REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Coincidenţă BIZARĂ: la trei ani de la moartea tatălui, fix în aceeaşi zi, copilul a fost la un pas de a-l urma

Coincidenţă BIZARĂ: la trei ani de la moartea tatălui, fix în aceeaşi zi, copilul a fost la un pas de a-l urma

Replica API 20 octombrie 2015 | 22:14 406

Dincolo de tragedia unui accident rutier

Dincolo de tragedia unui accident rutier

Coincidenţă bizară la Constanţa! La trei ani de la moartea tatălui, la aceeaşi dată şi oră, una dintre fete a fost la un pas de a-l urma. Mama copilei a rămas profund şocată, însă a putut zâmbi în cele din urmă, întrucât copila şi-a revenit după ce a stat internată pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Precizăm că, pe 15 octombrie 2012, un bărbat a fost accident mortal pe DN2A, în dreptul localităţii Hârşova, şoferul fugind de la faţa locului. Victima era chiar Cristian P., tatăl Cristinei, care a ajuns acum în stare critică la spital. În cele din urmă, vinovatul a fost prins, constatându-se că are antecedente penale, fiind vorba despre Sebastian Silviu Vladu.

„E cea mai grea noapte din viaţa mea! Este ora 2.00! În oraşul Hârşova, judeţul Constanţa, ajung ambulanţele! Primim cumplita veste: tatăl fetiţei e sfâşiat de o maşină. Acccident mortal 2012! După 3 ani, la aceeaşi oră, fetiţa lui era gata să plece spre tatăl ei! Of, of..!”, a scris Mihaela P., pe 15 octombrie anul curent, fiind vorba despre mama copilei şi soţia bărbatului decedat în 2012. Amintim că la acea dată, în noaptea de 14 spre 15 octombrie 2012, în jurul orei 2.00, un tânăr a condus un autoturism pe DN 2A, dinspre Giurgeni către Constanţa şi, ajungând în dreptul localităţii Hârşova, a surprins şi accidentat mortal un bărbat de 40 de ani, care se afla pe partea carosabilă, după care a fugit de la faţa locului.

În primă fază, poliţiştii nu au reuşit să afle identitatea victimei, dacă se deplasa pe carosabil sau dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind găsită întinsă pe stradă. La scurt timp, oamenii legii au dat de urma şoferului fugar, acesta fiind găsit acasă, iar autoturismul abandonat pe câmp. Este vorba despre Sebastian Silviu Vladu, de 24 de ani, recidivist, care a condus un Opel Tigra, cu numere de Belgia, fără a avea permis de conducere, de unde şi decizia de a fugi de la locul faptei.

Victima este Cristian P., de 40 de ani, din Dorobanţu. Menţionăm că autorul accidentului de faţă a mai fost prins în trecut de oamenii legii în timp ce conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, fără a avea permis de conducere. Totodată, Silviu Sebastian Vladu a fost eliberat în luna iunie 2011 din Penitenciarul Poarta Albă. Acesta a mai fost cercetat pentru furt, tâlhărie, ultraj.

După trei ani, familia a fost la un pas de a fi zguduită de o nouă tragedie

Însă, în timp ce oamenii legii îşi făceau treaba, familia era ancorată într-un vârtej al suferinţei. Pe 12 octombrie anul curent, la aproape trei ani de la tragedie, soţia victimei scria: „E greu să te uităm. E greu să te ajutăm să te întorci la noi. Suferinţa din viaţa noastră nu o poate înlocui nimeni. Ne-ai părăsit exact când nu trebuia. Măcar la fete trebuia să te gândeşti. Chiar dacă viaţa noastră a fost cum a fost, ramâi tatăl copiilor meii şi soţ. Dumnezeu să te odihnească. Să ne veghezi de acolo de sus. Lacrimile noastre nu se vor opri niciodată”.

Ulterior, pe 15 octombrie, chiar la ora când s-a petrecut şi teribilul accident rutier, cea mai mică dintre cele trei fete ale soţilor Mihaela şi Cristian P., a fost la un pas de a-şi urma tatăl, după cum a afirmat chiar mama acesteia. Copila a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a rămas internată pe Secţia de Terapie Intensivă. Din fericire, micuţa şi-a revenit. Numai că nu se ştie pentru cât timp având în vedere că are nevoie de tratament în permanenţă. Menţionăm că fata, Cristina, a fost diagnosticată, în urmă cu câţiva ani, cu Hipopituitarism, hipotrofie staturo – ponderală, retard uşor, gastrită cronică cu Helicobacter Pylori, toxocaroză în atecedente, prurigo atopic, hiperactivitate bronşică şi nanism hipofizar.

În iulie 2011, Consiliul Judeţean Constanţa acorda familiei un ajutor în valoare de 3.440 de lei, pentru ca minora să fie dusă la o clinică de specialitate din Genova – Italia. Numai că investigaţiile şi tratamentele sunt costisitoare şi necesită mult mai mulţi bani, iar familia a rămas şi fără bărbat în casă. Acum, durerea mamei este cu atât mai mare, mai ales că tragedia a fost pe cale de a avea loc. În aceeaşi noapte, la aceeaşi oră…

Autorul accidentului, condamnat la cinci ani de închisoare

Revenind la accidentul rutier din 2012, în urma cercetărilor, Vladu Silviu Sebastian, din Ciobanu, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, fiind condamnat, de către Judecătoria Hârşova, la 5 ani de închisoare. Decizia a rămas definitivă pe 18.04.2013, la Curtea de Apel Constanţa. Precizăm că individul este o mai veche “cunoştinţă” a oamenilor legii, el fiind cercetat în trecut pentru mai multe fapte, precum loviri şi alte violenţe, ultraj, furt, tâlhărie sau infracţiuni la regimul rutier.

Spre exemplu, în 2010, când era deja cunoscut pentru numeroasele scandaluri în care fusese implicat, acesta se afla la volanul unei Dacii şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor. A avut loc o urmărire ca-n filme, a fost prins, moment în care s-a constatat că nu are permis şi era şi băut. Ulterior, după câteva zile, acelaşi Vladu a furat un telefon mobil. A fost şi condamnat la închisoare, fiind eliberat în 2011.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai da multe detalii de copilul meu ca nu ai voie,.
0
0
Da mama copilul a gresit cerand Bani persoanei nepotrivite. Stia bine cine a fost adevarat vinovat care a accidentat mortal pe sotul sau...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614