REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

Cine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

Replica API 17 mai 2022 | 00:04 1640

În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei ruso-ucrainene. Aceasta a fost urmată de o a doua intensificare între octombrie 2021 și februarie 2022, atât în Rusia, cât și în Belarus. În tot acest timp, rușii au negat în mod repetat că ar avea în plan invadarea Ucrainei, cu toate astea, iată că, pe 24 februarie, Putin a dezlănțuit forțele armate și a anunțat că a luat decizia de a lansa o operațiune militară specială în estul Ucrainei care, ulterior, s-a dovedit a fi un război în toată regula. De atunci și până în prezent, sute de mii de militarii ucraineni și ruși, dar și civili au fost uciși. În România, încă dinaintea începerii războiului în Ucraina, dar și după aceea, și-au făcut simțită prezența mai mulți oficiali străini. În cele ce urmează, ne vom reaminti de vizitele oficiale în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Klaus Iohannis, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană

Jens Stoltenberg, vizită la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Înainte cu aproximativ 2 săptămâni de începerea războiului în Ucraina, mai exact pe 11 februarie 2022, Klaus Iohannis, președintele României, a fost la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Tot atunci a ajuns la Baza Militară primul convoi cu tehnică militară SUA, 1.000 de soldați americani detașați de Washington din Germania pentru a consolida flancul estic al NATO ca răspuns la masarea trupelor ruse la graniță cu Ucraina. “România este foarte bine apărată, nici un român nu trebuie să se teamă! Forțele noastre armate, care s-au dezvoltat enorm în ultimii ani, sunt foarte bine pregătite pentru orice scenariu. România este în alianța NATO, cea mai puternică alianță din câte au existat în istorie.”, spunea Președintele Klaus Iohannis.

Ministrul Apărării din Germania, Christine Lambrecht

Pe 3 martie 2022, Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a efectuat o vizită la Baza Nato de la Mihail Kogălniceanu, împreună cu ministrul german al apărării din Germania, Christine Lambrecht. Germania a dislocat în România 75 de militari și șase avioane de luptă.

Ursula von der Leyen

Tot în aceeași zi, la București a sosit și Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi.

Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis și Florence Parly

La diferență de doar 3 zile, pe 6 martie 2022, Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au efectuat alături de Președintele României, Klaus Iohannis, și ministrul apărării franceze, Florence Parly, o vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Vizita a avut loc în contextul în care Franța a trimis 500 de militari în România. Militarii francezi fac parte dintr-o unitate din Forța de Reacție Rapidă (NRF) a NATO, trimisă în România.Kamala Harris și Klaus Iohannis

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, vizită la Palatul Cotroceni

Pe 11 martie 2022, Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris a sosit în România, la Palatul Cotroceni. Kamala Harris s-a aflat în România în contextul amenințărilor de securitate produse de războiul de agresiune pe care Rusia l-a început împotriva Ucrainei. Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis și Alexander De Croo

Prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo

Pe 13 aprilie 2022, Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o alocuțiune cu prilejul vizitei la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, împreună cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo.

Jill Biden

Prima doamnă a Americii, vizită în România

Jill Biden, soția lui Joe Biden, a ajuns vineri, 6 mai 2022, în România în jurul orei 17.00. Ea a aterizat cu avionul la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Prima întâlnire a avut-o cu soldații americani de la baza, iar apoi s-a deplasat la București pentru a se întâlni cu prima doamnă a României, Carmen Iohannis, dar și cu refugiații ucraineni,

Prima vizită a avut loc în 2014, când s-a aflat în România alături de soţul ei, Joe Biden, la acea vreme vicepreşedinte al Statelor Unite.

Într-o postare pe Twitter, Jill Biden explica motivul vizitei în Europa „În drum spre România şi Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească casele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale ţărilor vecine şi ale lucrătorilor umanitari”.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si noi localii nu mai zburam decat pe marte, deci de pe acest aero port, k director civil are..da tourism yokkk,rusine ,primare, la min transporturilor
0
0
Auzi Barcarule. Daca ne prindea inbirligati?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920