REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ciolacu se declară dezamăgit că Tăriceanu şi Băsescu nu iau atitudine faţă de modificarea legislaţiei electorale

Ciolacu se declară dezamăgit că Tăriceanu şi Băsescu nu iau atitudine faţă de modificarea legislaţiei electorale

Replica API 24 ianuarie 2020 | 00:00 513

Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că se aştepta ca Traian Băsescu şi Călin Popescu-Tăriceanu să nu fie de acord cu modificarea legislaţiei electorale cu doar câteva luni înainte de un scrutin, susţinând că iniţiativa PNL este "un atac la democraţie".

"Încercăm să stopăm o încălcare flagrantă a democraţiei şi o linie roşie care se încearcă să fie depăşită. (...) Orice este democratic, pot să fie şi trei tururi. Totul e să fie şi predictibil. (...) Dacă doream să modificăm aceste legi, trebuia să fie o dezbatere, să se facă prin parlament", a afirmat Ciolacu la Realitatea Plus.

El s-a declarat dezamăgit de faptul că Traian Băsescu şi Călin Popescu-Tăriceanu "se uită pasiv cum se creează un precedent" prin modificarea legislaţiei electorale cu patru luni înainte de alegerile locale.

"Sunt dezamăgit. Am o relaţie, eu zic, chiar corectă cu domnul Tăriceanu şi îl stimez şi îl respect. În schimb, sunt dezamăgit şi de dânsul şi de domnul Băsescu. Sunt doi oameni cu experienţă incredibilă politică şi stau şi se uită pasiv cum se creează un precedent în România cu o modificare legislativă pe alegeri cu patru luni înainte. Nu o să fie eterni nici PNL la guvernare, nici PSD, nici nimeni altcineva. Gândiţi-vă că vine în România o extremă dreapta care schimbă toate regulile jocului cu o lună-două înainte, fiindcă a existat acest precedent. Deci, PNL ce face acum, face un atac la democraţie. Cu adevărat, m-aş fi aşteptat atât Traian Băsescu, cât şi domnul Tăriceanu să vină la acest demers sau să ducă din interior aceste discuţii", a spus liderul social-democrat.

În acelaşi context, Marcel Ciolacu şi-a exprimat convingerea că moţiunea de cenzură ce va urma asumării răspunderii Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin va trece, scrie AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...sunt 2 curve securiste !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920