REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

COLINDĂTORII au ÎNCEPUT să COLINDE prin INTERSECŢII

COLINDĂTORII au ÎNCEPUT să COLINDE prin INTERSECŢII

Replica API 17 decembrie 2020 | 13:38 2009

Pandemia impune restricții chiar și tradiționalului colindat. Mersul cu colindul din casă în casă nu este recomandat din cauza riscului mare de transmitere al noului coronavirus, însă trupele de colindători nu se lasăînvinse de pandemie şi mențin această datină strămoșească. Merg cu colindul pe stradă, la balcoane sau la mașini pentru ca primul Crăciun în pandemie să aducă la fel de multă fericire în inimile constănțenilor.

Tradiționalele cântece de sărbători, anul acesta vor răsuna de sub măștile de protecție printre mașini. De asemenea și vocile care vor colinda vor fi mult mai puține ca în anii precedenți și asta din cauza pandemiei de COVID-19. Totuși, un grup de băieți, îmbrăcați în straie populare, au găsit o metodă indedită de a mai aduce puțină bucurie în sufletul constănțenilor. Aceștia au renunțat la tradiționalul colindat din casă în casă și ușă în ușă, în favoarea colindatului din mașină în mașină. Noi vremuri, noi upgrade-uri.

Deşi, pentru siguranţa tuturor, secretarul de stat Raed Arafat, a recomandat să evităm acest obicei tradițional, puțini sunt cei care vor sta liniștiți și nu vor ieși la colindat. Secretarul de stat a precizat datina colindatului poate să fie efectuată de maxim 3 persoane. Chiar dacă este o tradiție, mersul din casă în casă crește riscul.

În mod tradiţional, colindătorii aduc în fiecare an în casele românilor voioşie şi urări de bine şi sănătate.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu am mamaaaa, nu am tataaaaa, nu am declaratieeeee....nu ai un leu de un pix si-o foaie BOSS
2
0
Si canta colinda NOASTRA k o pasare maiastra
0
0
Sunt chitac, primarul ales al Constantei. Veniti sa ma colindati la primarie. Ne meritam reciproc.
1
0
astia sunt hoti in recunoastere in haine de colindatori
2
0
Colindatori mokanes romanes tzigoina. Draq de zdrente si secaturi
5
0
Astia nu sunt colindatori in adevaratul sens al cuvantului,ci practica un fel de cersetorie mascata in colind. Le pasa asa de mult de simbolistica reala a Craciunului cum le pasa guvernantilor de romani. Sa fim seriosi,e un prilej de stors bani .
5
1
Romanii s-au integrat in cultura roma. Romanii asculta manele si se uita la Las Fierbinti. Nu mai e nicio diferenta intre rom ai roman.
8
2
Astia au declaratie? Si mai incurca si circulatia. Unul care trece strada prin loc nepermis e si inhatat. Uitati -va la ei sunt buni de rupt pietre in maini, nu la mana intinsa.Nu ne mai facem bine si ne miram de ce strainii ne cataligheaza pe toti la un loc ca gypsy.
9
0
ce colindatori,mai degraba ciorditori in timpul functiunii,fac o harmalaie fara de inteles,stres si numai stres,la astia nu se aplica legile restrictive ale lui vela si arahat
9
0
deci aia e masina lui, si intinde mana la maruntis?ca sa vezi ............. bah nu le mai dati bani, ca uite ca-s "amarati" dintr-aia cu audi
7
1
Amendati si stat la racoare pana se termina carantina....ahahaha
11
0
E sezonul ciorilor. S-au intors din tarile calde. Vorbesc de pasari ma, rasistilor!
12
0
uite ce ciori grase, bune de munca ,stau in intersectii sa colinde .mortii lor de borati.am eu nevoie sa ma colinde o cioara spurcata? ...nu ,nu am.uite ce masina are din mila prostilor .nu mai dati bani la cersetori tigani .la munca cu boratii.
22
0
Cum se face ca cei mai ferventi pastratori ai traditiilor romanesti sint tot tiganii...
9
1
Poate are nevoie de un plin la masina si nu stie cum sa il faca
10
0
Proprietar de audi cu numar de smeker si gumari in picioare. Colindatorul ideal. Si putin prajit se pare...
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212