REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ce pensie uriaşă are un fost şef IPJ Constanţa. În paralel, mai are şi slujbe la stat

Ce pensie uriaşă are un fost şef IPJ Constanţa. În paralel, mai are şi slujbe la stat

Replica API 1 septembrie 2017 | 00:00 890

A demisionat după ce i-a luat foc un tramvai în mers

A demisionat după ce i-a luat foc un tramvai în mers

Dumitru Catană

Un fost comandant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, ajuns ulterior şi director general al Autorităţii Navale Române (ANR), pentru a se refugia, la pensie, în politică, a rămas recent fără slujba pe care o presta la stat, în subordinea primăriţei Capitalei, Gabriela Firea. Vorbim despre Dumitru Catană, care a mai ocupat în trecut şi funcţii de conducere în Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), celebrul serviciu secret Doi şi-un Sfert al MAI. Ce atrage atenţia la Catană este pensia uriaşă pe care acesta o încasează, în paralel cu joburile bănoase de la stat: aproape 10.000 de lei net pe lună.

Dumitru Catană a demisionat săptămâna trecută de la conducerea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), după ce un tramvai a luat foc în plină zi, în timp ce mergea. Fostul şef al spionilor, al Poliţiei Constanţa şi al autorităţii navale supreme din România ajuns acum şef peste autobuzele şi tramvaiele lui Firea a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie de la RATB în ianuarie 2017.

Firea de la Capitală şi Pandele din Voluntari, şefii lui Catană

Catană deţine, alături de soţia sa, două terenuri intravilane într-o locaţie pe care o ţine secretă şi două case de vacanţă, de asemenea cu adresă necunoscută. Fostul comandant IPJ Constanţa mai are o Skoda, dar şi 225.000 lei, 19.850 de dolari şi 98.500 euro în bănci. Catană este directorul general al Green City Voluntari SA, firma de peisagistică a Consiliului Local Voluntari, oraşul ilfovean în care este primar Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

Fostul poliţist devenit funcţionar local a câştigat de pe urma Green City Voluntari o remuneraţie de numai 15.310 lei, la care se adaugă 12.700 lei de la Primăria Municipiului Bucureşti, în timp ce soţia sa, Gabriela Catană, a declarat venituri de 73.493 lei de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

În plus, Catană a declarat venituri de 2.000 lei de la Universitatea Maritimă, unde este plătit cu ora, 12.000 lei de la Consiliul de Administraţie al ACMVOL Design SA şi 8.800 lei de la Consiliul de Administraţie al Security Vol SA, ambele firme controlate de Consiliul Local Voluntari. Cireaşa de pe tortul veniturilor lui Dumitru Catană este însă pensia pe care acesta o primeşte de la MAI: 117.600 lei. Asta înseamnă o pensie lunară de 9.800 lei, fără doar şi poate una din cele mai mari din România.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un slab sef al IPJ Constanta, un incompetent director general al ANR care a lasat dezastru atat la ANR, dar in special la IPJ a reusit el sau prin pupincuristii lui sa il puna pe umflatel sef, dar nu orice sef, Ci sef la siguranta navigatiei. Offffffffff.....
85
6
Un jeg. Mi la bagat pe fisu pe gat.
167
10
Dosarul 39007. 3. 2016 tribunalul Bucuresti sectia contencios, chestorul Bogdan Despescu acuzat de plagiat la teza de doctorat.,acoperit de judecatorii justitiei romane, rusineeeeeeeeeee
2
0
Un gunoi. Un jeg milog si prefacut.
136
2
Pe aceasta panarama din foto de mai sus
96
0
Noi sintem de vina ca la vot ne luam dupa promisiuni mincinoase iar ei fac la fel de 27 de ani -impart intre ei
12
1
Ne intrebam ,oare cine este de vina de isi fac astia de cap!Eu cred ca numai noi suntem de vina,noi poporul asta de prosti care nu ies la vot si prosti care mai bine ar sta acasa in ziua votului.
13
1
ati uitat sa precizati ca fost dat afara de la ANR de catre ministrul Rus pentru INCOMPETENTA asa cum reiese din raportul de demitere
185
2
Huuooo hotilor...sa fie de capul vostru si sa va duceti la Poarta Alba!!! Mai lasati si pe alti tineri, dar nu au loc de voi nenorocitilor care nu va mai saturati de bani...nu uitati ca in cosciug nu o sa luati decat 4 cuie!!!
16
3
ne meritam soarta si decalajul nu se opreste aici, acesti neica nimeni nu se vor opri pana nu vor pune tara pe butuci, deja presul penalului draknea dorel a prezis intentia de demitere a dnei Kovesi. Incet, incet, cu tenacitate, rabdare, directive de la penalul draknea, spera sa reuseasca. Vor reusi , dar cu totii la puscarie, acolo le este locul
14
2
Jmecher de Romania.Tara este in metastaza cu alde astia. Sunt mii. Nu ne mai facem bine. Nu mai este nici o speranta.As cam emigra in Turcia
17
2
Noi romani am ajuns tara prostilor,cine ein masura sa verifice mampa profesionala acestui idiot fost sef la IPJ C-ta si alti care au fost in fruntea benzilor organizate de fraude pe ori ce domeniu.
13
0
dupa mecla ca i un atarnache
103
1
Ce cred? Cred ca asta a fost un pupincururist toata viata lui. Un om slab si fara caracter. Un slugoi
133
2
Va minunati ca prostii.Astea sunt "marile proiecte" trambitate de pesedei in campania electorala.Dar voi ce ati crezut ?
14
2
Merita dar nu toti. Sunt destui care freaca menta prin birouri la caldurica in timp ce altii fac frigul pe strada ori intervin la fel de fel de cazuri.
12
2
asta e motivul pentru care nu respecta pe nimeni , banii primiti fara merite de la stat . cad in genunchi cand apare unul cu mai multi bani si mai multa influenta . oameni de onoare supusi omertei .........
7
3
Politisti, militari, magistrati, politicieni. Remunerati regeste pentru ce? Merita acestia oare acest statut?
27
4
se vede ca este porc,,,mananca pana crapa de la stat.
130
3
Un politruc de al lui Basescu , de meserie marinar , uns ca Inspector Sef la I.P.J. Cta la apelul bocancilor ! Pus politic ca sef al politistilor dar care habar nu avea de munca de politie si care statea mai mult prin SPA -uri ! Din pacate au mai fost si altii ca asta ... gen Mironescu uns subsecretar de stat la M.A.I. si care a fost arestat pe Autostrada ... alt marinar care habar nu avea de munca politistilor .
127
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218