REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cele mai dificile întrebări din istoria emisiunii „Vrei să fii milionar?”

Cele mai dificile întrebări din istoria emisiunii „Vrei să fii milionar?”

Replica API 20 septembrie 2022 | 18:15 4506

„Vrei să fii milionar?” este una dintre cele mai cunoscute emisiuni concurs TV din istorie. Lansată în Marea Britanie în 1998, a ajuns în România în anul 2000 și a fost una dintre cele mai apreciate, propulsând cariera de prezentator a lui Virgil Ianțu.

A fost difuzată în aproximativ 160 de țări și este considerată una dintre cele mai de succes emisiuni din istoria televiziunii. Show-ul de cultură generală făcea audiențe impresionante și încă este difuzat în mai multe colțuri ale lumii.

VIDEO AICI:

În România, emisiunea nu mai este difuzată momentan, dar poți juca versiunea Playtech „Vrei să fii milionar?” în Cazinoul Live Betano. Partener oficial al echipelor de fotbal FCSB și U Craiova, Betano este unul dintre cei mai populari operatori de jocuri de noroc online licențiați din România și impresionează prin varietate și platformă foarte bine pusă la punct.

Și în acest show online, formatul este similar cu cel al celebrei emisiuni. Se pun întrebări de cultură generală și se pot câștiga premii. Iar unele întrebări din istoria „Vrei să fii milionar?” au rămas în istorie, fiind considerate cele mai dificile.

Iată care sunt acestea, împreună cu răspunsurile:

1. Realizat de Benjamin Franklin în 1737, "Dicționarul consumatorului de alcool" a inclus următoarele variante pentru "beție": nimptopstical, zgomotos, pilit și stupefiat.

Răspuns corect: pilit

2. Un exemplu rar care rimează cu nuanța de culoare Blorange este care? Variante: un râu din Irlanda, o pădure din Scoția, un munte din Țara Galilor și Deșertul din Australia.

Răspuns corect: Un munte din Țara Galilor

3. Nefelecoccigia este practica de a face ce? Variante: Găsirea formelor în nori, strănutul cu ochii deschiși, a sparge sticla cu niște țipete și înotul în apa înghețată.

Răspuns corect: Găsirea formelor în nori

4. Cine a rostit mai puțin faimosul discurs de două ore care a precedat discursul de 2 minute al lui Abraham Lincoln de la Gettysburg? Variante: Wendell Phillips, Daniel Webster, Robert G. Ingersoll și Edward Everett.

Răspuns corect: Edward Everett

5. Potrivit Biroului de Referință a Populației, care este numărul aproximativ de oameni care au trăit vreodată pe Pământ? Variante: 50 de miliarde, 100 de miliarde, 1 trilion, 5 trilioane.

Răspuns corect: 100 de miliarde

6. În ce țara sunt fabricate toate mingile din liga de baseball a SUA? Variante: Costa Rica, Haiti, Republica Dominicană și Cuba.

Răspuns corect: Costa Rica.

7. Pe lângă cariera sa de astrolog și profet, Nostradamus a publicat o lucrare în 1555 care includea o secțiune despre ce? Variante: Cum să antrenezi papagalii să vorbească, trișarea la cărți, săpat, prepararea gemurilor și a jeleurilor.

Răspuns corect: Prepararea gemurilor și a jeleurilor

8. Ce primă doamnă a fost descendentă din a noua generație a lui Pocahontas? Variante: Helen Taft, Edith Wilson, Bess Truman și Mamie Eisenhower.

Răspuns corect: Edith Wilson

Edith Wilson

9. Care dintre următoarele monede a fost prima în care s-a folosit motto-ul "În Dumnezeu avem încredere"? Variante: Nichel, 1 dolar, moneda de 2 cenți, bancnota de 5 dolari.

Răspuns corect: Moneda de 2 cenți

10. Ce insectă a scurtcircuitat un super-calculator și a dat denumirea de "bug de calculator"? Variante: Molie, babușcă, dipteră, gândac japonez

Răspuns corect: Molie

Alte întrebări dificile de la „Vrei să fii milionar?”

11. Înainte de trecerea calendarul gregorian, la ce dată începea noul an al coloniilor americane? Variante: 25 martie, 1 iulie, 25 septembrie și 1 decembrie.

Răspuns corect: 25 martie

12. Care dintre următorii nu are un element chimic în cinstea sa? Variante: Albert Einstein, Niels Bohr, Isaac Newton și Enrico Fermi.

Răspuns corect: Isaac Newton

13. Cel mai vizionat episod TV din toate timpurile, ultimul din M*A*S*H, a fost difuzat pe 28 februarie 1983 după ce sitcom? Variante: Private Benjamin, Square Pegs, Alice și New Hart.

Răspuns corect: Alice

VIDEO AICI:

14. Oamenii care au o reacție fizică la arta frumoasă cu ce sindrom se spune că suferă? Variante: Sindromul Proust, sindromul Ierusalim, sindromul Stendhal și sindromul Beckett.

Răspuns corect: sindromul Stendhal

15. Ce literă trebuie să apară la începutul numărului de înregistrare al fiecărei aeronave nemilitare din SUA? Variante: N, A, U și L

Răspuns corect: N

16. Ce crosă a folosit astronautul Alan Shepard pentru a efectua celebra lovitură de golf de pe Lună? Variante: 9-iron, Sand wedge, 6-iron, 7-iron.

Răspuns corect: 6-iron

17. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, soldații americani au folosit primele cutii de aerosoli comerciali în ce scop? Variante: Ca lichid de curățare, antiseptic, insecticid și cremă de ras.

Răspuns corect: Insecticid

18. Pe cine a folosit artistul Grant Wood ca model pentru fermier în pictura sa clasică American Gothic? Variante: Vânzător ambulant, șeriful local, dentistul și măcelarul.

Răspuns corect: dentistul

19. Pictograma american Uncle Sam se bazează pe Samuel Wilson, care a lucrat în timpul Războiului din 1812 ca ce? Variante: Inspector al cărnii, postaș, istoric, reparații de arme.

Răspuns corect: Inspector al cărnii

20: Care dintre următoarele țări fără ieșire la mare se află în întregime în altă țară? Variante: Lesotho, Burkina Faso, Mongolia și Luxemburg.

Răspuns corect: Lesotho

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212