REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

CERCETĂRI: O elevă din Năvodari cere colegilor TAXĂ de PROTECȚIE!

CERCETĂRI: O elevă din Năvodari cere colegilor TAXĂ de PROTECȚIE!

Replica API 6 martie 2020 | 09:21 5193

Aproape zilnic, în apropierea școlilor sau chiar în curțile acestora, se înregistrează cazuri în care sunt implicați elevi. Cele mai multe agresiuni au loc la școlile din localitățile limitrofe municipiului Constanța. Printr-un astfel de caz a trecut și copilul unei femei din Năvodari, când, celui mic i-au fost ceruți bani pentru o așa numită taxă de protecție. Mămica supărată a făcut totul public.

Violența în școli este departe de a fi eradicată. Zilnic, este înregistrat cel puțin un incident în școlile și liceele din Constanța, în care sunt implicați elevi, și nu numai, cu toate că instituțiile sunt păzite de gardieni publici sau de jandarmi. Sunt binecunoscute cazurile în care tineri, fără ocupație, percep elevilor de gimnaziu, așa numitele taxe de protecție. Astfel, adolescenții iau banii celor mici, amenințându-i cu bătaia pe cei care vor să se plângă directiunii. Printr-un asftel de caz a trecut și un copil din Năvodari, mama sa făcând totul public și totodată dorind să tragă un semnal de alarmă printre părinți. „Oameni ai secolului 21, am ajuns la starea de dezgust în ceea ce privește cea mai joasă speță de oamenii prost crescuți. Noua generație fantastică de oameni, accentuez acest cuvânt "oameni". Aceasta domnișoară S., o fată drăguță după cum se vede în imagini cu siguranță a fost crescută frumos, dar se pare că a luat-o pe căi greșite și aș aprecia tare mult dacă ați citi cu atenție ce spun. A crezut de cuviință (…) că în loc să învețe, e mai frumos să ceară taxă de protecție copiilor școlari, dar nu singură ci împreună cu alți băieți lipsiți de ocupație ca această domnișoară. Dragi mămici, bunici vă rog din suflet să fiți cu băgare de seamă, experiența umilitoare prin care poate trece un copil e devastatoare pentru psihicul acestuia. Rugamintea mea la voi este să vă verificați mereu copii din acest punct de vedere” a spus mămica.

Sorin Mihai, șef ISJ

Tânăra acuzată, în vârstă de 15 ani, elevă a Liceului „Lazăr Edeleanu”, a stârnit reacții în rândul părinților aceștia acuzându-i comportamentul dar și anturajul. „Măi fetelor, (…) nu mai dați curs comentariilor și demonstrați ce aveți de demonstrat și de acum înainte alegeți-vă cu atenție prietenii cu care stați. Suntem sătui noi, părinții de astfel de scursuri ale societății că nu pot să-i numesc copii. Stăm cu sufletul la gură o țară întreagă pentru Andrei Ivan, bătut de o altă scursură a societății, pentru care ne rugăm zi și noapte să se facă bine. Așa că în viața aveți grijă cu cine umblați ca să nu ajungeți în situația asta”, „Ce se întamplă cu voi, copiii din ziua de azi? De ce vreți să vă complicați viața cu "șmechereala" asta, care mai mult vă trage în jos? Mai bine invățați, să ajungeți cineva în viața asta... Nu aveți idee ce viață grea vă așteaptă cu șmecheria asta! Îmi pare rău de voi!” au mai scris oamenii șa postarea mămicii.

Legat de acest subiect, inspectorul școlar Sorin Mihai, a transmis faptul că se va întruni comisia de disciplină a liceului. „Se face o comisie de disciplină, la nivelul unității de învățământ, se vede exact ce a făcut elevul și apoi se decide ceea ce se împtâmplă” a declarat Sorin Mihai, inspectorul general școlar.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dădeam*
0
0
Haha ce bataie va dadea la astia de comentati
0
0
N aveți voi cum sao atingeți pe ea
2
0
"domnisoara" din imagine oricum nu are viitor, nici parintii ei nu isi prea bat capul cu ea
7
5
dle sorin mihai, dute inapoi la mangalia, e prea mare palaria !
3
4
la greu loserilor ce au comentat inaintea mea.
1
10
Sa iasa pe varianta la belite.. sugace mica
5
5
politia trebuie sa se autosesizeze si sa ia masurile legale
11
4
nici macar nu raspunde penal ca are 15 ani, asta trebuia prinsa si batuta de catre parintii victimelor
13
7
Mai sa cred ca s a gresit orasul si de fapt toate astea se intampla in Cernavoda
6
6
Sorin Mihai de la ISJ sugi pula. Te poti autosesiza si sa deschizi o ancheta. Dar e mai comod sa stai in birou fara sa fi deranjat, nu?
10
4
parinti, masmedia,fac din tineri viitori deligventi, juvenili la inceput monstrii mai tarziu!Parintii fetei ce fac si ce a facut pana acum, educatorii, societatea ce va face in continuare?
13
6
Ce nesimtita. Sa ceara bani de la parintii ei nu de la ceilalti copii.
13
5
boschetara daca vrea bani sa.si puna chestiile la produs,ca munca e tare grea.
18
5
Nenorocita sa o puneti la munca in centrul orasului si sa fie batjocorita dpmdv si la propriu si la figurat deoarece un copil mai timid poate sa ramana cu traume. Rusine celor care nu vor lua atitudine ar trebui sa ne punem in locul parintilor copiilor talhariti si cati nemernici de genul acesta nu au fost descoperiti si ne sfideaza!
25
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212