REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

COLAPS financiar: Primăria SARAIU NU mai are BANI de SALARII! Video

COLAPS financiar: Primăria SARAIU NU mai are BANI de SALARII! Video

Replica API 16 decembrie 2021 | 17:20 2449

Angajații Primăriei Salariu ar putea să nu-și primească salariile, înainte de sărbători! Unitatea administrativ teritorială este în colaps financiar, iar primarul Dorinela Irimia a cerut ajutorul Prefecturii Constanța. Nu este pentru prima dată când angajații Primăriei Saraiu așteaptă să-și primească salariile. Și în trecut s-au lovit de această situație.

Dorinela Irimia, primar Saraiu

În prima zi de activitate a guvernului demis Cîțu a fost cea în care s-au împărțit banii din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția fostului premier. Guvernul a decis cum să fie repartizați în teritoriu banii din Fondul de rezervă. Este vorba de peste un miliard de lei, care au ajuns în special la primarii PNL și UDMR, mai puțin la cei ai PSD și aproape deloc la USR. Unele primării conduse de PSD au primit 20.000 lei, în timp ce sumele pentru primăriile conduse de PNL sunt mult mai mari. Pe plan local, PSD a primit puțin peste 2 % din suma alocată. În schimb, comunele conduse de primari de la PNL au primit sume considerabil mai mari, cele mai multe fiind în jurul a 24 de milioane de lei per comună.

Saraiu a primit doar 20.000 lei, motiv pentru care unitatea administrativ teritorială a intrat în colaps. Angajații ar putea să nu-și primească salariile, înainte de sărbători, și asta pentru că primăria are poprire pe conturi, din pricina datoriilor. Dorinela Irimia a transmis miercuri, 15 decembrie, o adresă Prefecturii Constanța, în vederea acordării unui sprijin financiar. ”Avem poprire pe conturi, avem rețineri la salarii. Am transmis o adresă prefecturii, să ne dea bani, Există riscul să nu plătim salariile”, a declarat, pentru replica, Dorinela Irimia. ”Primăriile liberale au fost facilitate, atunci când s-au împărțit banii. Sperăm să ne echilibrăm”, a spus Irimia.

Un alt sector sensibil îl reprezintă arieratele. Primăria Saraiu are de plătit numai la iluminatul public, lunar, între 45.000 și 53.000 lei, după cum ne-a precizat primarul.

Situația de la Saraiu, în atenția Guvernului

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, cunoaște situația de la Saraiu. ”A existat o solicitare din partea Primăriei Saraiu, a fost înaintată către Guvern. Într-adevăr, am mai primit solicitări și de la alte localități din județ, toate au fost redirecționate către Guvern”, a declarat, pentru Replica, Silviu Coșa.

VIDEO:

Reporter video: C.P.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarita sa-si vanda zecile de proprietati,care le are pe numele nepotului DR.Filip , de la spitalul judetean, si sa plateasca salariile angajatilor. Alooo DNA-UL...verificati averea acestei dne primar, si veti ramane surprinsi de cate are
2
0
Sa mai mearga si la munca!!
5
0
ce fatza de gaju are asta
5
1
Se rezolva! vorba ei, Doamne Ajuta!
6
0
Sa ceara bani lui Olguta si Badai. PSD a dat o lege care le-a permis primarilor sa-si faca salarii imense fara sa dispuna de buget pentru ele. Acum se plang.
12
0
Sa arate primarita cati bani a cheltuit primaria Saraiu si pentru ce,asa se face cand ceri bani in plus.
10
0
s a si l ia din ...parti, panacum sau lafait in bani!
8
0
si asa numai putori in primarie, bravo doameni primar
9
0
Pai asa de gospodara e tanti premarita? In afara de live pe facebook, stie si altceva? Tanti, mai taie din salarii, da-le .... Apropo, din ce partid face parte tanti?
15
0
Pacat de muncitorii din primarie... Ea merita ce merita si psd.. Adik multa mue.. Cu kkt kiar
13
4
Sa aduca de acasa din banii de la pod, din banii de la " asfaltari "...!!!
13
1
Femeia asta, pe langa faptul ca e o escroaca ordinara, nici in toate mintile nu e. A furat banii primariei cu firmele ei
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212