REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Clădirile fostelor fabrici comuniste, în plan să fie „măritate” investitorilor!

Clădirile fostelor fabrici comuniste, în plan să fie „măritate” investitorilor!

Replica API 7 septembrie 2017 | 00:00 377

Veste îmbucurătoare de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat: se doreşte readucerea la viaţă a clădirilor fostelor fabrici şi se lucrează la strategii pentru atragerea de investitori care să înfiinţeze afaceri pe locurile fostelor întreprinderi aflate, astăzi, în paragină. Anunţul a fost făcut de Paula Marinela Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul ministerului menţionat. „Vom încerca să promovăm în România, cu un pachet puţin mai altfel, mai structurat decât a fost până acum. Nu doar să vină investitorii şi să-şi relocheze afacerile. Am dori să le vindem noi diverse proiecte.

Acolo unde există, de exemplu, o întrerpindere care nu mai funcţionează, indiferent că nu mai funcţionează de 20 de ani, de trei ani, de cinci ani, şi este a statului român, să putem să o vindem, să solicităm o ofertă, să mergem către investitori şi poate reuşim să aducem la viaţă multe clădiri ale statului român şi multe zone care sunt dezafectate”, a afirmat secretarul de stat, potrivit Agerpres. Secretarul de stat a adăugat că strategia presupuse identificarea investitorilor, prezentarea clădirilor, urmând ca aceștia să contacteze ulterior autoritățile locale pentru a stabili modul în care vor derula investițiilor.

La nivelul județului Constanța sunt numeroase clădiri ale unor foste fabrici aflate astăzi într-o stare deplorabilă. Dar acestea nu sunt în proprietatea statului, ci sunt proprietăți private, potrivit unor surse din rândul autorităților locale. Unele au fost transformate în depozite sau hale în care se desfășoară activități (de exemplu, fosta Integrata). Altele au stârnit de curând interesul afaceriștilor și sunt în plin proces de dezafectare, cum este și cazul fostei fabrici de mase plastice Energia.

Aici, a fost ani de zile raiul hoților de fier vechi, iar autoritățile au purtat lungi discuții cu fostul proprietar pentru a îl convinge să ia măsuri de asigurare a zonei. Terenul de aproximativ 10 hectare a fost însă vândut, iar noul proprietar, firma Sterk Plast, a început imediat demolarea și dezafectarea zonei, obținând și certificatul de urbanism pentru „elaborare PUZ pentru reconfigurare și reconversie funcțională platformă industrială”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt publice licitatiile astea? Vreau sa licitez si eu, la cei doi bani pe care probabil se vand. SRI si Procuratura au idee despre cum sunt organizate licitatiile astea sau dorm in bocancii Statului? LOL...am uitat, Statul e valabil doar pentru babutele cu patrunjel si pentru fraieri ca noi...
2
1
La integrata au lucrat ani buni si parintii mei si se castiga bine dar se si muncea. Doar ca in 1995 sa pus lacatul pe fabrica si toate echipamentele sau vandut pe 3 lei
2
0
Doamna aceasta,Marinela,continua planul de devalizare a tarii inceput de Adelu Nastase.Ala,a ,,prvatizat strategic "cu un dolar sute de intreprinderi ,iar acum dna asta vine sa ia si zatul.Caimacul l-a luat Adelu!
3
0
La Integrata lucrau 5000 de salariati. Erau 7 fabrici.Producea stoge pentru intern si export. Astia n-au fost in stare sa construiasca macr un atelier de ace de siguranta.Dezastru national sub lozinci ca democratia, statul de drept,piata libera.Toate numai texte pentru fraieri.In 27 de ani nu mai producem nimic.Tara de paznici si asistati sociali.
8
0
Sunt bune de facut cluburi gen colectiv sau reciclare pet-uri ca sa ecologizam europa.Aici noxele nu conteaza
4
1
Sa le darame si sa faca moluri
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218