REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ciolacu: Mi-aş dori ca România să se unească cu Republica Moldova

Ciolacu: Mi-aş dori ca România să se unească cu Republica Moldova

A.F. 3 decembrie 2022 | 00:00 767

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că şi-ar dori ca România să se unească cu Republica Moldova, arătând, în context, că aceasta este calea "mai scurtă" pentru ca Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană.

Marcel Ciolacu

"Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm... Lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică, mai devreme sau mai târziu? (...) Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puţin... Sau ai varianta mai scurtă în care România se uneşte cu Republica Moldova şi Republica Moldova cu România", a spus Ciolacu la RTV.

În context, liderul social-democraţilor a spus că îşi doreşte varianta mai scurtă.

"Eu mi-aş dori categoric varianta mai scurtă, ca România să se unească cu Republica Moldova. (...) Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusiei (...). Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi ca şi al românilor din România- UE şi NATO. Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova. (...) Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal, nu se mai fac uniri cu arma în mână", a mai spus Marcel Ciolacu, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un specimen nebarbierit, ce si-a plantat omul la conducerea pnl buzau si nu numai. afara cu acoperitii din partide si nu numai. ce a meritat buzaul pentru a organiza parada militara de 1 decembrie. bani aruncati sau furati. poate acolo s-a unit pnl cu psd si atunci merita. tot inainte, ca inainte era mai bine. jos securistii, mai ales cei de 2 lei.
0
0
mars malaculee sa ti-o iei in fundd de la rusnacii coorvari si betivi, poate asa te saturi de bani
0
0
Devine obraznic
2
0
Ptr unirea cu Moldova trebuie miliarde de euro Mai facem alte datorii și le plătim peste 100 de ani Voi nu sunteți în stare să puneți tara pe profit și vă gândiți doar la gauri in bugetMoldova e o alta zonă neproductivă doar cere moka
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272