REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
10.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Ciolacu: Nu am pensie specială şi nu voi avea niciodată; am fost întotdeauna împotriva acestor privilegii

Ciolacu: Nu am pensie specială şi nu voi avea niciodată; am fost întotdeauna împotriva acestor privilegii

Replica API 9 mai 2022 | 22:33 906

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că nu are pensie specială şi nu va avea niciodată, adăugând că Parlamentul va ţine cont de observaţiile Curţii Constituţionale cu privire la legea privind acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari, după care va fi depus urgent un nou proiect de lege.

Marcel Ciolacu

"Eu nu am pensie specială. Şi nu voi avea niciodată. Pentru că mi-am dat de fiecare dată demisia înainte de a avea un mandat complet de parlamentar. De aceea, pot să vorbesc deschis despre acest subiect. Am fost întotdeauna împotriva acestor privilegii imorale şi nejustificate. Am promovat ca preşedinte PSD mai multe legi de impozitare sau tăiere a pensiilor speciale. La fel voi face şi de data aceasta", a scris Ciolacu, pe Facebook, scrie Agerpres.

El a adăugat că decizia Curţii Constituţionale cu privire la legea pensiilor speciale pentru parlamentari "este obligatorie" şi Parlamentul va ţine cont de ea.

"Ne vom însuşi observaţiile şi vom veni urgent cu un nou proiect de lege. Iar politicienii de 30 de ani care îşi rup cămaşa în lupta cu 'specialele', dar în privat îşi freacă mâinile la gândul privilegiilor nenumărate sau colecţionarii de speciale de la Bruxelles vor fi din nou dezamăgiţi. Pensiile speciale trebuie să dispară definitiv", a mai spus Ciolacu.

Curtea Constituţională a României a explicat joi că legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor a fost adoptată într-o singură zi, "cu încălcarea tuturor termenelor", "ceea ce reprezintă o afectare a procedurii de adoptare în ansamblul său".

Potrivit unui comunicat al CCR transmis AGERPRES, în şedinţa de joi, Curtea Constituţională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea 7/2021 pentru modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor este neconstituţională.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faciti legi, le votati... legi care va apara pe voi si hotiile voastre. Rusine! Rusine sa va fie! Cine va mai CREDE ??
1
0
Papagalule gretos si blanos. Cine te crede ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515