REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CENTRUL "TEODOR T. BURADA" PĂRĂSEȘTE sediul care este în stare de DEGRADARE!

CENTRUL "TEODOR T. BURADA" PĂRĂSEȘTE sediul care este în stare de DEGRADARE!

Replica API 25 septembrie 2021 | 14:14 2875

Centrul Cultural Județean Constanta "Teodor T. Burada" a primit o ‘casă nouă’ pentru că cea în care funcționau prezenta un risc extrem de ridicat de prăbușire. Astfel, după votul consilierilor județeni, activitatea centrului se mută în apropierea Spitalului Militar, pe strada Dumbrava Roșie.

Imobilul de pe strada Dumbrava Roșie

De ani de zile conducerea Centrului Cultural Județean Constanta "Teodor T. Burada", instituția care a funcționat în Casa Ion Bănescu, s-a rugat de fosta administrație să ia măsuri de punere în siguranță a imobilului.Vă reamintim că și Curtea de Conturi a sesizat, în ultimul control desfășurat anul trecut, că primăria nu a luat măsuri necesare pentru recuperarea prejudiciului. Însă, iată că actuala administrație nu a stat foarte mult pe gânduri și a oferit Centrului „Teodor Burada” o nouă casă, așa cum a precizat chiar directorul, Doina Voivozeanu. Pentru ca totul să fie „cu acte-n regulă”, în ședința de la finalul acestei luni, consilierii județeni vor vota schimbarea sediului administrativ al instituției din imobilul aflat în bulevardul Tomis nr.110, în imobilul situat la adresa din strada Dumbrava Roșie, nr.15 și, totodată, renunțarea la imobilul de pe strada Decebal nr.49.

Sediul vechi, de pe bulevardul Tomis

De ce s-a ajuns la mutarea Centrului?

Clădirea - monument istoric a fost pusă în mare pericol încă din momentul în care un imobil gigant a „răsărit” chiar lipit de acesta. Chiar directorul centrului, Doina Voivozeanu, ne declara: „La primul cutremur mai zdravăn este prima care pică, deoarece structura de rezistență a fost afectată”. Însă, cine sunt investitorii care au pus monumentul Casa Ion Bănescu în pericol? Ei bine, controversata familie Beciu. Soții Beciu, dețin imobilul de pe bulevardul Tomis unde funcționează, acum, SPIT Constanța.

Interiorul sediului de pe bulevardul Tomis

Citește mai multe aici:

CASA fostului primar al Constanței, DISTRUSĂ de IGNORANȚĂ și INTERESE IMOBILIARE

Consilierii județeni nu vor vota doar schimbarea sediului

Consilierii județeni au spre aprobare Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”, care conține în afara schimbării sediului administrative al instituției ci și: transformarea unui post de execuție vacant - referent de specialitate din cadrul Secției Ansamblul Folcloric Profesionist "Izvoare dobrogene", în postul de contabil șef; reorganizarea Serviciului Financiar Contabil prin scindarea în Serviciul Achiziții Publice, resurse umane, administrative și Compartiment Financiar Contabil.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alte pensionare nu mai sunt?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920