REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Chiriile au explodat: sunt mai mari decât ratele la bancă pentru o casă!

Chiriile au explodat: sunt mai mari decât ratele la bancă pentru o casă!

Valentina CAMARA 8 decembrie 2022 | 00:00 3182

Deși prețul chiriilor în Constanța a crescut considerabil în ultima vreme, experții anunță majorări ale prețurilor în continuare. Constănțenii s-au reorientat și au ales să-și achiziționeze apartamente prin rate bancare, în locul chiriilor, după ce au constatat că prețul chiriei la un apartament pe o lună este cât rata la bancă.

Un agent imobiliar din Constanța a declarat, pentru reporterii Replica, faptul că au scăzut cererile de închiriere cu aproximativ 20 % față de anii precedenți. Motivul principal este prețul cerut de proprietari pentru contractele de închiriere, dar și cerința mare din ultima perioadă.

Mulți constănțeni preferau să-și facă rate pentru a-și cumpăra un imobil, iar în prezent aceștia se gândesc de două ori înainte de a face un pas în această direcție, din cauza inflației și a indicelui ROBOR, care crește pe zi ce trece.

"Mă gândeam să-mi fac rată pentru casă. Dar nu cred că voi mai face asta. Au crescut prețurile, la fel și inflația", ne-a declarat o tânără. 


Deși prețul chiriilor în Constanța a crescut considerabil în ultima vreme, experții anunță majorări ale prețurilor în continuare. 


Da, exact așa este. Prețurile chiriilor nu doar au crescut, au explodat în ultima perioadă. Un apartament cu 2 camere într-o zonă bună a orașului, un apartament decent, ajunge până la 400 euro. Din cauza ucrainenilor dar și a studenților care au venit anul acesta.”, a declarat un agent imobiliar. "Vor crește în continuare chiriile, dar și prețurile apartamentelor, pentru că s-au scumpit toate", a spus un alt agent imobiliar.

Spre exemplu, în zona Far, prețurile chiriilor pornesc de la 250 de euro pentru o garsonieră si ajung până la 350 de euro. Iar pentru apartamente chiria sare de 500 de euro, în funcție de pretențiile viitorilor chiriași. În zona Dacia, preturile pornesc de la 300 de euro, pentru un apartament cu doua camere, și ajung până la 600 de euro. În Mamaia sunt cele mai piperate prețuri. O garsonieră ajunge pană la 600 de euro, iar un apartament cu trei camere poate depăși suma de 1.000 de euro. Dacă vorbim de apartamente mai mari, prețul chiriei este pe măsură.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa fie clar ca da romania ca da ue ca da bani dracu, intotdeauna astea sunt platite de oameni care platesc taxe. nu exista pe planeta guvern care da de la el guvernele nu au bani sunt bugetare iau de la oameni ce dracu
0
0
Pentru toti care comentati fara a va inform , Inclusiv noi le platim toate facilitatile celor care sunt refugiati. Inteleg 1,2,3,4 luni dar gata au avut destul timp sa invete limba si sa gaseasca un loc de munca si am ramas cam singuri din europa care mai asigura aceste facilitatoi. Mai puneti mana mai cititi mai informativa.Nu mai inghititi ca pelicani, mai puneti mana si cititi si voi o carte, uitativa si voi la o emisiune de cultura si poate va fi mai bine veti intelege ceva in viata. Caci poate asa nu veti intelege cand politicieni va mint si e cazul sa lom atitudine cautati si alte canale de stiri din alte tari ziare sa vedeti si ce se intampla prin ale parti social politic economic si nu doar ce va dau asti cu presa corupta din tara. Daca nu imi sterg comentariul ganditiva la ce spun cei care nu prea rumegati ce va dau astia la tv si in presa. Cat de incuiati puteti fi cand auziti aca toti care spun cate ceva care ii deranjeaza pe astia de la putere toti ba sunt putinisti ba rezisti ba nu stiu cum ...... ETC la putere sunt aceasi oameni si partide din 90- pana in prezent chiar nu inteleg cum mai puteti sa credeti prostiile care le spun majoritatea la TV si Presa scrisa. Chiar raman uimit sa vad persoane are inca mai cred ca Bsescu nu a fost turnator si multi alti care toti au avut functi inalte pe vremea lui Ceausescu.La fel cu mizeria asta de 50bani la benzina si motorina ia linistit pe toti nu a mai protestat nimeni.La fel cu ipocrizia cu criza energetica umplem orasele de beculete de craciun si cumparam autobuze electrice masini electrice dar noua ne cer sa stingem becurile prin casa si sa consumam mai putin.
12
2
au crescut in capul agentilor imobiliari .
7
1
Ucraineeni astia care stau la hoteluri scumpe nu primesc bani de la statul roman caci suma pentru refugiati este limitata ci sunt oameni cu bani din Ucraina care nu au nevoie de ajutoare ci platesc cu bani din buzunarul lor pentru ca isi permit la fel cum isi permit si masini de lux,la fel este si in Romania daca tara noastra ar fi in razboi,sau voi credeti din tara noastra ca ar fugi doar romani de rand si bogatasi ar sta in vilele lor sau sar inrola in armata pentru ca sa isi apere tara?.
9
5
Primesc bani cazare moca deoarece sunt bani decontati de la UE prin autoritatile locale bai desteptule. Nu mai dezinforma.
12
6
Ba dupa ce ca orasul asta e daramat si vai pl lui ... mai sunt si chiriile la fel ca-n Bucuresti =))
17
1
si UE de unde are bani ma prostane? nu din cotizatiile platite si de romania?
15
9
De la stat, le da UE! Stai liniștit, că nu plătesti tu pentru ei.
13
7
Ucrainenii primesc bani gratis de la stat pt cazare si tu ca român primești m..e se la același stat român; fraierii de romani cotizează cu taxe si impozite si daca numai au bani de rate ajung in stradă; si din cauza asta pleacă toți tinerii din țară asta de rahat
16
8
Daca sar merge pe ,,credite” cu dobinzi fixe nu ar mai fi probleme,credite cu dobinzi fixe nu variable,dar daca marele pivnicier al tarii ,Mugur Isarescu de la BNR nu pune picioru in prag la banci (asta faci,asta nu faci)
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369