REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Centrul ISTORIC al Constanţei, TRANSFORMAT într-un MORMAN de GUNOI

Centrul ISTORIC al Constanţei, TRANSFORMAT într-un MORMAN de GUNOI

Replica API 17 decembrie 2020 | 15:37 1788

Centrul istoric al Constanţei a fost transformat în groapă de gunoi şi spaţiu de depozitare a molozului. Cei care vizitează zona au parte de un peisaj dezolant şi asta din cauza nepăsării celor care işi depozitează resturile pe situl arheologic. Şi ultima fărâmă de istorie a oraşului de la malul mării a ajuns să fie, astfel, călcată în picioare.

Pare incredibil, dar este real! În timp ce unii dintre locuitorii Constanţei își doresc normalitate, ceea ce implică și respectarea spaţiilor publice, iată că există și o altă categorie, aceea a indivizilor care încă nu pot face diferența dintre o groapă de gunoi, un spaţiu de depozitare a molozului şi un sit arheologic. Centrul istoric al municipiului Constanţa iese în evidenţă, nu prin farmecul pe care clădirile istorice îl au, ci prin nepăsarea cetăţenilor care au transformat zona în groapă de gunoi. Pungi, sticle, cărămizi, bucăţi de ţiglă, bucăţi uriaşe de beton, toate zac pe situl arheologic din Constanţa.

Deșeurile din construcții se depozitează în spațiul amenajat la Poarta 9

Amintim pentru constănțenii care nu au aflat încă, că materialele provenite din construcții și desființări nu se depozitează la întâmplare, ci trebuie depuse în amplasamentul din incinta Portului Constanța - zona Poarta 9. Persoanele care nu respectă aceste prevederi și sunt surprinse că aruncă astfel de materiale în alte locuri decât în cele special amenajate riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 25.000 și 50.000 lei pentru persoanele juridice.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai exista arheologie. Exista doar interese imobiliare. Noi calcam pe obiecte milenare, ba chiar le aruncam la gunoi si alte tari mai destepte le promoveaza la greu!
5
0
o caruta de moloz in plus,oricum constanta e un sat prafuit la marginea tarii
3
1
Ai putea sa o sugi fara s o uzi Imi e scarba de voi astia de la replica Ati fost lingaii lu fatalau acum a lui chitac cat de josnic sa faci treaba asta pentru niste atentii si stiti voi ce atentii O sa vb mai mult la timpul potrivit
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212