REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cercetători din ţară şi străinătate, demersuri pentru dezvoltarea neuropatologiei din România

Cercetători din ţară şi străinătate, demersuri pentru dezvoltarea neuropatologiei din România

A.F. 24 aprilie 2024 | 00:00 56

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş găzduieşte începând de luni, timp de două zile, evenimentul ştiinţific "Teaching workshop of the ISN and a course in Neuropathology and Neuroscience", cu participare internaţională, acesta fiind un demers pentru dezvoltarea neuropatologiei din România, atât clinic, cât şi ştiinţific.

Cercetatori din tara si strainatate, demersuri pentru dezvoltarea neuropatologiei din Romania

"Acest eveniment este organizat cu scopul de a dezvolta neuropatologia din România din punct de vedere clinic şi ştiinţific şi va acoperi toate subdomeniile principale ale neuropatologiei. Astfel, va avea secţiuni dedicate tumorilor intracerebrale, bolilor neurovasculare, nervilor periferici şi ţesutului muscular, precum şi epilepsiilor. Eu sper ca interesul generat şi stimularea intelectuală a participanţilor să ducă în viitor la o serie de evenimente focusate pe fiecare subdomeniu. Evenimentul se adresează atât anatomopatologilor, dar poate fi de interes şi pentru cei care se specializează în neurologie şi neurochirurgie", a declarat co-fondatorul al Institutului de Neuroştiinţe - British-Romanian Academic Institute of Neuroscience (BRAIN), unul dintre organizatorii evenimentului ştiinţific, profesor universitar doctor Roxana Cărare.

Evenimentul ştiinţific în domeniul neuropatologiei şi neuroştiinţelor organizat de UMFST Târgu Mureş se bucură de prezenţa unor cercetători renumiţi din ţară şi din străinătate.

În anul 2022, Senatul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş a hotărât înfiinţarea Institutului de Neuroştiinţe - British-Romanian Academic Institute of Neuroscience (BRAIN), un hub clinic de cercetare şi educaţie interdisciplinară.

Prin Institutul BRAIN se urmăreşte creşterea calităţii cercetării interdisciplinare, care să aibă ca rezultat finanţarea externă, formarea de personal înalt calificat, îndrumat pentru a implementa o cultură de cercetare şi educaţie, dar şi desfăşurarea de cercetări fundamentale şi clinice în neuroimagistică, noi biomarkeri de diagnostic şi de prognostic eficienţi şi sensibili, terapii noi, inclusiv terapii genetice, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212