REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ceaiurile, ideale pentru detoxifiere - Află care sunt cele mai bune ceaiuri care curăţă ficatul

Ceaiurile, ideale pentru detoxifiere - Află care sunt cele mai bune ceaiuri care curăţă ficatul

Replica API 29 ianuarie 2021 | 16:59 1186

Dacă obiectivul tău este să îți detoxifici organismul, nu îți irosi timpul sau banii, spun specialiștii. Corpul tău este adevăratul expert atunci când trebuie să elimine toxinele, indiferent de ceea ce mănânci sau bei, scrie doc.ro.

Despre procesul de detoxifiere

Toxinele nu se acumulează în ficatul nostru, în rinichi sau în orice altă parte a corpului și nu vom scapă de toxine cu cea mai recentă "cură de detox" care este la modă luna această ori sezonul acesta. Cel care face detoxifierea că la carte, fără ajutor din exterior, este corpul nostru, prin intermediul ficatului, rinichilor și al altor organe, detoxifierea fiind un proces fiziologic natural.

Experții ne sfătuiesc să evităm în special acele cure care promit că "ajută ficatul să se detoxifice" cu suplimente ori care promit să "curețe" organismul de anumite produși reziduali. Din păcate, conceptul de "detoxifiere" este înțeles greșit și nu multă lume știe că organismul face singur "detoxul" în fiecare zi.

Se spune despre curele de detox că elimina toxinele din corp, îmbunătățesc starea de sănătate și încurajează pierderea kilogramelor. Unele dintre aceste cure implică folosirea unor laxative, diuretice, vitamine, minerale, ceaiuri ori folosirea unor alimente despre care se spune că au proprietăți detoxifiante.

Din fericire, organismul nostru are un mod foarte sofisticat de a elimina toxinele, care implică ficatul, rinichii, sistemul digestiv, pielea și plămânii - fără a implică un ajutor venit din afară corpului. Cu toate acestea, trebuie să reținem că doar atunci când aceste organe sunt sănătoase, ele pot elimina în mod eficient substanțele nedorite.

Așa că, deși curele de detox nu fac nimic în plus față de ceea ce corpul nostru nu poate face, în mod natural, pe cont propriu, poți să optimizezi ori să îmbunătățești sistemul natural al organismului de detoxifiere.

În acest sens, există într-adevăr anumite ceaiuri care ajută ficatul să funcționeze mai bine, însă asta nu înseamnă că un ceai, în sine, elimina toxinele din organism. Detoxifierea cu ajutorul ceaiurilor nu este recomandată că dietă de sine stătătoare, pentru că ceaiurile nu sunt foarte bogate în nutrienții necesari desfășurării funcțiilor normale ale organismului, însă ele pot fi utilizate că aliat care ajută ficatul în procesul natural de detoxifiere sau pot fi băute regulat, de câteva ori pe săptămâna.

Ceaiuri indicate pentru bună funcționare a ficatului

Ceaiul verde este infuzia-minune, cu o lista nesfârșita de beneficii. Unul dintre ele este și faptul că are un conținut foarte mare de antioxidanți. Este și un tonic excelent, util atunci când te simți lipsit/a de energie.

Ceaiul de ghimbir are o aromă puternică, însă este unul dintre cele mai bune remedii pentru un organism care are nevoie de aliați din natură. Este bogat în antioxidanți, are efecte benefice asupra tractului digestiv, distruge bacteriile și virusurile și susține sistemul imunitar. Poate fi combinat cu câteva picături de lămâie sau cu ceai de păpădie, ambele sporindu-i efectele curative.

Ceaiul de anghinare este recomandat persoanelor care au o sensibilitate hepatică și în cazul cărora accentul trebuie să se pună în special pe ficat. Anghinarea susține refacerea ficatului, îl ajută să elimine toxinele și susține activitatea vezicii biliare.

Ceaiul de mușețel cu mentă este util pentru simptomele neplăcute cu care ne putem confruntă în unele zile sau perioade. Mușețelul și mentă calmează arsurile și disconfortul gastric, reduc senzația de foame și de greață.

Rooibos este un ceai delicios, a cărui compoziție îl face perfect pentru a ajută ficatul să funcționeze: antioxidanți polifenolici și flavonoide, fier, potasiu, calciu, flor, cupru, magneziu, mangan, zinc și acizi alfa. Infuzia din Rooibos încetinește procesul de îmbătrânire, susține lupta organismului cu radicalii liberi și favorizează digestia.

Ce alte ceaiuri sunt indicate pentru a ajută ficatul în procesul de detoxifiere

Feniculul - Pentru a elimina produşii reziduali din corp, poți apela și la remediile din fenicul. Feniculul poate funcționa că un agent care "curată" sângele și că un bun diuretic, care menține rinichii sănătoși și ficatul sănătos. Reține, însă, înainte de a încerca oricare dintre aceste ceaiuri, cere sfatul medicului, pentru a evita situațiile neplăcute.

Ceaiul de fenicul este făcut din semințele plantei de fenicul. Acest ceai a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, datorită concentrațiilor mari de fitonutrienţi, vitamine, minerale și compuși volatili. În plus, ceaiul făcut din semințe de fenicul ajută și la îmbunătățirea digestiei.

Ce măsuri poți lua pentru a-ți proteja ficatul împotriva afecțiunilor hepatice

Limitează consumul de alcool - nu uită că alcoolul este o toxina de care ficatul tău este responsabil, el trebuie să o elimine, iar când consumi alcool în exces, acesta poate dauna ficatului tău.

Vaccinează-te împotriva hepatitelor - hepatită este o afecțiune a ficatului cauzată de un virus. Dacă ai un risc crescut de hepatită, discuta cu medicul tău și întreabă-l despre cum te poți vaccina mai repede împotriva hepatitelor A și B.

Nu combină niciodată alcoolul cu medicamentele, indiferent de tipul lor - Ficatul tău trebuie să proceseze medicamentele pe care le iei, fie că este vorba de cele prescrise de medicul tău ori de cele eliberate fără prescripție medicală. Alege-le cu mare atenție și discuta cu medicul tău dacă ai alternative, care să nu îți atace ficatul.

Folosește prezervativul - Fluidele corporale pot transmite virusuri, așa că cel mai important este să practici sexul protejat.

De reținut!

Organismul nostru este frecvent expus la substanțe toxice, însă chiar și așa, în majoritatea timpului, ei poate îndepărta sau elimina aceste substanțe fără ajutor suplimentar. Chiar dacă o "cură de detox" pare tentantă la prima vedere, beneficiile ei nu are nimic de-a face cu eliminarea toxinelor din corp, ci mai degrabă cu eliminarea alimentelor nesănătoase din alimentație.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272