REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cine va beneficia de voucherele pentru mâncare

Cine va beneficia de voucherele pentru mâncare

Replica API 6 mai 2022 | 22:46 1390

Avem documentul prin care Guvernul decide să acorde voucherele pentru mâncare persoanelor cu venituri mici. Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă bugetul acestui program este de peste 3,1 miliarde de lei, iar de banii de la Guvern vor beneficia peste 2,8 milioane de români.

Se ştiu foarte puţine lucruri concrete despre voucherele care ar trebui să ajungă la populaţie în mai puţin de trei săptămâni. Sunt în continuare multe întrebări cu privire la cum şi unde vor putea fi folosite aceste vouchere.

Antena 3 a reuşit însă să obţină draftul OUG cu măsurile pregătite de guvern. Potrivit acestuia, voucherele vor putea fi utilizate într-o reţea de locaţii autorizate de Ministerul de Finanţe - dar nu ştim mai exact dacă vor fi pieţe, supermarketuri sau mici magazine. Ştim însă că nu se va da rest pentru ele.

Bugetul total al schemei este de peste 3,1 miliarde lei, din care mai puţin de jumătate din bani, adică 1,5 miliarde lei vor veni pe fonduri europene.

Ştim că vor benefica de aceste tichete undeva la 2,8 milioane de persoane din ţara noastră.

Tichete cu valoare de 250 lei care vor fi acordate la fiecare două luni, până la sfârşitul acestui an.

Vor beneficia de ele, printre alţii, pensionatrii care au venituri mai mici sau egale cu 1.500 lei, neluându-se în considerare alte ajutoare, potrivit acestui draft. Din nou un semn de întrebare - nu ştim dacă cei care au venituri din exploatarea pământului, din arendă de ex., şi depăşesc această sumă de 1.500 lei vor beneficia sau nu de aceste vouchere.

De asemenea, persoanele cu disabilităţi care au venituri lunare mai mici de 1.500 lei vor beneficia şi ele de aceste vouchere, precum şi familiile monoparentale.

Colonelul Radu Viorel Vrăcioiu, medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucureşti, a fost condamnat definitiv de Curtea Militară de Apel Bucureşti la 2 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare, într-un dosar în care era acuzat de luare de mită şi instigare la luare de mită.

Medicul a devenit celebru după ce i-a reproşat unei paciente că i-a dat o sumă prea mică de bani pentru o intervenţie chirurgicală, spunându-i că pentru 200 de lei nici nu urcă în sala de operaţii.

Curtea Militară de Apel Bucureşti a respins apelul lui Radu Viorel Vrăcioiu şi a menţinut pedeapsa aplicată în iulie 2021 de către Tribunalul Militar Bucureşti, decizia fiind definitivă.

Judecătorii au stabilit ca Radu Viorel Vrăcioiu să stea sub supraveghere 3 ani, perioadă în care este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele două entităţi: Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 Bucureşti şi Direcţia Generală şi Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti.

De asemenea, colonelul nu poate exercita funcţia de medic în sistemul public de sănătate pe o durată de 2 ani.

Colonelul Radu Viorel Vrăcioiu a fost trimis în judecată de DNA în martie 2019, pentru luare de mită (două fapte) şi instigare la dare de mită.

Pe 29 noiembrie 2018, medicul a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce lua mită 500 de lei de la un bărbat în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale pentru soţia sa.

Medicul a fost denunţat la DNA, după ce acesta i-a reproşat cu două zile în urmă pacientei, înainte de efectuarea operaţiei, faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o dea, spunându-i că pentru aceşti bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii.

În aceeaşi zi, Radu Viorel Vrăcioiu a determinat-o pe pacientă să-i ofere şi medicului anestezist suma de 150 lei, lucru pe care aceasta l-a şi făcut. A intrat în salon şi, deoarece nu-i ajungeau banii, a împrumutat de la o colegă de salon 100 lei, după care a remis întreaga sumă cerută medicului pentru a fi înmânată mai departe anestezistului.

Procurorii nu au putut stabili dacă cei 150 lei au ajuns într-un final la medicul anestezist.

Anchetatorii au mai stabilit că, pe data de 28 noiembrie 2018, pentru o intervenţie medicală asemănătoare, Radu Viorel Vrăcioiu a primit de la o altă pacientă suma de 500 lei, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272