REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ceva nu se leagă! Bărbatul de 94 de ani care a cumpărat mare parte din Oil Terminal îşi vinde în pierdere acţiunile

Ceva nu se leagă! Bărbatul de 94 de ani care a cumpărat mare parte din Oil Terminal îşi vinde în pierdere acţiunile

Replica API 10 august 2017 | 00:05 866

Tranzacţii bizare care ar trebui să atragă atenţia ASF

Tranzacţii bizare care ar trebui să atragă atenţia ASF

Ceva ciudat se întâmplă la Oil Terminal şi nimeni nu pare să ştie ce interese obscure se zbat acum în jurul companiei de stat din Constanţa. Bărbatul de 94 de ani care a şocat bursa după ce a cumpărat pachete uriaşe de acţiuni la Oil Terminal îşi vinde acum accelerat acţiunile, la preţuri mult mai mici decât cele de achiziţie. Practic, misteriosul nonagenar pierde acum milioane de lei, deşi, la un moment dat, ajunsese să deţină aproape 20% din Oil Terminal, devenind co-proprietar al societăţii strategice alături de statul român.

Numai în primele zile ale lunii august, Sebastian Valentin Dumitrescu a vândut, în patru tranzacţii, aproape 140.000 de actiuni la Oil Terminal, cu un pret mediu de 0,14 lei /acţiune. În luna iulie, nonagenarul pe care nimeni nu l-a văzut vreodată în carne şi oase a efectuat alte 12 tranzacţii, alternând vânzarea şi cumpărarea de acţiuni la societatea petrolieră de stat. Pe 8 iunie iunie, Sebastian Valentin Dumitrescu, care actioneaza prin imputerniciul Andrei Dumitrescu, fiul său, cumpără dintr-un foc aproape 17 milioane de acţiuni, cu 0,19 lei/acţiune, o tranzacţie de 3,2 milioane lei. A doua zi, însă, în mod cu totul inexplicabil, Dumitrescu vinde 1,3 milioane de acţiuni cu 0,18 lei/acţiune pentru ca, pe 14 iunie, să vândă încă 4,4 milioane de acţiuni cu 0,14 lei/acţiune.

ASF doarme, ca de obicei

Practic, nonagenarul a pierdut cateva milioane de lei în câteva zile, fapt care a produs panică pe bursă, pentru că nimeni nu a înţeles ce face, de fapt, bărbatul cu Oil Terminal. A fost şi motivul pentru care acţiunile companiei de stat s-au prăbuşit cu 20% în acele zile. Moment în care toată lumea se întreabă ce se întâmplă în realitate cu Oil Terminal, cine e în spatele misteriosului bărbat de aproape 100 de ani care aruncă cu milioane de lei pe geam şi cine are de fapt interesul să destabilizeze astfel o companie strategică a statului. Pe de alta parte, este de mirare cum de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) nu s-a interesat cine este acest Sebastian Valentin Dumitrescu şi ce urmăreste cu privire la Oil Terminal, la cei 94 de ani ai săi.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alo politia dar in Palas ce faceti dormiti tiganoii fac ce vor galagie pun boxele si pana dimineata la 4 nu se opress.
0
0
ADM face terminal de mileniul 3, OT ramine cu pnl in epoca oaselor indoite.
0
0
Spalare de bani uriasa . Asta e cumperi actiuni si dupa aia le vinzi chiar daca pierzi poti spala o cantitate uriase de bani . Hai chiar nu stiati asta.
1
0
Ogreanule mai da drumul la basini prin birou ca tzi se urca la cap si ai idei de kkt
1
1
Ceva nu se leaga? Pai nu se prea leaga relatia intre romani si conducerea Romaniei,compusa masiv din indivizi tradatori de tara. Dovada? Pai dovada este starea in care s-a ajuns,existand si comparatii cu tari foste comuniste fara resursele Romaniei.. Legea pedepseste pe cei care arata mafiotul,dar trebuie sa respecti legea,ca asa e ea creata,ca sa sprijine pe cine?!Doar nu pe romanul de la saiba,de la ogor,de la scoli si facultati,de acolo de unde e romanimea de fapt. Stim cu toti ca suntem tradati si vanduti,speram macar ca in viitor sa fim cuceriti de o putere mai ingaduitoare decat radatori
3
0
Pentru o mai buna informare, pierderile tehnologice nu mai sunt de mult timp 2%, sunt 0.5% de mai bine de un an.
1
0
Rationamentul si scenariul de la 6.12 sunt corecte si logice. Bravo.
3
2
Schema asta este facuta pentru cei care au cumparat sa poata fi atinsi de DNA.
0
1
treb sa o termine ca e de stat si sa apara un privat care isi va recupera pierderile daca elimina concurenta de stat.
2
0
Oil Terminal a fost unicul jucator pe aceasta piata a terminalelor petroliere pana anul asta. Iar Mosul avea 20 la suta din tot tortul ala. Acum ADM are avize si autorizatii sa construiasca un terminal nou. Cat timp Oil Terminal nu a avut concurenta, merita sa ai actiuni in pravalia aia, chiar daca serviciile erau de cacat - te obligau sa fii de acord cu 2 la suta "pierdere tehnologica -, managementul numit politic fara coerenta si viziune, tehnica invechita etc. Mosul stie ca daca vinde pana ca ADM sa deschida, inca mai are un profit. Dupa, pula!
12
3
Ba se leaga! Are nevoie de bani ptr viagra ca altfel il leaga curvele de pat!
5
1
E din cauza zodiei.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218