REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 20 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6645
4.4° Constanța Marți, 20 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6645
 

Chițac vrea daune pentru întârzierea începerii lucrărilor pe bulevardul 1 Mai cu 4 luni. Video

Chițac vrea daune pentru întârzierea începerii lucrărilor pe bulevardul 1 Mai cu 4 luni. Video

Mirela PASCAL 24 noiembrie 2022 | 00:00 5323

După ce a blocat semnarea contractului și, implicit, demararea lucrărilor în cadrul proiectului de 50 de milioane de lei privind reabilitarea zonei bulevardul 1 Mai-Șoseaua Mangaliei, societatea perdantă a licitației ar putea fi bună de plată. Primăria i-a cerut despăgubiri, după ce a decalat termenul de începere a lucrărilor cu 4 luni.  Este vorba despre societatea EM Prime Construct SRL, deținută de Emil Rădulescu, firma fiind asociată, în trecut, cu fel și fel de contracte cu statul și contestații, alături de Technologica Radion-ul lui Theodor Berna, unul dintre regii mari ai asfaltului românesc.

Atribuirea contractului de 50 de milioane de lei pentru reabilitarea zonei bulevardul 1 Mai-Șoseaua Mangaliei a fost blocată patru luni, de către EM Prime Construct, în opinia Primăriei Constanța, după ce concurența sa, Electrogrup SA, și ea cunoscută ca fiind abonată la banii statului, a câștigat licitația. Contractul cu Electrogrup a fost semnat abia în octombrie anul trecut, cu termenul decalat de patru luni. Motiv pentru care Primăria Constanța a solicitat obligarea societății la plata sumei de 1.000.000 lei, cu titlu de prejudiciu.

lucrările de pe bdul. 1 Mai, în plină desfășurare

Concret, primăria spune că a fost ajustat preţul contractului "Achiziţia şi Contractarea Execuţiei Lucrărilor de Construcţii în cadrul Proiectului îmbunătăţirea Mobilităţii în Municipiul Constanța, zona bd. 1 Mai - Şoseaua Mangaliei, solicitând în acest sens și plata dobânzilor legale la preţul total al Contractului, pentru perioada 04.06.2021 - 07.09.202. Totodată, administrația locală mai cere plata contravalorii etapelor de lucrări incluse în Programul de execuţie şi care vor fi decontate ulterior lunii decembrie 2022.

Cum a  blocat EM Prime Construct atribuirea contractului

În cadrul procedurii de licitație publică în vederea atribuirii contractului ''Achiziţia şi Contractarea Execuţiei Lucrărilor de Construcţii în cadrul Proiectului îmbunătăţirea Mobilităţii în municipiul Constanța, zona bd. 1 Mai - Şoseaua Mangaliei”, societatea perdantă, EM Prime Construct a fost respinsă, deoarece propunerea financiară nu a fost corelată cu elementele propunerii tehnice, ceea ce ar fi putut conduce la executarea defectuoasă a contractului. Societatea a formulat contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, fiind, astfel deturnat termenul de semnare a contractului de achiziţie cu 4 luni (contractul s-a semnat în data de 05.10.2021 și trebuia să înceapă în iunie), un termen important în contextul finanţării lucrării din fonduri europene, prin raportare la termenele de decontare şi graficul de lucrări.

contestația pe care EM Prime Construct a formulat-o la CNSC

Decalarea datei pentru semnarea contractului cu 4 luni a condus la ajustarea preţului contractului, raportat la creşterea indicilor de preţ pentru elemente constitutive ale ofertei, dar și decalarea termenului de începere a lucrărilor. Totodată, lucrările vor fi finalizate în martie 2023, deși ultima decontare din fondurile europene pe această axă fiind stabilită pentru decembrie 2022. Aceste motive au determinat Primăria Constanța să ceară despăgubiri societății în instanță.

EM Prime Construct SRL zice că a fost favorizată firma câștigătoare

lucrările de pe bdul 1 Mai sunt în plină desfășurare

Potrivit informațiilor noastre, EM Prime Construct a arătat magistraților că prin studiul dosarului de achiziţie a constatat faptul că ofertantului desemnat câştigător i s-a aplicat un tratament diferenţiat și favorizant fiindu-i permis ceea ce în domeniul achiziţiilor publice este imperativ interzis - completarea ofertei - astfel că a sesizat, potrivit dreptului fundamental de acces la instanţă - organul competent jurisdicţional, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestațiilor, uzând de dreptul legal de a exercita cale de atac împotriva actelor administrative pe care le consideră încheiate fără respectarea legii şi vătămătoare.

