REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cine le opreşte?! Două femei au furat de la o bătrână 7.000 lei. Au peste 15 CONDAMNĂRI la activ

Cine le opreşte?! Două femei au furat de la o bătrână 7.000 lei. Au peste 15 CONDAMNĂRI la activ

Replica API 3 iulie 2017 | 14:32 1261

Bătrânii sunt o pradă ușoară pentru cei car doresc să facă rău. Așa s-au gândit două tinere din Galați să păgubească o bătrână din municipiul Constanța, folosind cunoscuta „metodă Detergentul”... și au plecat cu peste 7.000 de RON. Și nici măcar nu sunt la prima faptă de genul! Una din ele, cu burta la gură, prăduia alături de cealaltă bătrânii din Capitală. În București, au furat 60.000 de lei de la mai mulți vârstnici, dându-se drept angajate în Primărie sau folosind aceeași metodă ca la Constanța.

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța le-au identificat pe Gina-Daniela Șerban în vârstă de 27 de ani și Mariana Ionela Ali, în vârstă de 19 ani, care este nepoata lui Șerban, ambele din municipiul Galați, bănuite de comiterea faptei. Astfel, la data de 21.06.2017, cele două femei ar fi sustras din locuința unei femei, în vârstă de 72 de ani, din Constanța, suma de 7150 de lei, folosind ,,Metoda Detergentul”. Polițiștii constănțeni continuă cercetările.

Furau de la bătrâni, îi pupau pe obraz și apoi le dădeau câte un Mărțișor

În săptămâna Mărțișorului și de Ziua Femeii, cele două păgubeau bătrânii din București, cărora le spuneau că sunt angajate ale primăriei trimise să le ofere daruri. Tiparul după care cele două infractoare a fost unul care a prins la bătrâni cu vârste cuprinse între 75 și 80 de ani, în special femei. Ele se prezentau la ușa victimelor ca fiind trimise de primar să le ofere o floare sau un mărțișor cu ocazia Mărțișorului și a Zilei Femeii.

Dar pentru a putea fura, cele două au găsit cea mai bună soluție pentru a intra în locuințele oamenilor. Mariana Ionela Ali era la acel moment însărcinată în luna a 8-a și spunea că îi este rău și că are nevoie de un pahar cu apă. Așa ajungeau în casele oamenilor, în timp ce complicea ei, Gina-Daniela Șerban cotrăbăia prin case și fura ce apuca. La final, cele două, văzute cu gențile pline, le pupa pe bătrâne pe obraz și le oferea un mărțișor.

Așa au „produs” fetele peste 60.000 de RON doar în București, până au fost prinse de către polițiștii din Capitală. Cele două fete au dosar în rol la Judecătoria Sectorului 3, Șerban stând în arest 30 de zile, în timp ce Ali a stat sub control judiciar. Următorul termen era stabilit pentru data de 7 iulie, însă, între timp, au fost prinse la furat la malul mării. Șerban este recidivistă și are patru capete de acuzare pentru furt în cel mai recent dosar, în timp ce Ali are cinci capete de acuzare de furt calificat.

„În baza art. 346 alin. (2) C.p.p.. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 6339/P/2016 din 27.03.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti privind pe inculpatele ŞERBAN GINA-DANIELA şi ALI MARIANA-IONELA, trimise în judecată prin Rechizitoriul nr. 6339/P/2016 din 27.03.2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti pentru săvârșirea următoarelor infracţiuni: - ALI MARIANA-IONELA, sub aspectul săvârşirii a cinci infracţiuni de furt calificat în concurs real, fapte prev. şi ped. de art. 228 alin. 1 - 229 alin. 2 lit. b C.p., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p; - ŞERBAN GINA-DANIELA, sub aspectul săvârşirii în stare de recidivă postcondamnatorie a patru infracţiuni de complicitate la furt calificat, fapte prev. şi ped. de art. 48 C.p. rap. la art. 228 alin. 1 – 229 alin. 2 lit. b C.p, cu aplicarea art. 41 alin. 1 și art. 38 alin. 1 C.p. şi a unei infracţiuni de furt calificat, prev. şi ped. de art. 228 alin. 1 - art. 229 alin. 2 lit. b cu aplicarea art. 41 alin. 1 și art. 38 alin. 1 C.p. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatele ŞERBAN GINA-DANIELA şi ALI MARIANA-IONELA”, se arată în soluția dată de către Judecătoria Sectorului 3.

