REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ciucă: Suplimentăm cu un miliard de lei bugetul investiţiilor importante în economie

Ciucă: Suplimentăm cu un miliard de lei bugetul investiţiilor importante în economie

Replica API 10 august 2022 | 00:00 750

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că în continuare se desfăşoară analize la nivelul fiecărui minister în ceea ce priveşte rectificarea bugetară şi a precizat că există posibilitatea suplimentării cu un miliard de lei a bugetului schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie.

„O să continuăm să discutăm pe marginea rectificării bugetare. Sunt în continuare în derulare analizele la nivelul fiecărui minister, la Ministerul Finanţelor s-a realizat închegarea tuturor datelor legate de execuţia bugetară pe primul semestru. Avem perspectiva unei bune funcţionări a tot ceea ce înseamnă serviciile publice oferite cetăţenilor şi plata drepturilor sociale, precum şi finanţarea programelor şi schemelor de ajutor de stat destinate susţinerii economiei şi, de asemenea, din cifrele pe care le-am avut la dispoziţie şi din discuţiile pe care l-am avut cu domnul ministru Câciu a reieşit foarte clar posibilitatea să suplimentăm cu un miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investiţiilor importante în economie şi în felul acesta avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei, aşa cum ne-am propus prin programul 'Sprijin pentru România'. Există în continuare demersuri astfel încât, prin deciziile pe care le vom lua, să asigurăm într-un termen cât mai scurt punerea în transparenţă a rectificării bugetare”, a spus Ciucă în debutul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres.

El a subliniat că Guvernul va continua să menţină măsurile de protejare a cetăţenilor şi a serviciilor publice esenţiale şi să susţină activitatea din industria alimentară şi IMM-uri.

„Sunt sectoarele de activitate cu pondere substanţială în bugetul de stat”, a adăugat Ciucă.

Premierul a menţionat că deja a trecut jumătate din intervalul de timp privind compensarea creşterii preţului la carburanţi.

„Putem să identificăm faptul că, încă din momentul în care s-a luat această decizie, preţul la carburant a scăzut. Ca atare, la sfârşitul lunii septembrie, vom avea evaluarea completă a măsurii pe care am luat-o la nivelul Guvernului, măsură care a fost foarte bună, în sensul în care am putut cu toţii să observăm impactul pe care l-a produs în reglarea preţului la carburanţi”, a mai spus el, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine bine, ei efectiv, und se duce miliardul ala cu care ne mandrim si care sunt masurile care au facut sa scada pretul tovarasul jeneral ca nu faci decat sa muti banii dintr-un mandat in altul. Ce platiti voi va fi gaura la anul, platita tot de fraieri ca mine.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920