REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cine este Cătălin Cîrstoiu, medicul favorit să fie candidatul comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este Cătălin Cîrstoiu, medicul favorit să fie candidatul comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei

Andreea CONDURACHE 19 martie 2024 | 10:41 932

Coaliția de guvernare anunță planul pentru candidatul unic la Primăria Capitalei.  Într-o mișcare așteptată cu interes, coaliția de guvernare pregătește terenul pentru a anunța candidatul unic la Primăria Capitalei. Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, decizia urmează să fie prezentată marți în organizațiile de București ale PSD și PNL.

Cine este Catalin Cirstoiu, medicul favorit sa fie candidatul comun PSD-PNL pentru Primaria CapitaleiCătălin Cîrstoiu

"Avem candidat unic PSD-PNL la Primăria Capitalei, cu listă comună de consilieri, și, același lucru, candidați comuni la primăriile de sector și consiliile aferente", a spus Romaşcanu, conform antena3.ro

"Marți dimineață (n.r. - 19 martie a.c.) vor fi întâlniri ale fiecărei organizații PNL sau PSD cu conducerile partidelor, după care e firesc să prezentăm decizia liderilor coaliției către oamenii din organizații, iar apoi vom face și formalizarea numelui candidatului. E reverențios față de oamenii din organizații să nu anunțăm înainte să vorbim cu dumnealor", a adăugat el.

Cine este Catalin Cirstoiu, medicul favorit sa fie candidatul comun PSD-PNL pentru Primaria CapitaleiLucian Romașcanu

"Permiteți-mi să nu spun nume, dar mâine vom avea candidatul și sper ca lucrurile să intre în logica firească și să ne apucăm de treabă", a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Potrivit surselor, candidatul comun pentru Primăria Capitalei va fi medicul Cătălin Cîrstoiu, directorul Spitalului Universitar. Surse politice arată că, potrivit unui sondaj intern, făcut de coaliție, Cătălin Cîrstoiu are 60% notorietate în București și intenție de vot între 23 și 35%. Liderii coaliției susțin că, potrivit analizelor interne, odată ce Cîrstoiu va fi anunțat public și va intra în competiția electorală, va obține peste 30% din opțiunile bucureștenilor.

Întrebat dacă poate confirma acesta informaţii, purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a răspuns: "Eu pot să vă confirm că decizia de a alege un candidat comun din afara spectrului politic cunoscut a avut la bază cifre care merg în direcția celor pe care le menționați".

Cine este Catalin Cirstoiu, medicul favorit sa fie candidatul comun PSD-PNL pentru Primaria CapitaleiGabriela Firea

Astfel, potrivit cercetărilor de piață făcute de coaliţia de guvernare, Cătălin Cîrstoiu are mai multe șanse în fruntea coaliției PSD-PNL decât au Gabriela Firea sau Sebastian Burduja.

Cine este Catalin Cirstoiu, medicul favorit sa fie candidatul comun PSD-PNL pentru Primaria CapitaleiSebastian Burduja

"Mie mi-ar fi plăcut să fie Gabriela Firea candidat, dar nu putea nici Gabriela Firea și mai puțin chiar Sebastian Burduja, să aducă electoratul celorlalți către candidatura proprie și atunci am fost nevoiți să mergem în această direcție care sper să fie una câștigătoare", a menţionat Romaşcanu, fără a preciza numele candidatului.

Cine este Catalin Cirstoiu, medicul favorit sa fie candidatul comun PSD-PNL pentru Primaria CapitaleiNicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a arătat că PNL şi PSD la Primăria Capitalei "au nevoie de o persoană care de-a lungul activităţii profesionale să fi avut o experienţă administrativă, care să coaguleze o echipă. Este nevoie ca această echipă să vină cu planul credibil şi să înceapă să producă noi proiecte pe care bucureştenii le aşteaptă. (...) Din sondajele care au fost rezultă că doctorul Cîrstoiu (Cătălin Cîrstoiu - n.r.) are un anumit grad de notorietate şi sunt convins că toată lumea a auzit de Spitalul Universitar şi de managementul de la Spitalul Universitar", a spus Nicolae Ciucă.

Cine este Catalin Cirstoiu, medicul favorit sa fie candidatul comun PSD-PNL pentru Primaria Capitalei

Cine e Cătălin Florin Cîrstoiu

Cătălin Florin Cîrstoiu, în vârstă de 49 de ani, este doctor în științe medicale, profesor universitar, decan al Facultății de Medicină U.M.F "Carol Davila", din Bucureşti. De asemenea, medicul este decorat cu Ordinul Sanitar în grad de Cavaler. Medicul Cătălin Florin Cîrstoiu are o relație bună cu preşedintele Klaus Iohannis şi a fost de la început unul din candidații favoriți pentru Primăria Capitalei.

Cătălin Cîrstoiu, medicul cu care PSD şi PNL vor să câştige Primăria Capitalei la alegerile locale din 9 iunie 2024, are nu mai puţin de 25 de conturi bancare, dar şi un salariu pe măsură, ca manager al Spitalului Universitar Bucureşti.

Medicul Cătălin Cîrstoiu este profesor universitar, manager al Spitalului Universitar din Bucureşti, începând cu martie 2020. Cîrstoiu este şi finul lui Traian Băsescu. Managerul Spitalului Universitar deţine o casă în Mogoşoaia, un teren intravilan în Ilfov şi nu mai puţin de 25 de conturi la bănci, în euro, dolari şi lei. Mai are un apartament în Sectorul 1 de peste 100 de metri pătraţi, dar şi bijuterii în valoare de 150.000 de euro.

Cât despre venituri, Cătălin Cîrstoiu are 11 conturi în euro care însumează 406.997 de euro, zece conturi în lei cu 1.571.544 de lei şi patru conturi în dolari cu o valoare totală de 52.530 de dolari. Medicul Cătălin Cîrstoiu încasează anual aproape 451.000 de lei de la Spitalul Universitar pentru funcţia de manager.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Una e sa manageriezi un spital si alta un oras cu peste patru milioane de locuitori. Pe urma,un medic cat de bun ar fi,nu are notiuni de urbanism si altele ce tin de treburile organizatorice pentru ditai orasul,plus ca precis consilierii ,nici ei nu sunt specialisti adevarati,ci tot piese politice. Sistemul prin care se conduce in Romania nu are de a face cu o democratie capitalista si e chiar mai defect decat era ceausismul asa zis comunist. Caposi si autosuficienti,ne incapatanam sa ramanem neghiobi ,nu invatam macar un pic de la altii care stiu cum se face treaba. Drumurile alesilor prin tari si orase straine au ca rezultat consumul de servicii de pe acolo si ragaieli de la mancare si bautura,eventual niste poze. Nu vin cu nimic nou in capetele alea seci.Alegem dupa scheme politice,nu dupa necesitati reale. Suntem vai steaua noastra.
0
1
Sigur nu are 59 de ani?
2
2
Bah, si tot nu da la calcul averea lui. Cam multi bani si acareturi. Poate sa dovedeasca, sau si asta ca dulapul o sa zica, GHINION! In alta ordine de ideii, daca e finul lui base, e clar, isi baga sageata la inaintare. Apar astia din neant si se fac primari, presedinti ... plm.
4
2
sa moara firea de inima rea, nu alta? da repede uiti de azilele de batrini!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108