pe 2 octombrie şi după o licitaţie la care singura firmă înscrisă a fost şi cea câştigătoare. Este vorba despre JT Grup Oil SRL, care va furniza Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă un elicopter, pe Aeroportul Internaţional Băneasa. Costul final al achiziţiei este 3.900.840 lei, fără TVA. Potrivit autorităţii contractante, elicopterul trebuie furnizat în termen de două luni de la semnarea contractului, iar criteriul principal de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preţ. Preţul a fost cel mai important criteriu, respectiv 40% din ofertă, urmat de anul fabricaţiei (12% din componenţă; aparatul trebuie să fie fabricat în perioada 2004-2018), ore DPS (12%, respectiv minim 5.000 de ore), echipare avionică (15% din total, dotări obligatorii: radioaltimetru, al doilea GPS, al doilea giroorizont, far orientabil, ştergător parbriz) etc.

Vinde statului elicopterul care era să se prăbuşească în Mamaia?

JT Grup Oil SRL din Năvodari are ca domeniu de activitate transporturile rutiere de mărfuri şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 122.507.104 lei şi un profit net de 3.752.520 lei, cu 30 de angajaţi, dar şi datorii totale de 26.418.522 lei. Firma este deţinută de celebrul Jean Paul Tucan, una din figurile pitoreşti ale politicii constănţene. Tucan a fost consilier local şi candidat din partea PNL la Primăria Năvodari, fost director general al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Constanţa, important sponsor de partid al liberalilor, iar în prezent vicepreşedinte ALDE la nivel naţional. Revenind la suprinzătoare afacere pe care o derulează acum cu Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, trebuie spus că Tucan este el însuşi proprietar de elicopter. În aprilie 2018, elicopterul lui Tucan a fost la un pas de o tragedie în Mamaia, fiind aproape de a se prăbuşi în parcarea clubului Nuba. Este interesant de aflat, în aceste condiţii, dacă elicopterul pe care îl vinde acum statului cu un milion de euro este acelaşi care era cât pe aci să se prăbuşească.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aloo dna cand va ocupati de gruparea infractionala OCTAV VASILICA,DINU ELENA,DUMITRESCU ,DAMIAN ,PARIS.se vand aapartamente fara utilitati.oamenii stau in frig fara caldura iar hotii isi bat joc de ei.
6
0
Niste nimikuri de oameni cu care nu ai ce discuta, fara cultura generala, caractere infecte si hapsane care fura mai rau ca tiganii, ne fac natia de ras, hiene si sacali de oameni.
3
1
ROMANIA egal PARVENIA, toti copiii de securisti sunt acum high class,ba sunt patroni ba sunt jucatori,ba functionari destoinici ba se dau golani,un lucru este cert le iese parvenia prin piele degeaba te plimbi peste tot degeaba esti monden-a- cand tati a facut ce a facut...e valabil si pt vedetele de carton de pe la TV si de prin cluburi,ca si la voi e pata mare si nu iese nici cu Vansih!Toti cacatii au auzit si ei de Moet si taranacute ca Delia de Balenciaga!MI e scarba de voi neam de cap plecat!Le ati cantat in struna si le ati facut publicitate cu televiziunile voastre de cacat!
5
1
un cretin care cotizeaza gras la tariceanu ... si atat ...
11
0
Ca ei nu au facut nimic toata viata.Asta este Romania!
11
3
Tucan in zgarcit un mtocan face misto de oameni saraci fisa fura din case
23
2
Bai esti prost ? Bai esti nebun ? Cum se fac banii din autobuze rablagite !
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614