REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ciolacu: România se numără printre susţinătorii fermi ai viitorului european al Republicii Moldova

Ciolacu: România se numără printre susţinătorii fermi ai viitorului european al Republicii Moldova

Victor ROTARU 28 martie 2024 | 00:00 157

România se numără printre susţinătorii fermi ai viitorului european al Republicii Moldova, aşa cum cetăţenii săi îşi doresc, a transmis prim-ministrul Marcel Ciolacu într-un mesaj prilejuit de Ziua Unirii Basarabiei cu România.

Ciolacu: Romania se numara printre sustinatorii fermi ai viitorului european al Republicii MoldovaMarcel Ciolacu

"Este o sărbătoare de suflet a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, Ziua Unirii Basarabiei cu România, în care marcăm actul istoric de la 27 martie 1918, prin care se împlinea voinţa românilor basarabeni de a reveni la patria mamă după un veac de ocupaţie ţaristă. Comunitatea noastră de limbă, cultură şi istorie nu poate fi ştearsă, chiar dacă istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite. Mai mult, vedem acum cum fraţii noştri de peste Prut aspiră la valorile lumii democratice din care România a ales deja să facă parte. Aspiraţiile lor au început să prindă contur odată cu decizia liderilor Uniunii Europene de a lansa negocierile de aderare cu Republica Moldova", a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a reiterat că România se numără printre susţinătorii fermi ai viitorului european al Republicii Moldova, aşa cum cetăţenii săi îşi doresc.

"Pe lângă proiectele de cooperare bilaterală în materie de interconexiuni energetice transfrontaliere şi asistenţa financiară, unde România se implică activ pentru dezvoltarea Republicii Moldova, suntem bucuroşi să împărtăşim pe parcursul procesului de aderare din propria noastră expertiză în materie de integrare europeană. Vă aşteptăm cât mai curând posibil în spaţiul valorilor democratice europene!", a mai afirmat Ciolacu, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cetatenii basarabeni doresc sa aiba intrare libera pe piata muncii din tarile civilizate. Asta cu unirea e rasuflata de mult . La ce bun sa te unesti cu o tara condamnata sa fie condusa de indivizi de care nu mai scapam,cu resurse deja instrainate? In primul rand nu suntem in stare sa incepem a ne ridica de la pamant ,sa incepem o oarece dezvoltare a tarii si sa facem tinerii sa inceapa educatia,ca de cei mai putin tineri e greu sa te mai apuci sa le bagi cultura si bunul simt in cap. Si pe urma,sa ne mai lase politrucii sa tot repete ca romanii vor,ca Romania vrea una sau alta. Nimeni nu tine cont de ce vrea cu adevarat romanul. Astia ne cred pe toti saci din piele cu ochi,nu oameni. Au pareri pentru noi,nu ale noastre cand vorbesc cu altii sau la microfoanele presei .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272