REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Circul continuă în Senat! O nouă zi de dezbateri pe legea carantinării românilor

Circul continuă în Senat! O nouă zi de dezbateri pe legea carantinării românilor

Replica API 14 iulie 2020 | 00:00 956

Comisia juridică a Senatului continuă marţi dezbaterile la proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Vicepreşedintele Comisiei juridice Iuliana Scântei, care a condus şedinţa de luni, a cerut reluarea dezbaterilor marţi, "pentru a consolida toate textele" pe articolele care privesc conţinutul măsurilor de carantinare şi izolare şi modalitatea de aplicare a procedurii de contestare. Propunerea sa a primit vot unanim.

"Având în vedere şi propunerea colegilor noştri din PSD, dorinţa fiind şi a noastră de a consolida toate textele pe cele două articole (...) care privesc conţinutul măsurilor de carantinare, respectiv de izolare, adică internare, şi modalitatea de aplicare a procedurii de contestare, primind chiar şi în cursul acestei şedinţe mai multe propuneri de amendamente şi având nevoie de timp să le integrăm, să decidem într-un final care sunt textele pe care le vom supune la vot", a afirmat senatorul liberal.

La propunerea unui membru al comisiei, Iuliana Scântei a anunţat că va fi solicitat avizul CES asupra acestui proiect în regim de urgenţă.

La şedinţa de luni a fost prezent secretarul de stat din MAI Raed Arafat, iar ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a intervenit prin telefon. Au mai avut intervenţii telefonice reprezentanţi ai societăţii civile, avocaţi, medici.

Proiectul a fost adoptat joia trecută de Camera Deputaţilor, iar senatorii jurişti au început dezbaterile vineri, adoptând mai multe amendamente tehnice. Sâmbătă, Comisia juridică a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Abuzuri s-au facut mereu pentru cei care nu pot plati legea la procurori; incepand cu starea de urgenta abuzurile au depasit limita, in fata unui politist toti suntem prosti; legea caratinei va duce la multe abuzuri. Arafat e dumnezeul nostru, e paranoic, isi depaseste atributiile de servici care sunt necunoscute; de ce face scandal in parlament la legea carantinei si ce urmareste? Zise autistul Iohanis-ori esti precaut, ori esti prost! Iohi e dement! fuck.
4
0
Politica Covid--Romania izolata din cauza coruptie si falsuri covid; Vom incepe sa suferim de boli arafat-guvern; femeile vor trebui imbracate in stil arab si in mod legal traficate; copii dusi in orfelinat si vanduti la straini, un roman daca vrea sa infieze copil trebuie anchetat daca e bun de parinte. dick for people!
6
1
completez- nu mai trebuie admisi in spital, desi unii sunt in stare f grava- sa-i trateze PSD
2
5
Cand au macelarit codul penal si au devalizat Romania, totul mergea pe repede inainte. Acum, mizeriile comuniste au principii si vorbesc de dictatura sanitara. Aceste scursuri ordinare pun din nou umarul la distrugerea tarii. Oameni buni, trebuie sa tragem apa dupa aceasta pata a istoriei, denumita PSD.
3
5
daca e pandemie la nivel mondial ce mai vreti sa faceti mai terminatilor, sa arestati planeta? sa tineti toti pamantenii in pesteri legati?
7
1
Circ a facut guvernul cu legea asta prosteasca. Cat cred ei ca vor tine oamenii in case si in spitale cu forta???
8
1
va ramane circ , asa i politica o mare circarae parsiva !
6
0
Daca pleaca din spital pe baza de semnatura, daca se agaveaza starea de sanatate, la intoarcerea in spital sa plateasca tot tratamentul.
2
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212