REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Dreptul la sănătate va avea întâietate față de educație“

Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Dreptul la sănătate va avea întâietate față de educație“

Replica API 26 ianuarie 2021 | 20:06 1507

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că prioritară este redeschiderea școlilor, însă în acest context, ”dreptul la sănătate, condițiile sanitare, evoluția epidemiologică vor avea întâietate, din păcate, față de educație”.

Sorin Cîmpeanu

În contextul în care în ultimele zile au existat puncte de vedere contradictorii din partea oficialilor cu privire la relaxarea măsurilor în Capitală, Cîmpeanu a fost întrebat duminică, la Antena 3, cine va avea ultimul cuvânt pe 2 februarie cu privire la redeschiderea școlilor.

„Vor fi puse la un loc realitățile din educație și realitățile din domeniul sanitar. Deși este foarte greu de pus în balanță dreptul la educație și dreptul la sănătate, într-o astfel de situație, îndrăznesc să spun că dreptul la sănătate, condițiile sanitare, evoluția epidemiologică vor avea întâietate, din păcate, față de educație.

Dacă discutăm de deschiderea școlilor versus deschiderea restaurantelor, eu înțeleg foarte bine pierderile suferite de HoReCa, însă între cele două aleg deschiderea școlilor. Nu numai eu, dar ne uităm la Bulgaria, nu mai de parte, care a programat deschiderea școlilor pe 4 februarie, nu 8 februarie ca la noi, rămânând cu alte activități închise. Franța ia în considerare o carantinare totală pentru trei săptămâni, dar ministrul Educației insistă ca școlile să rămână deschise chiar dacă toate celelalte activități se închid. Din poziția mea nu pot susține altceva decât deschiderea prioritară a școlilor”, a spus ministrul Educației, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat, de asemenea, dacă ministrul Sănătății sau șeful DSU, Raed Arafat, se vor opune redeschiderii școlilor, acestea nu se vor redeschise, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”La ultima întâlnire pe care am avut-o în acest format, cei din domeniul sănătății s-au exprimat cu privire la acel optimism conform căruia nu vom avea creșteri spectaculoase cu privire la rata de infectare, deci vom putea deschide școlile după cele trei scenarii anunțate. Nu eu, din educație, mi-am manifestat optimismul cu privire la inexistența unor creșteri semnificative ale ratei de infectare”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai panarama de ministru prin educatie ajung astia doctori ca sa ti tradeze tie scufita care si asea e goala
0
1
astia danseaza doar pe melodia pe care o primesc drept ordin!marionete ordinare.
4
2
sa fii tu prost dar sanatos !
3
3
Mai boss sanatatea prevaleaza intotdeauna fata de orice alt drept: daca nu esti viu nu se mai pune problema sa ai alte drepturi
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614