Vergil Chițac și câștigătorul licitației, la semnarea contractului

CNSC a admis solicitările pârâtei, completul de soluţionare constatând el însuşi, în mod direct, că autoritatea a acţionat cu încălcarea legii prin permiterea ofertantului Electrogrup SA să completeze oferta.
Judecătorii Tribunalului Constanța i-au dat dreptate, în sensul că nu au considerat vinovată firma lui Rădulescu pentru blocarea proiectului, în contextul în care au respins acțiunea Primăriei, pe 27 septembrie. UUAT Constanța a uzat de calea de atac pe 22 noiembrie a.c., fiind stabilit un prim termen în dosar pentru 9 ianuarie 2023.

EM Prime Construct și Electrogrup, regii contractelor cu statul, afaceri de milioane

EM Prime Construct SRL este deținută de Emil Rădulescu, firma fiind asociată, în trecut, cu fel și fel de contracte cu statul și contestații, alături de Technologica Radion-ul lui Theodor Berna, unul dintre regii mari ai asfaltului românesc. A avut, anul trecut, cifra de afaceri de 136 263 053 lei și profit de peste 10 milioane de lei.

La rândul ei, Electrogrup este companie deţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, din Cluj, ce se ocupă cu lucrări de instalații electrice. Societatea este parte a companiei de tip holding Electrogrup Infrastructure. A avut, în 2021, cifra de afaceri de 272 979 068 lei și profit de peste 15 milioane de lei.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asfalteaza in mmt Soseaua Mangaliei ca ne rupemmasinile si picioarele pe asa zisele trotoare. Nu te dor hemoroizii cand mergi acasa si treci podul de la Dorally? Au mai fost si altii inaintea ta, dar ce racaiau, asfaltau imediat. TU? Ce MMT ai facut. Ai omorat orasul. Pune panouri la intrarile si iesirile din oras: ORAS INCHIS. Sa te duci drq si tu si baba aia de Ovanesian si boul ala de pitic porno de vice. Sa va mai voteze mamicile voastre. Cred ca le este si lor rusine cu voi. Chiar ca este o Constanta altfel. Un mare BRAVO muistilor aia care au vota cu voi. Din partea louitorilor Municipilui Constanta un mare m**e.
3
0
terminati lucrarile nu mai incepeti altele nenorocitilor,ne-am saturat de incompetenta primariei
1
0
Vă mulțumim că existați?!!!Fara prostiile făcute de acest ,,primar'' și angajații săi mecanicii auto și medicii s-ar fi plictisit și ar fi dus lipsă de clienți.
1
0
Bai primar parlit,sa dai despagubiri tuturor locuitorilor orasului si parerea mea e ca ar trebui sa o iei si tu cu masina prin oras,sa vezi cam ce ai"realizat". Lasa drumul prin port si ia-o ca un bun primar,prin transeele facute de incompetenta voastra. PS: multa mwuie din partea constantenilor
2
0
cotetul de popi po.ponari de la MACUL ROSU, n-ai fost in stare sa-l darami, desi JUSTITIA A DAT HOTARARE DEFINTIVA ... In schimb ai distrus intreaga Constanta, ca sa inlocuiesti tevile ruginite ale radet cu altele si mai ruginite, iar populatia s-a imbolnavit de frig in case !!!! Iti tremura chilotii-n cu.r de frica HOMOSEXUALULUI TEODOSIE, iar de constanteni nici in cu.r nu te doare !!!
4
1
chitac vrea daune, nu ? ... Asta vrea el ... nu ? Daune .... Da' o MU.IE nu vrea chitac ? ? ? .... Fir-ai al dra.cului de pesedist deghizat ... vrei daune ... dupa ce ai transformat constanta intr-o RUINA TOTALA !!!!
4
0
nu va e ma rusine cum arata orasul asta?consilieri, inspectori, sefi si sefuti, nu va e ma rusine?hai ca mai e putin si va schimbam, acasa la neveste cu voi sau cu bilet la piata, ca unii nu aveti nici o profesie
6
0
Ati distrus orasul, niciodata nu a aratat constanta asa.
10
0
Cine a văzut aseară episodul Las fierbinți, subiectul principal ,parcarea în fata curții, blocului și asa ar trebui sa îl executam și noi pe primarul nostru ,bătut și futut pe toate părțile nesimțitul dracului cu regulamentul parcărilor pe care l a impus asta , plătim taxe și impozite în orașul asta și când vin acasă nu găsesc loc sa îmi parchez mașina, ne a invrajbit unii împotriva vecinilor din cauza parcării, s au bătut, s au omorât oamenii din cauza asta ,nehalitul dracului .
