REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cîmpeanu: Vor fi alocaţi 30 de milioane de euro pentru derularea şi plata orelor remediale

Cîmpeanu: Vor fi alocaţi 30 de milioane de euro pentru derularea şi plata orelor remediale

Replica API 4 februarie 2021 | 20:57 1343

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede, pentru semestrul al II-lea din acest an şcolar, o sumă de 30 de milioane de euro pentru derularea şi plata orelor remediale, urmând a fi stabilit un grup ţintă de elevi, printre care cei care nu au avut acces la internet sau echipamente IT sau nu au situaţia şcolară încheiată pe primul semestru.

"Ordonanţa de urgenţă (...) vizează modificarea articolului 58 din Legea educaţiei naţionale, mai exact, prin excepţie de la alineatul 4, articolul 58, în semestrul 2 al acestui an şcolar, suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinaţie exclusivă derularea şi plata orelor remediale. Plata se va face către şcoli într-un cuantum de 0,4 ISR, 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul ţintă. Precizări despre constituirea grupului ţintă vor fi date printr-un ordin al ministrului Educaţiei într-un termen de 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestei ordonanţe de urgenţă. Pot să vă spun de pe acum că în grupul ţintă vor fi cuprinşi elevii care au înregistrat dificultăţi cu privire la procesul de învăţare online din cauza accesului dificil la internet, accesului dificil la echipamente IT, de asemenea vor fi cuprinşi elevii aflaţi în situaţii de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru", a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că aceste modificări vizează semestrul 2 al anului şcolar 2020-2021.

"Pentru următorul an şcolar, 2021-2022, cu trei luni înainte de începere, deci în luna iunie 2021, prin ordin de ministru, se va regla modul de derulare a programului "Şcoală după şcoală" în anul care va începe în septembrie 2021", a menţionat el, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat de limitata poate fi gandirea unora! Totusi, cu siguranta, sunt si parinti care au constientizat eforturile depuse de profesori pentru sustinerea orelor on-line. Dupa ce au trebuit sa investeasca in tehnica. Stiu sigur ca majoritatea parintilor apreciza pozitiv activitatea profesorilor. Despre cei ce comenteaza mai jos...
2
0
Adica cei care au fost zi de zi la serviciu nu au primit nimic in plus,in schimb pt.trantaorii astia care nu au facut nimic atata timp, trebuiesc platiti in plus!Pt.ce?Este rusinos ceea ce se intampla,sa mearga la munca ,sa vedem rezultate si sa lase pretentiile la urma
1
1
Ba cimpeanu ulii,dar timpul petrecut acasa la frecat menta de asa zisele cadre didactice,cind n-au facut nimic dar au incasat salarii si sporuri,asta nu se pune?sa munceasca ptr banii luati,au fost platite odata !Nu vor,demisia si out! ca si politistii!
1
2
Adica cadavrele didactice care au stat acasa la caldurica, cu 3 luni pe an vacanta si 0 performante sunt platiti in plus sa mai predea odata materia pe care nu au predat-o
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212