REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce spune un preot catolic din Constanța despre faptul că ar putea avea liber la căsătorie?!

Ce spune un preot catolic din Constanța despre faptul că ar putea avea liber la căsătorie?!

Victor ROTARU 19 martie 2023 | 00:00 2319

Cu ocazia împlinirii a zece ani de pontificat, papa Francisc a revenit asupra faptului ce i s-a cerut în repetate rânduri de către diverse cercuri, și anume să ridice sau să relaxeze cerințele de celibat pentru preoți. „Nu există nicio contradicție în faptul că un preot se poate căsători”, spune Papa, amintind că în Biserica Catolică Orientală bărbații căsătoriți pot fi preoți. Contactat telefonic de către reporterii de la Replica,  un preot catolic din județul Constanța a transmis că nu crede că această măsură ar putea fi implementată, preoția fiind ceva vocațional, însurătoarea nefiind o piedică.

Ce spune un preot catolic  din Constanta despre faptul ca ar putea avea liber la casatorie?!

Delegații adunării sinodale germane pentru reforma Bisericii Catolice au adoptat vineri, 10 martie, un text în care se cere o deschidere în ceea ce privește celibatul,  cerând papei să examineze viitorul celibatului obligatoriu. De ani de zile papei i s-a cerut în repetate rânduri de către diverse cercuri să ridice sau să relaxeze cerințele de celibat pentru preoți, astfel Papa Francisc își poate imagina în principiu abolirea celibatului pentru preoți.

Ce spune un preot catolic  din Constanta despre faptul ca ar putea avea liber la casatorie?!

Contactat de către reporterii de la Replica, un preot catolic din Constanța a declarat că preoția reprezintă ceva vocațional, ne fiind o obligația, tinerii care doresc să devină preoți știu încă din perioada în care merg la seminar că nu se vor căsători: „Am aceeași părere ca a bisericii, nu este ceva de drept civil, este de drept bisericesc și tradiția este aceasta și așa va rămâne în biserica catolică, cel puțin deocamdată nu sunt motive pentru a se schimba ceva. Eventual, ce s-ar putea face, ar fi cum este în biserica ortodoxă. Cei care vor să-și exprime dorința de a se căsători, să se căsătorească, dar înainte de sfințire. În biserica ortodoxă, aceasta este tradiția, rămâi în starea în care ai fost sfințit. Preoții care sunt actualmente celibatari, nu se pot căsătorii. Dacă va fi ceva, pe viitor, dar nu cred. Este o înțelepciune a bisericii și e o chestie cât se poate de practică și de bun-simț. Eu stau să mă întreb, oare frații ortodocși, credincioșii, enoriașii preferă să vină să se confeseze și să se destăinuie unui preot catolic? Preoția este ceva vocațional, nu este o obligația, noi știm încă de când mergem la seminar că nu ne vom căsători. Nu ne obligă nimeni, este dragostea noastră pentru credință. Eu nu cred că se va schimba nimic în obiceiurile bisericii catolice, în privința căsătoriei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ITI PLACE SA s**i POPONARULE
0
0
Care e diferenta intre preot care nu se insoara, deci nu face copii si doi homosexuali care se insoara si nu fac copii? Nu e acelasi rahat? Poate doi homosexuali se casatoresc si nu intretin niciodata relatii intime. Probabil sunt rare astfel de cazuri, dar e posibil sa existe. Atunci de ce sunteti impotriva homosexualilor voi si toti putinistii care purtati razboaie si dati vina pe homosexualii globalisti cum face putin?Pai, e pacat mai mare ca intretin homosexualii relatii intime fara sa faca apoi copii? E pacat mai mare decat pacatul celor care intretin relatii sexuale cu prezervativ (barbat cu femeie)? E pacat mai mare decat a celor care intretin relatii sexuale doar din placere (barbat cu femeie)?Cine hotaraste care e pacatul mai mare? Voi? Sunteti semizei? Aia cu fanatismul religios anti-homosexuali si "familia traditionala" sunteti fix precum musulmanii care fac ce fac impotriva femeilor.Ei ucid pe cei care renunta la religie. Se cred ZEI, decid ei cine traieste si cine moare...
0
1
obiceiul bisericesc este facut de oameni si tot de ei este modificat. un sint un exeget, dar nu cred ca isus, sau unul din apostoli a spus ca preotii nu au voie sa se casatoreasca. preotii sint si ei oameni, iar oamenii au trairile lor.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367