Șerban face colecție de condamnări! S-a dat drept și „ajutorul lui Mazăre”

În 2013, Gina Daniela Şerban (condamnată de 15 ori), Mariana Ionela Ali, zisă Sorina, minoră la vremea respectivă, şi Gabriela Şerban (cu 13 condamnări la activ) erau prinse de oamenii legii, după ce făcuseră mai multe victime, în Brăila, dar şi în alte judeţe. Acestea se prezentau la locuinţele celor vizaţi, fiind vorba de persoane vârstnice, cu ecusoane pe care scria „Delegat PSD”. Ele spuneau că au „ajutoare de la primarul Mazăre al Constanţei”

Ele fac parte din „familia” de la Galați, specializată în astfel de furturi

Gruparea infracţională a fost înfiinţată la Galaţi, iar în anul 2000 deja era „consacrată”, cu anchetatorii pe urmele ei şi cu anchete laborioase. Mihaela Elena Donciu, Maricica Şerban, Daniela Mioara Donciu, Viorica Stoian, Florentina Sava, Paula Mioara Donciu, Tudoriţa Cortel, Liliana Donciu, Caterina Matei, Paula Şerban, Vasilica Lefter, Anişoara Gina Ali, Simona Ali, Magdalena Ali, Doina Cortel, Domnica Şerban şi Nuţi Niculina Ali erau membrele „găştii”.

Acestea umblau aranjate şi parfumate, se dădeau reprezentante ale unor mari magazine sau ale unor firme de deratizare şi goleau casele victimelor de bani şi bijuterii. Acţionau în grupuri mici, formate din circa 4 persoane. Tehnica lor, pentru a impresiona omul, se baza pe un amestec făcut de ele, cu miros puternic de detergent, pe care îl pulverizau în locuinţe, precizând că astfel vor muri insectele (atunci când spuneau că sunt de la deratizare). „Gruparea respectivă a acţionat în mai multe judeţe din ţară. Modul de operare era acelaşi.

Uneori, ele mai schimbau puţin planul de acţiune. Se prezentau la uşile pensionarilor chiar în zilele cînd se distribuiau pensiile. Pândeau poştaşul şi, apoi, sunau şi intrau în casa omului, sub acelaşi pretext. De regulă, luau pensiile, câteva bijuterii şi apoi plecau. Ba chiar, înainte de a părăsi imobilele, îi asigurau pe proprietari că totul este perfect legal, că, peste câteva minute, vor apărea şi şefii lor, cărora pensionarii să le spună că au făcut treabă bună, că n-au pretins nici un ban”, au spus anchetatorii din Brăila pentru ziaruldeiaşi.ro.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect,femei copii sau barbati,cei care merg in anumite locuri au temele oarecum facute. Mereu sunt indivizi care ca si securistii ,se ocupa cu culegerea de informatii. Tot ca securistii,dau informatiile celor care fac rau romanilor cinstiti.Rezultatul este starea de nesiguranta generalizata in tara si lipsa increderii in ce ar trebui sa fie justitie.Pedepsele antihoti sunt mai mici si mai usor de indurat decat au de suferit victimele. Suntem o tara de parasit,din pacate. Degeaba frumuseti si alea date strainilor de tradatorii de tara,degeba oameni valorosi marginalizati.
0
0
Bolovaneee,nu de la avizier se afla varsta locatarilor!..
1
0
fa draku si tu sex daca esti bun ,,daca nu suge sula.
1
1
Astea trebuie sa fie eutanasiate.Nu pot fi sub nici o forma reeducate.Nasc multi puradei si se umple tara de cersetori si hoti.Sa vezi puradei in Bucuresti de cand le-a proms madam Firea cate 2500 lei.Anul si carlanul.
4
0
escroacele astea se uita la avizierul unde este afisata lista de intretinere si acolo scrie cate persoane sta in fiecare apartament, asa isi aleg victimele, dar se poate sa fie valabila si varianta ca cineva ii ajuta, poate sunt mana-n mana cu politia.
1
1
Miroase urat undeva in birouri! Cine le dadea hoatelor adrese de batrane cu varste cat mai inaintate si singure in locuinte!?S-au dus la usi sigure hoatele,nu au bajbait.Cineva le-a dat date exacte.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614