REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ceapa și usturoiul verde, obligatorii în salatele de sezon

Ceapa și usturoiul verde, obligatorii în salatele de sezon

Replica API 15 martie 2021 | 00:00 775

Ceapa și usturoiul verde au o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră și mai au un mare avantaj: sunt suficient de parfumate încât fac din orice salată un festin al simțurilor! Profitați cât mai mult de ele pe perioada sezonului cald. Iată ce efecte benefice au aceste două legume.

Sursă foto: Shutterstock

Ce beneficii au usturoiul verde și ceapa verde

Usturoiul verde conține vitamina K, vitamina A, vitamina C, Vitamina B9, vitamina B6, mangan şi fier. Nu lipsește alicina, un compus de sulf care îi oferă mirosul specific. Ceapa verde conține vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu, alicină, clorofilă și cvercitină (antioxidant).

Așadar, multe dintre vitaminele, mineralele și antioxidanții din aceste două legume coincid, ceea ce le face la fel de eficiente.

Protejează sănătatea inimii

Ambele variante reduc riscul de boli coronariene și cardiovasculare, țin sub control tensiunea arterială și favorizează circulația sângelui. În ciuda mirosului neplăcut, alicina stimulează oxidul nitric, un compus vasodilatator, care contribuie la scăderea tensiunii arteriale, scrie doc.ro.

Tot alicina inhibă enzima hepatică necesară pentru sinteza de colesterol. În plus, usturoiul conţine mangan (24% din DZR la suta de grame), un mineral care acționează în favoarea colesterolului bun, în timp ce absoarbe excesul de colesterol şi îl transportă la nivelul ficatului.

Susțin sistemul imunitar

Usturoiul în special, dar și ceapa, sunt deja vedete în ceea ce privește sistemul imunitar. Susțin bariera naturală de apărare a organismului, favorizând reducerea inflamațiilor, a infecțiilor și dezvoltarea celulelor sănătoase.

Au proprietăți antibacteriene

Ambele legume acționează ca un antibiotic natural. Favorizează vindecarea infecțiilor de la nivelul tractului digestiv dar și de la nivel general, a întregului organism. Primăvara se întâmplă deseori să răcim din cauza schimbărilor de temperatură și a slăbirii sistemului imunitar, iar ceapa și usturoiul verde ne vin repede în ajutor.

Usturoiul este o sursă importantă de fier

100 de grame de usturoi verde ne asigură 12% din doza zilnică recomandată de fier. În plus, conține și substanțe care favorizează absorbția acestuia în organism. Pentru persoanele anemice, usturoiul verde poate fi un remediu natural foarte eficient.

Cromul din ceapă este benefic pentru diabetici

Nu în ultimul rând, un beneficiu pentru diabetici: cromul. Acesta are capacitatea de a regla nivelul de zahar din sânge, prin urmare poate ține sub control fluctuațiile glicemiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272