REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cioloş îl contrazice pe Iohannis: Franţa nu îşi retrage candidatul, Franţa a anunţat că o va susţine pe Kovesi

Cioloş îl contrazice pe Iohannis: Franţa nu îşi retrage candidatul, Franţa a anunţat că o va susţine pe Kovesi

Replica API 20 iulie 2019 | 00:00 234

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că procesul de desemnare a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului European a fost "blocat politic”, iar dacă acest lucru nu s-ar fi întâmplat aceasta ar fi deja în funcţie. Cioloş susţine că doar "competenţa" lui Kovesi "o va duce acolo, când o va aduce", pentru că fiecare candidatură a fost "pe cont propriu”.

"Competenţa lui Laura Codruţa Kovesi o va duce acolo, când o va aduce. Eu ce am spus e că o să fac şi am făcut şi voi face în continuare tot ce ţine de mine ca să deblocăm un proces care a fost blocat politic. Pentru că, dacă nu ar fi fost blocat politic, astăzi eu sunt convins că Laura Codruţa Kovesi ar fi deja desemnată procuror-şef", a declarat Dacian Cioloş, vineri seară, la Digi 24, conform stiripesurse.ro.

Acesta a explicat că Franţa nu a anunţat că îl retrage pe Jean Francios Bohnert, ci a anunţat că o susţine pe Kovesi.

"Au fost mai mulţi candidaţi care au trecut printr-un proces de selecţie pe criterii profesionale şi de competenţă. A fost un comitet de selecţie stabilit de Comisia Europeană care a făcut o listă scurtă şi după ce s-a făcut această listă scurtă au intrat în joc cele două instituţii europene care iau decizia finală: Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene. Şi în PE a decis s-o susţină pe cea care a ieşit pe locul I pe listă, pe Laura Codruţa Kovesi. În Consiliul Uniunii Europene, în mare parte şi pentru că Guvernul României care a asigurat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene nu a vrut să o susţină pe compatrioata noastră, a ieşit domnul Bohnert. Ceea ce Franţa a anunţat este că începând de acum va susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi. Nu are cum să retragă un candidat pe care nu l-a numit”, a spus Cioloş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lasa-ne Ciolos ca tu nu esti francez ci ungur toata ziua .Candideaza pt UDMR .
1
2
Un puturos nesuferit, nimic, nimic pentru tara, doar pentru el si bulanoasa lui.Turism, mult turism de la Stambul la Miami, din Germania, tara lui pana in Tenerife. Viata de martofoi. Brava la tine Iohanis-6 case, ca stii sa fraieresti romanii.
2
4
SUNT O MARE JAVRA INTERNATIONALA UN CIORDITOR DE COPII SI CASE SI IMI PLACE SA DUC PROSTIMEA DE NAS SA MAI IAU UN MANDAT DE PRESEDINTE. PAI,NU ESTE BINE LA COTROCENI?.SA FREC EU PITICU DOAR MARTI SI MIERCURI IAR RESTUL ZILELOR TENIS,GOLF,SCHI SI DRUMETII PRIN MUNTI?.TRAI NENEACA IN ROUMANIA "LUCRULUI BINE FACUT" ADICA "LUCRU MANUAL".
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212