REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

CLANUL CARE FACE LEGEA? 28 DE DOSARE PENALE ŞI AMENINŢĂRI CU TOPORUL LA PERCHEZIŢII

CLANUL CARE FACE LEGEA? 28 DE DOSARE PENALE ŞI AMENINŢĂRI CU TOPORUL LA PERCHEZIŢII

Replica API 9 noiembrie 2018 | 10:33 514

DETALII din DOSAR

DETALII din DOSAR

Ionuț C. a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare după ce, în timpul unor percheziții, a lovit un bărbat și a amenințat polițiștii cu toporul și apoi cu furca. Decizia nu este definitivă, inculpatul depunând apel, care a fost înregistrat pe 7 noiembrie. De menționat este faptul că bărbatul a fost condamnat pentru furturi, conducere fără permis și a fost cercetat în circa 28 de dosare penale. În localitate este cunoscut ca un om violent, alături de familie și rude, oamenilor fiindu-le teamă să depună plângeri când aud că este vorba de ei!

Bărbatul are 37 de ani și este din Oltina. Acesta nu se află la primul conflict cu legea, dovadă stând dosarele înregistrate pe rolul instanțelor de judecată. Printre acestea, unul se referă la infracţiuni la alte legi speciale, în care urmează a se judeca apelul pe 22 noiembrie.

Prima instanță l-a condamnat la 1 an cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat (faptă săvârşită la data de 04.02.2015) și la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 800 lei pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, suma reprezentând echivalentul a 80 zile-amendă, iar cuantumul sumei corespunzătoare unei zile-amendă fiind de 10 lei (faptă săvârşită la data de 04.02.2015).

Automat i-au fost interzise și anumite drepturi, fiind vorba de pescuit și de a conduce vehicule cu propulsie mecanică. În același dosar, cu amendă penală s-a ales și fratele său. Însă, așa cum este precizat mai sus, decizia nu este definitivă. În plus, el a fost suspectat și de furt, fiind vorba de un ATV.

Astfel, pe 27.05.2016, oamenii legii au efectuat două percheziții, la frații Costache. La primul nu au găsit nimic. Au mers și la domiciliul lui Ionuț, dar nu au găsit pe nimeni, motiv pentru care polițiștii, însoțiți de partea vătămată, care participa la acțiune pentru a-și recunoaște bunul, au așteptat în fața curții. La un moment dat și-a făcut apariția bărbatul, coborând dintr-un Q7.

În grajd a fost găsit un ATV, dar suspectul a spus că este al lui, făcut din bucăți. Partea vătămată l-a contrazis, menționând că-și recunoaște bunul, moment în care a fost lovită cu pumnii în zona coastelor, căzând la sol, întâmpinând dificultăți la respirație. A intervenit șeful de post de la Oltina, D.V.C., iar Ionuț s-a enervat și mai tare!

Șeful de post a scos pistolul pentru a-l potoli pe recalcitrantul cu furca în mână!

Inculpatul a început să-i amenințe că-i taie cu toporul și a început să caute unealta. A intrat într-un grajd și, întrucât nu a găsit nici un topor, a luat o furcă pe care o ținea îndreptată cu vârful spre șeful de post, amenințându-l în continuare cu acte de violență, spunându-i că "bate 5 ca el", că "îl va aranja el", "vrei să îmi dai somn? lasă că îți arăt eu ție cum se dă somn" și că dacă se întâlnesc ei singuri, "îi va arăta el lui ", potrivit rolii.ro.

Observând actele de amenințare, precum și faptul că ținea furca îndreptată spre el, omul legii a scos pistolul din dotare, pe care l-a armat și l-a somat pe Ionuț să se liniștească și să lase furca jos, neîndreptând însă pistolul spre el. În acest context, inculpatul a lăsat furca. Conflictul s-a stins și a început cercetarea pentru ultraj și loviri sau alte violențe.

INDIVIZI PERICULOȘI pentru COMUNELE ÎNVECINATE

Inculpatul s-a prevalat de dreptul la tăcere, iar la câteva zile după audiere a formulat cerere de încuviințare a mai multor probe, fiind admisă proba cu martori. Astfel, mai multe persoane au menționat că Ionuț s-a opus ca persoana care susținea că i s-a furat ATV-ul să intre în curtea sa și că, de fapt, Ionuț a fost agresat. Însă, în urma cercetărilor s-a stabilit că între familia lui Ionuț și familia A. există o relație de afinitate.

Totodată, potrivit caracterizării emise de către Primărie, împreună cu fratele său, C.M. și familia A. constituie un grup infracțional deosebit de periculos atât pentru localitate cât și pentru comunele învecinate, adăugându-se că ei constituit un grup care este apreciat de consăteni ca fiind periculos, civililor fiindu-le teamă să formuleze declarații împotriva celor doi frați și familiei A., pentru a nu suferi consecințe negative din partea acestora.

