REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce ţeapă şi-au luat locatarii de la SUMMERLAND! ÎŞI IAU ADIO de la priveliştea către mare!

Ce ţeapă şi-au luat locatarii de la SUMMERLAND! ÎŞI IAU ADIO de la priveliştea către mare!

Replica API 31 octombrie 2018 | 00:00 2520

Neo Mamaia ridică în Mamaia Nord un bloc cu 5 etaje în buza mării

Neo Mamaia ridică în Mamaia Nord un bloc cu 5 etaje în buza mării

Proprietarii apartamentelor Summerland, dar și turiștii care închiriează apartamente în cadrul acestui complex, nu vor mai avea plăcuta priveliște spre mare! Asta, pentru că un mare dezvoltator imobiliar a obțint autorizația, și a deschis, de altfel, și șantierul, pentru construcția unui ansamblu de lucuințe de lux, fix în buza mării. Este vorba despre One United Properties, specializat pe proprietăți rezidențiale exclusiviste și clădiri office. Compania a început, luna aceasta, construcția proiectului premium Neo Mamaia, situat în zona Mamaia Nord, aleea Lamia.

One United Properties, dezvoltatorul controlat de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, s-a asociat cu Octavian Avrămoiu, director al SIF Banat-Crişana, şi Catălin Scripcaru, pentru a construi apartamente de lux în noi zone de interes. Cei patru au pus bazele businessului Neo, deţinut în proporţie de 70% de către One United Properties şi de 30% de către Avrămoiu şi Scripcaru.

Sub această asociere a fost demarat proiectul Neo Mamaia, ce presupune construcția unui ansamblu rezidențial D+P+4-5E, apartamente de vacanță cu alimentație publică (demisol-garaje, parter alimentație publică și garaje, etahe 1-5-apartamente de vacanță). Terenul are o suprafață de 2348 mp. Terenul a fost în proprietatea SC Trans Expedițion Feroviar SRL, preluat de Neo Mamaia SRL, conform contractului 42369/3.04.2018.

Cea dintâi a cumpărat terenul de la Primăria Constanța pe 3 aprilie 2018. Firma face parte din grupul GFR, controlat de Gruia Stoica, condamnat penal pentru o licitație trucată. În 2016, firma a obținut certificatul de urbanism pentru alipirea a două terenuri.

Locatarii viitorului bloc vor putea ploja din balcoane în mare, dacă-şi pun ambiţia

Distanța de la limita terenului și până la plajă este de 2.35 m în partea de nord și 5,85 m în partea de sud, iar până la Marea Neagră este de 85 m în partea de Nord și 100 m, în partea de sud. Având în vedere că ansamblul rezidențial este construit în buza mării, am solicitat un punct de vedere de la specialiști. Este legală sau nua ceastă construcție?

