REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Cojocaru revine cu planuri mari la Murfatlar: reţeaua de gaze, proiect prioritar dacă va fi ales primar

Cojocaru revine cu planuri mari la Murfatlar: reţeaua de gaze, proiect prioritar dacă va fi ales primar

Replica API 21 aprilie 2016 | 00:47 1285

Candidatul PNL,

Candidatul PNL,

Gheorghe Cojocaru

Primar al oraşului Murfatlar în mandatul 2008-2012, Gheorghe Cojocaru candidează din nou. PNL l-a desemnat candidat în defavoarea unui vechi liberal, şi asta pentru că sondajul partidului l-a indicat ca având şanse reale să învingă PSD la alegerile locale. „Acolo unde a avut primării câştigate, PSD a avut interese.

La Murfatlar, au avut interesul de a preda salubrizarea unei firme apropiate, ceea ce a dus la dublarea preţului în 4 ani de zile la gunoi, în condiţiile în care Murfatlar avea printre puţinele servicii publice autorizate ANRSCE, în care se investise masiv: maşină de gunoi nouă, containere schimbate, pubele distribuite populaţiei, amenajare platforme de gunoi, achiziţie de tractor şi remorcă.

Acum, aceeaşi firmă a ajuns să lucreze cu maşina luată de primărie. Trebuie urmărit acest contract, pentru că el nu e îndeplinit. De exemplu, există obligaţia de a ridica gunoiul de două ori”, a declarat Gheorghe Cojocaru, semn că a intrat în forţă în această campanie electorală şi nu are de gând să fie „blând”, aşa cum i se reproşa în mandatul de primar.

Reporter: Domnule Cojocaru, aţi fost primar în 2008-2012. De ce credeţi că nu v-au mai ales oamenii şi pentru un al doilea mandat? Ce s-a întâmplat, din punctul dvs. de vedere?

Gheorghe Cojocaru: Au fost mai multe motive, dar eu cred că principalul motiv a fost că oamenii nu au mai vrut PDL. Se crease împotriva PDL-ului un val de ură şi acesta a fost principalul motiv, iar la Murfatlar sunt foarte mulţi bugetari, care au fost afectaţi de tăierea de salarii. Avem lucrători din administraţia penitenciarelor, funcţionari publici, din învăţământ, Armată, iar lucrul acesta i-a afectat.

Eu, fiind candidat din partea PDL, am avut de suferit de pe urma măsurilor luate de guvern – bune sau rele, nu mai este cazul să le comentăm acum, sunt lucruri trecute. Poate şi greşeala mea că m-am înfundat foarte mult în proiecte, am încercat să termin toate proiectele, adică apă, canalizare, asfaltare, ANL-uri, schimburi de terenuri, salubrizare, şi nu am mai avut timp suficient să comunic cu oamenii, să le explic ce fac. Iar oamenii sunt un pic cam nerăbdători la Murfatlar. Am trecut prin Valu lui Traian şi am sesizat că este un şantier în lucru, şi mi-am adus aminte că sunt aceleaşi proiecte pe care le-am depus împreună (cu primarul din Valu – n.r.), în perioada 2010-2011, şi abia acum se realizează.

Rep.: Să înţeleg că oamenii, fiind supăraţi pe PDL, s-au orientat către PSD? Acesta a fost votul din 2012?

G.C.: Oricine ar fi candidat, în acea perioadă, de la PSD, ar fi câştigat. Ca dovadă că actualul primar nu era din localitate, nu avea experienţă în administraţie (…) Atunci s-a votat partidul, PSD, şi nu omul.

Rep.: Şi dumneavoastră credeţi că în 2016 oamenii nu vor mai vota PSD-ul? S-au schimbat lucrurile?

G.C.: Sigur nu vor mai vota PSD. A dispărut şi echipa Mazăre-Constantinescu de la Constanţa. S-a dovedit în timp că judeţul nostru este rămas puţin în urmă. Dacă aţi fost în ţară să vedeţi cum arată Braşovul, Clujul, Timişoara... noi suntem mult rămaşi în urmă. Şi de unde provine acest lucru? Pentru că judeţul şi oraşul au fost închise. Toate afacerile au fost în mâna echipei Mazăre-Constantinescu şi nu au venit investitori. Să dezvolţi un judeţ, trebuie să dai liber la investitori, să îi încurajezi, să creezi locuri de muncă. Aţi văzut câte probleme au fost cu autorizaţiile din partea Consiliului Judeţean şi, inclusiv noi la Murfatlar, am fost blocaţi de un aviz al CJC pentru un parc eolian pe islazul din Siminoc. (...)

Rep.: Cu ce vine PNL în întâmpinarea oamenilor?

G.C.: După cum ştiţi, eu provin din fostul PDL, iar acum doi ani m-am alăturat în campania prezidenţială pentru Klau Iohannis. chiar cu un primar PSD, am câştigat în toate secţiile de votare din Murfatlar, dar acum, mai mult ca niciodată, am contstat că există o echipă tânără la PNL, dornică de schimbare. Bineînţeles că şi noi, de la fostul PDL… Ni s-a transmis să avem o altă abordare, să avem oameni noi, specialişti, din agricultură, medici, profesori, cu care să facem treabă bună. Sunt motivaţi şi cred că se pot face multe. (…)

În continuare, Cojocaru a făcut referire la proiectele cu care se prezintă în faţa cetăţenilor, la faptul că va încerca să corecteze anumite greşeli – ca de exemplu centrul de permanenţă din oraş, căruia i-a fost schimbată destinaţia, dar şi că intenţionează să rezolve problema introducerii reţelei de gaze, proiect stopat la un moment dat, deşi Murfatlar se putea lega de reţeaua care a ajuns deja în comuna vecină, Valu lui Traian. Potrivit acestuia, reţeau de gaze este primul proiect de care se va ocupa dacă va fi ales primar.

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul a uitat sa aiba grija de copii sai. Are doi baieti minunati pe care i a abandonat si de care nu si mai aminteste, ca si cum nu ar exista. In asa om aveti incredere??? Declara ca are un singur copil, defapt are dreptate in felul sau pt ca doar de unul se ocupa!!!!!
0
0
Un cacat, asta o sa faca si dupa o sa plece iar pe mare dupa ce il da lumea afara in suturi
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218