REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ciolacu: Sunt în jur de 320 de mari companii în România; ele plătesc cam 0,8% impozit pe profit

Ciolacu: Sunt în jur de 320 de mari companii în România; ele plătesc cam 0,8% impozit pe profit

Replica API 14 iunie 2022 | 00:00 869

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit, mai puţin decât plătesc microîntreprinderile.

Marcel Ciolacu

"Sunt în jur de 320 de mari companii cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro în România. Se plăteşte în medie cam 0,8% impozit pe profit de către aceste companii, cu alte cuvinte se plăteşte mai puţin decât la microîntreprinderi, microîntreprinderile plătind 1%. Noi am venit şi am prezentat că în acest moment în România este impozitată mult prea mult munca şi trebuie să găsim un echilibru şi cu impozitarea capitalului. (...) Cu alte cuvinte, de 30 de ani, povara impozitelor şi grosul impozitelor au rămas prin impozitarea muncii, pe cei cu venituri mici şi mijlocii, şi trebuie găsit într-un fel un echilibru. Asta nu exclude reorganizarea ANAF, a Vămii, digitalizarea, lucruri care se vor face în perioada următoare într-un mod mai alert, pentru că se impune acest lucru. (...) Filosofia a fost, e impozitarea capitalului, şi nu a muncii", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, întrebat cui se va aplica taxa de solidaritate, scrie Agerpres.

El a adăugat că un impozit pe profit de 0,8% la marile companii e prea puţin.

"Pentru prima oară, aceste sume vor avea şi o destinaţie, merg la educaţie şi sănătate. Vom vedea în coaliţie cum avem discuţia, dacă se continuă această discuţie sau găsim alte variante. Rămân consecvent şi cred că ar fi fost corect, pe o perioadă limitată de timp, până trec toate aceste crize, să venim cu o astfel de abordare de impozitare a capitalului. Ar fi fost vorba să intre în vigoare cu 1 ianuarie, anul viitor", a menţionat liderul social-democraţilor.

Ciolacu a afirmat că sunt făcute mai multe simulări, iar în urma noii abordări pe impozitare, ar veni în plus la buget aproape 2 miliarde de euro anual, bani care s-ar duce la sănătate şi educaţie.

Acesta a mai spus că Ministerul de Finanţe trebuie să găsească alte surse pentru a acoperi deducerile care sunt acordate persoanelor cu venituri mici.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si cata spaga va platesc voua?
0
0
asa or saplece companiilesi sa va vad unde mai bagati voi taxe pentru ca o sa aveti o groaza de someri pe cap. creier de pesedist
1
0
Jigodie comunista, cat sa va mai tinem in spate , cu salariile si pensiile voastre NESIMTITE, cu angajarile fara numar in sistemul bugetar ?? Trantorilor, hotilor... ati distrus tara, ati praduito, ciumatilor! Penalilor! Dragnea, nastase, mitrea, hrebenciuc tata-juniorul,... alexa ciorapelul... cu podul si spitalele arse....etc. Vreti bani de la multibationale ? La munca cu voi incopetentilor, hotilor, penalilor!
1
0
bravo ciolacule,banii cresc in pom,psd ii culege si.i da la bugetari si securisti.pensiile,salariile speciale,mocangelile,armata de trintori bugetari sint platiti cu bani din po i,tocmai culesi de psd,nu.i asa,ciolacule?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272