”Depinde de reglementarea de urbanism din zonă. Pe plajă, este domeniul public de interes național și nu au voie decât construcțiile provizorii, iar construcțiile definitive trebuie să respecte reglementările urbanistice. Dacă ABADL și primăria au făcut delimitări ale plajei... Și mie mi se par multe construcții pe plajă, dar, una e ce ni se pare, și alta e cum este legal”, spun reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții. De cealaltă parte, unii locatari de la Summerland susţin că nu exclud varianta de a se adresa instanţei: „Blocul din faţă este pe nisip, chiar nu se vede?! Ne va lua toată priveliştea spre mare! Incredibil ce se întâmplă!”, a comentat un locatar nemulţumit.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate tu oi fi hot, bai retardatule!!! Cum dracu sa fie toata tara hoti? Cretin congenital ce esti!!! Faptul ca sunt cativa jegosi hotomani nu inseamna ca toata tara este la fel. Poate nu stii, din bordeiul unde stai si clefai la tastatura, ca 80% din populatia Romaniei traieste la limita subzistentei si ca parintii fac eforturi uriase pt a-si trimite si tine copii la scoli?!? Ai idee cati sunt afara pe la munca? Popandau cretin ce esti!!! Auzi, o tara de hoti?!?
3
0
Constructorul a zis ca tot parterul va fi o plaja amenajata cu sezlonguri !
4
1
Cu coaiele mai mari, i-au facut in sange pe smecherasii din summerland, pentru ca asa e la sah.
3
0
Asa cum se fac descoperiri arheologice pe sub strazile urbei noastre,asa peste 100 si ceva de ani,nu vor mai descoperi cetati ci blocuri pe fundul mari,odata cu trecerea anilor va mai evolua si istoria,nu?
10
0
Gandindu-ma mai bine,n-ar fi rau s-avem ceva constructii pe langa geamandura. S-avem si noi,Marea Bariera de locatari,pardon...corali.
19
0
hahahahah, super tare faza dar peste alti 5 ani, vin iar olandezii sa mai faca vreo 200 de metrii de plaja si o sa mai rasara si in fata astora unii..si tot asa. Peste 30 40 de ani cum scria cineva aici, ne vom face cumparaturile la krasnodar hahahaha
10
0
nu-i nimic, apa lucreaza...
6
0
Cand se negocia, pretul unui apartament cu vedere spre mare era mai scump fata acelasi tip de apartament cu vedere la strada. Acum, oare o sa dea banii inapoi pentru pierderea privelistei?
7
2
asa mi-e o greata de mamaia si tot ce este in ea...
22
0
ce teapa si-a luat natura, plaja, marea
15
0
Ce rusine?Nu au nici un Dumnezeu,cat o sa traiasca idiotii astia care strang averi,nu au decat o viata idiotii!
13
0
Mazare a vandut tot orasu bucata cu bucata de 3 ani tip ca si parcu tabacarie este vandut jumate maz a luat bani si a fugit in brazil
20
0
este ca daca nu ar fi prosti care sa cumpere nu s-ar fi construit dar cum sum sunt destui care au bani nemunciti, ii arunca pe astfel de apartamente
23
0
Spagarii fix pe nisii bloc
15
1
de ce nu li s-a emis autorizatie sa faca pe apa.....rusine celorce sunt functionarii publici si dau autorizatii
21
0
Da aia nemultumiti nu au construit tot pe nisip?Acolo dupa revolutie unde este sumerland erau dune de nisip.niste ipocriti sunteti cu totii
21
0
igsic blocul lui sarbu !
7
2
Oare cum dau handicapatii astia din primarie astfel de autorizatii de construire?
32
2
Babu vicele este hotul, hotilor ia spaga si o imparte cu primarul cel curat. Am o intrebare cum a obtinut Avizul de la Comitetul National al zonei Costiere?
34
2
cind dracu parlamentul asta de neica nimeni vor vota legi bune fara teama de a mai fi interpretate de altii dupa cum le dicteaza partidul
13
1
O tara de hoti. Nu conteaza partidul pt ca toti sunt la fel. In rest sa traiasca buzunarul.
36
3
ce bine!asa le trebuie!au vrut smecherie si pitiponceala. si cu fundatie de 1000 m adancime la primul 5.8 se crapa tavanele.
17
2
asteptam prima furtuna serioasa,iarna aceasta pe Marea Neagra. Cand vor fi inundate santierul si utilajele.
30
0
de-aia prefer Bulgaria.desi sunt nascut in Constanta.Las manelarii si smecherii sa cheltuie in cavou intre betoane.Asa va trebuie astora care votati cu indarjire din 89 incoace fsn-pdsr-psd si derivatele acestui monstru comunistoid.Stiu doar ''saracii''merg la bulgari.Prefer sa fiu ''sarac''in lux si sa primesc atentie si servicii decente.
48
6
Pai voi mai sunteti peste 30-40 de ani,bai martalogilor specialisti in ape care trec de pragul casei? Ce va rontaie grija ptr cand veti fi voi oale si ulcele cu nisip de plaja
6
22
Aloooo institutiile de control din cta......mediu, politie, cultura , asociatii.....ce face ti ?? Ce insemna asta??? Urbanism de 5 etaje pe plaja comert servicii publice...sper ca exista macar karma ca altceva n a mai ramas
34
1
@Mamaia e condamnata asa este..
27
1
... Cand vor fi gata acele blocuri , dupa ora 17 .00 pe plaja va fi umbra si nu se va mai sta la soare ! MAMAIA N si NAVODARI au ajuns ghetouri de betoane ! SICTIR !
51
1
30-40 de ani....auzi ce prognoza la prostul de mai jos. Si i-ai speriat cu ceva? Importanti sunt 10-15 ani sa fie folosite apartamentele cat sunt proprietarii tineri si cu putere de fwtere.Apoi le doneaza caritabil la babute .
8
29
Numai prostii mai investesc la Mamaia. In 30-40 de ani marea va inunda complet plaja cu hoteluri cu tot.
34
7
Mai bine va cumparati o garsoniera la cazino mamaia ca sa aveti o priveliste minunata in curtea lui george despina octogenarul mare amator de petreceri lgbt
22
1
Parca era lege sa nu fie mai putin de 150 m pana la plaja. Unde e legea in tara asta. Spagarul de decebal fagadau si banu au luat spaga iarasi, intreb
50
3
Smecherii v-au luat privelistea, iar voi o luati... belengherul prin gura
25
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367