CERCETAT în… circa 28 de dosare penale!!!

Pe 5 iulie 2016. Ionuț C. a fost trimis în judecată pentru ultraj și lovirea sau alte violențe. Judecătorii au analizat dosarul și au luat în calcul și faptul că, din fișa înaintată de IPJ Constanța – Poliția Orașului Băneasa, rezultă că a fost cercetat din anul 2000 până în prezent în nu mai puțin de 28 de dosare penale, o bună parte din acestea soluționându-se prin soluții de clasare ca urmare a retragerii plângerii prealabile.

De asemenea, a fost condamnat în numeroase rânduri pentru săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului, luând deja contact cu mediul penitenciar. Pe 1.11.2018 a fost condamnat la 4 ani și 4 luni în regim de detenție, urmând a se judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si-a primit pedeapsa meritata, prostalau! S-a dat smecher langa politistii care l-au trimis la culcare..... in puscarie! I-au dat somn sa doarma cat vrea la parnaie ! Nu s-a gandit bolovanu deloc ca isi lasa familia singura fara ajutor ! S-a gandit doar la el prostu ! S-a simtit lovit in orgoliul lui si s-a gandit cum sa faca el pe smecherasul, cum sa dea el somn politistilor ! Acum, vise placute si sa tii minte cand te fute ! Ia aminte si nu mai fi prost ca inainte!
9
1
trebuia inchis inaintea mea, 28 de ani ar merita, ma pacalit cu un sac de peste si cu o tona de motorina .
2
1
Da fraiere clan, si venim peste tine nespalatule. Cum intri ma imputzitule incaltat in casa? Cu tot praful amestecat cu cacat de maidanez si pisat de betivi pe picioare ? Iti spun eu cum - ca un jeg ce esti!
0
6
Ai pus punctul pe i sau pe j dupa caz - sa ne macelarim intre noi - Ai vazut ca stii? intrebarea e la ce ajuta ca stii? Si ptr pesedeaua nu Dragnea face legile asa ci din contra - alea 28 de dosare penale le-a avut individul pe vremea securistului baselu si a betivei yoghinista marxista fosta procuroare comunista de macovei
1
3
Nu va mai mirati pai Dragnea cum face legile, ca sa protejeze infractori ca el.O sa intre infractorii peste noi in casa si tot noi vom fi arestati
6
1
pentru astfel de fapte trebuie sa mearga muuulti ani la penitenciar
7
2
Executati javra cu prima ocazie ca sa evitati vreun asasinat facut de acesta !Ce dracu mai tinem asemenea gunoaie printre oameni ?Legile de cacat ale UE da? Sa ne macelarim intre noi???
14
0
Mai oameni buni nu ganditi deloc acesti nespalati fac legea im ro .noi oameni de rand care platim taxe am ajuns sa ne imchinam si sa facem plecaciuni acestor nespalati
11
1
Acesti politisti rurali au dreptul la pensi speciale. Ia sa va duce-ti sa aplanati denunul singur un conflict intre doi tarani beti. Care are curaj?
6
4
Hai sa fim seriosi,legile romanesti protejeaza infractorii periculosi de parca ei de fapt sunt baza societatii,nu fraierii de cetateni care sunt cinstiti. Politistii efectiv sunt dotati degeaba cu pistoale si nu au dreptul sa deterioreze monumentele umane, care sunt infractorii. Dreptul la autoaparare al romanului nu exista. Concluzia,inca suntem norocosi ca interlopii nu s-au unit sun steagul hastagilor, sa darame tot si sa ia in stapanire tara pe bune,sa-si puna presedinte si inclusiv sa avem un imn tip manea. Nu e tarziu.
11
1
intai tragi ai apoi ii numeri
15
1
Ce pula mea clan este asta ? Un trib de tarani basinosi care se impiedica cand pun piciorul pe asfalt ! Niste jeguri ! Pun pariu ca astia cand ajung pe la oras se descalta la intrare ! NU AM NIMIC CU ACEI TARANI ADEVARATI!
12
3
Adica asta are tupeu sa loveasca un martor de fata cu politia si sa ameninte politistul cu furca? Trebuia impuscat pe loc. Ce drepturi au si sarmanii politisti. In SUA nici nu apuca sa puna mana pe furca
16
1
4 ani ? 40 de ani trebuia la criminalul ala . De.. la romenia se poate,ca nu e pericol pubic.sa speram ca i se va intampla ceva la puscarie... trebuie sa i se intample.
15
2
Care isi alege viceprima un Babuin prost BABU ce sa faci.... aici vezi calitatea omului prin oamenii pe care ii alege. Cu prostalau de babu cu bmw seria 7 ce sa faci
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369