REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Cine o fi în spatele lui? Acţionarul de 94 de ani de la Oil Terminal a dat în judecată compania

Cine o fi în spatele lui? Acţionarul de 94 de ani de la Oil Terminal a dat în judecată compania

Replica API 22 iulie 2017 | 00:00 307

După modelul Broadhurst

După modelul Broadhurst

Sebastian Valentin Dumitrescu, bărbatul în vârstă de 94 de ani care deţinea la un moment dat peste11% din Oil Terminal Constanţa, fiind al doilea cel mai important acţionar al companiei constănţene după statul român, a dat în judecată operatorul terminalului petrolier la Marea Neagră, solicitând între altele constatarea nulităţii absolute a hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor privind majorarea de capital al companiei. O decizie extrem de interesantă, pentru că urmează astfel practica fostului acţionat Broadhurst, care contesta absolut toate deciziile luate de statul român. Se pune astfel întrebarea cine se află, de fapt, în spatele misteriosului nonagenar de la Oil Terminal.

Sebastian Valentin Dumitrescu este născut pe 20 ianuarie 1923 şi deţinea în luna mai 11,319% din Oil Terminal, după o campanie spectaculoasă de achiziţii de acţiuni. "Societatea Oil Terminal informează acţionarii cu privire la faptul că în data de 19 iulie 2017 s-a primit la sediul societăţii o cerere de chemare în judecată formulată de către Dumitrescu Sebastian Valentin, acţionar al societăţii, prin care solicită: constatarea nulităţii absolute parţiale a art. 12 alin. 6 din Actul Constitutiv al Oil Terminal, constatarea nulităţii absolute integrale a hotărârii AGEA din 10 octombrie 2016 privind majorarea de capital al Oil Terminal", se arată un comunicat transmis joi de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Cererea de chemare în judecată se află spre soluţionare pe rolul Tribunalului Constanţa şi face obiectul dosarului nr. 4811/118/2017. "Litigiul încă nu a primit termen de judecată, el se află în procedură de regularizare a cererii de chemare în judecată", mai arată societatea.

Actiuni de milioane de euro

În acest an, Dumitrescu a cumpărat şi a vândut zeci de milioane de actiuni ale Oil Terminal, prin tranzactii aproape zilnice. Doar de pe urma acestora a reusit sa faca un profit net de cateva sute de mii de lei, în doar câteva luni. În luna mai, când a încetat campania de achiziţii masive, Sebastian Valentin Dumitrescu deţinea peste 66.000.000 de acţiuni la Oil Terminal, în valoare de circa 2,7 milioane de euro. Nimeni din conducerea companiei de stat, la care Ministerul Energiei deţine 59,6% din acţiuni, nu ştie cine e, iar nonagenarul e aşteptat la Constanţa pentru a-şi lua locul ce i se cuvine în Consiliul de Administraţie. Surse din piaţă spun că misteriosul Dumitrescu este un „greu” al bursei, la care joacă de peste 20 de ani. Bărbatul este acţionar la SIF-uri, Nuclearelectrica, Romgaz, Transelectrica, este o vedetă printre brokeri, însă nici unul nu l-a văzut vreodată.

Dumitrescu urmeaza exemplul Broadhurst

Numele său apare pe lista despăgubiţilor Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), iar aceleaşi surse susţin că nonagenarul deţine mai multe spaţii în centrul Bucureştiului pe care le închiriază pe bani grei. Marele semn de întrebare rămâne dacă, la 94 de ani, Sebastian Valentin Dumitrescu joacă la BVB pe cont propriu sau este paravanul unui „rechin” care vrea să rămână în umbră. Decizia lui de a da in judecata Oil Terminal, pentru a nu fi obligat sa contribuie la majorarea capitalului social, aminteste insa de razboiul de uzura dus ani de zile de Broadhurst Investments Limited impotriva companiei constantene de stat si ar putea oferi oarece indicii cu privire la interesele cui le reprezinta misteriosul nonagenar.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba' da' prosti ne cred astia.Dupa ce crapa hodorogu' proprietarul de drept va zice ca e mostenire adica spalata,albita,curata.Nu mai bine clarificati voi ACUM?
0
0
Si la ce pwola mea platim SRI,DIICOT,antifrauda,ANAF,politie economica,parchete daca nu se autosesizeaza, nu afla provenienta banilor,justificarea lor?Atunci inseamna ca sunt unii din cei enumerati!
7
0
este un securist sau un grup infractional organizat
5
2
Oare sa fie in spate? Eu zic ca Ciutureanu poate fi , sau poate Lupu - sorul moldovenesc!
3
1
Sunt curios cine o fi in fata lui?
4
0
lichidati pe stadion,acuma la alegere de glont sau de funie,ar merge si ghilotina,baietii destepti
4
1
Cine sa fie in spatele unui mosulica? Suntem in romanica? Suntem!dupa modelul de buna sugere rentabila a monicai gabor trebuie ca se afla in spate la mosulica asta,sa i- o tinaridicata,o mandrete de moldoveanca de liceu.
4
0
Cine poate fi in spatele lui la 94 de ani daca nu doamna cu coasa?
9
4
Doar la noi se pot intampla astfel de lucruri misterioase! Cine sa fie, decat sistemul subteran format din "baietii destepti" transpartinici care cangreneaza economia nationala. Cei care se ocupa de combaterea evaziunii fiscale si a criminalitatii financiare, dorm? Desigur!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369