REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Celebru pentru denunțurile la DNA! Banca Feroviară cere falimentul unui cunoscut afacerist

Celebru pentru denunțurile la DNA! Banca Feroviară cere falimentul unui cunoscut afacerist

Replica API 23 noiembrie 2018 | 00:00 671

Banca Comercială Feroviară (BCF) cere în instanță falimentul unei mici firme de construcții din Constanța, deținută de finul unui cunoscut fost deputat și lider de partid de la malul mării. Afaceristul a devenit un personaj cu notorietate după ce a reușit să bage după gratii un primar și un șef de serviciu din primărie în urma denunțurilor făcute la DNA.

sursa foto: business-talks.ro

Creditorul Banca Comercială Feroviară SA (BCF) a înregistrat pe 19 noiembrie 2018 un dosar la Tribunalul Constanța prin care cere falimentul debitoarei Elliot Consulting & Parteners SRL. Instanța a stabilit un prim termen de judecată pe 2 februarie 2019. BCF este una din băncile mici ale României, înființată în 2009, având ca acționari nume importante din domeniul feroviar: Valer Blidar (38,445%), Astra Vagoane Călători SA (28,389%), Tristar SRL (23,666%) și Atelierele CFR Grivița SA (9,5%).

Datorii care anunțau falimentul

De cealaltă parte, Elliot Consulting & Parteners SRL are ca domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de numai 340.112 lei și un profit net de 6.627 lei lei, cu doar 2 angajați, precum și datorii de 2.404.993, care o fac din start insolvabilă. Firma este deținută de Bogdan Florin Teodorescu, implicat în mai multe afaceri, cea mai cunoscută fiind Construcții Nuclearo Electrice SA, companie care a participat la construirea reactorului 2 de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, controlată de fostul consilier județean Nicolae Buriac și în care Teodorescu ocupa funcția de administrator. Între timp, și Construcții Nuclearo Electrice SA a depus cerere de concordat preventiv, pentru a evita falimentul.

Implicat în politică

Într-o altă firmă, ABN Construcții Industriale, Bogdan Florin Teodorescu era asociat cu Dorin Lazia, fiul milionarului Lucian Lazia, patronul Argos SA, de asemenea în proces de insolvență, după ce a eșuat în procedura de concordat preventiv. Pe de altă parte, Bogdan Florin Teodorescu a fost vicepreședinte al organizației municipale de tineret Constanța a PD, în anii 2000, iar apoi membru PDL, partid din care a fost exclus în 2008 de președintele de atunci al organizației județene, Ion Popescu. Afinitățile cu PDL nu sunt deloc întâmplătoare, Bogdan Florin Teodorescu fiind finul fostului deputat și lider PDL Constantin Chirilă.

Denunțurile sale au băgat doi oameni la pușcărie

Bogdan Florin Teodorescu a devenit cunoscut și pentru alte isprăvi decât cele legate de afacerile sale. Finul fostului deputat Chirilă a fost martor denunțător în două dosare de corupție instrumentate de DNA, ambele soldate cu pedepse definitive la închisoare cu executare. Într-una din spețe este vorba despre Gabriela Herghelegiu, fosta șefă a Serviciului de Achiziții Publice din cadrul Primăriei Medgidia, condamnată în februarie 2017 la 3 ani de închisoare după ce a luat 66.000 lei șpagă pentru facilitarea derulării unui contract. În celălalt dosar, vorbim despre Adrian Stan, fostul primar din Techirghiol, condamnat tot în 2017 la 2 ani și 8 luni de închisoare după ce a luat 40.000 lei mită pentru a permite derularea unui contract cu primăria pe care o conducea. În ambele cazuri, Bogdan Florin Teodorescu a fost denunțător.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa imi bag pula in gura ta de escroc in mata moarta in tactu nebun si nevasta ta curva.sa te vad in patru scanduri zdreanta de om.
5
0
Articolul e scris ca si cand acest om care a fost denuntator la DNA pt ca i s-a cerut de 2 ori spaga, ar fi vinovat cu ceva. Ar trebui sa i se faca statuie pt ca a avut curajul sa denunte mafia spagii. Ar trebui toti carora li se cer spagi sa denunte la DNA. Numai asa mai putem spera la ceva mai bine in acest judet.
9
10
Psd egal coruptie
12
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218