15
1
Mai tăceți din gura, babe smiorcaite. Când era Fagadau primar și nu făcea nimic, era mai bine? Acum, când noul primar face treaba, va smiorcaiti. Nimic nu apreciați, babelor.
5
24
Primarele care este amiral Chițac, înainte de a ajunge amiral ai avut și grade de viceamiral sau TU ai sărit de la maistru clasa a-III-a direct la grad de amiral ?? Săracul viceamiral Marteș, dacă ar știi că țara e plină de amirali și generali de carton, s-ar răsuci în mormânt. Am ajuns să avem mai mulți amirali și generali decât soldați. Asta e armata lui papuc.
17
2
Si constanta vrea despagubiri de la tine Chitac! Si noi vrem sa te sinucizi!
17
3
si cetatenii constantei vor daune de la chitac pt santierele care nu se mai termina in oras. si pt lucrarile de calitate jalnica.
19
1
Niște minciuni. Trebuie sesizat DNA / OLAF să verifice legalitatea atribuirii lucrărilor și a banilor din fonduri europene. Miroase a șpăgi de la o poștă. Plm
20
2
Actiune de imagine a chitcanului parlit. Pana nu-i bagat la beci, asa ne chinuim.
16
2
Ma lamureste si pe mine cineva ce e cu dezastrul asta numit ,, Constanta,,?Ca taxele sint platite la zi! Toate!!!
18
1
o vrajeala ordinara. noi cetatenii cerem despagubiri pentru incapacitatea conducerii din primarie. kakatul de kitac stia foarte bine ce o sa iasa, n a blocat nimeni nimic. mwe kitak un betiv ratat
21
2
Cetățenii minicipiului Constanța trebuie sa-i ceară despagubiri primarului Vergil Chițac pentru dezastrul edilitar produs! Cu siguranță la alegerile locale din 2024 , cetățenii municipilui Constanța îl vor sancționa după cum merită pe actualul primar!
22
2
ok! ptr zona trocadero, incepute lucrari, abandonate, ce despagubiri primesc cetatenii! de la cine?!
19
1
Hai sa o vedem si pe asta,o societate cu capital privat sa ii plateasca primariei Constanta despagubiri,primarie care pana acum a fost vaca de muls a societatilor cu capital privat"adica a unor afaceristi dubiosi mai pe scurt"si prostul satului pentru ca niciodata nu a penalizat pe cineva ci intotdeauna a platit din varii motive despagubiri unor schmecheri;acum Chitac a facut ceva dar sa vedem si rezultatul.
14
1
Sper sa castige primaria. Sa se invete minte contestatarii, perdantii care mereu fac contestatie daca pierd o licitatie, desi n-au motive adevarate.
8
5
sa fie el al rdacului, cu mamica lui si cu primaria lui, a distrus orasul, toate bulevardelei constantei sunt praf
19
3
Circ gratuit ! Dar pe cei care au abandonat lucrarile incepute cand ii penalizati ? Puscaria ar fi trebuit sa fie solutia
19
0
Cel mai mare ra.tat e acest chitac, toate strazile sunt distruse si lasate asa.
25
1
PORTIUNEA CUPRINSA INTRE GARA SI IESIREA SPRE MANGALIA CEI CARE SE SPRIJINEAU AICI DE EXCAVATOARE,AU MUTAT EXCAVATOARELE,NU SE MAI MUNCESTE ,DACA ASTA ERA MUNCA ,AU STRANS SI CATEVA INDICATOARE,LE-AU PUS IN MASINI SI DUSI AU FOST,GATA CU MUNCA PE ANUL ASTA,LA 9 LUNI DE LA INCEPEREA LUCRARILOR E JALE, II DORIM DL AMIRA L SA II PLIMBE NEPOTII IN SANTURILE CARE AR TREBUI SA FIE TROTUARE,MULTA SANATATE ,MUULTA,NU ASA
25
0
Dar pentru toate intarzierile cauzate de Primaria Constanta, vine raspunde? Emiterea unui act administrativ este o aventura. O autorizatie dureaza un an, o teceptie doi, o simpla cerere de la cateva luni la cativa ani…. Are un tupeu teribil…
25
0
Primarul asta sa se care cu tot cu psd si pnl. Orasul este distrus de sapaturi, gropi si santiere
19
1
Contestatiile astea sunt facute de firmele de casa ale primarilor tocmai pt a intarzia lucrarile, pentru profituri mai mari, implicit spagi mai mari intoarse la primar. Grav e ca se intampla si in domenii care pun in pericol viata oamenilor, cum ar fi stropitul impotriva tantarilor. Vara trecuta, acum doua veri, cu largul concurs al acestui ticalos de primar,Constanta s-a umplut de boli transmise de tantari si au murit oameni de West Nile si malarie. Mai ales ca, tot datorita lui, spitalul de infectioase functiineaza la capacitate redusa .
25
2

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039