REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Comuna Valu lui Traian va avea centură de ocolire: iată traseul şi unde vor exista sensuri giratorii!

Comuna Valu lui Traian va avea centură de ocolire: iată traseul şi unde vor exista sensuri giratorii!

Replica API 18 septembrie 2019 | 17:06 2665

Din punct de vedere al numărului de locuitori, a suprafeţei, a facilităţilor (utilităţi, între care şi reţea de distribuţie a gazelor naturale), comuna Valu lui Traian îndeplineşte toate criteriile unui oraş. Este însă mai convenabil statutul de comună: sunt taxe mai mici, plus alte facilităţi, însă nu se ştie ce va duce viitorul, după cum declară chiar primarul localităţii, Florin Mitroi.

Comuna este în permanentă dezvoltare, iar noutatea momentului se referă la aprobarea unui proiect important, probabil cel mai important din ultimii ani: drumul de centură sud. „Sunt fericit. Azi (17 septembrie –n.r.) a fost aprobat proiectul pentru care ne zbatem de ceva timp: drumul de centură sud, care va avea circa 13 kilometri. Proiectul a fost publicat în lista aprobată pentru finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Valoarea este de 27.332.776 lei”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, primarul Florin Mitroi.

Traseul centurii va fi următorul: strada Mihai Eminescu – intră prin cartierul Afumaţi – traversează canalul de evacuare printr-un pod până în zona industrială – trece până la intersecţia cu strada Valea Seacă – continuă cursul pe lângă canalul colector până la stadionul din Valu, unde va exista şi o giraţie (sens giratoriu) – intră în zona C pe strada Floarea Soarelui – strada Valul de Piatră – intră apoi pe strada Valea lui Pavel, se continuă pe strada Islazului, ajunge până în pădurea de pini de la Valu, urmează drum de exploatare până la pădure – ajunge în dreptul traijului – traversează calea ferată şi ajunge în DN 3, la km 251, unde va exista un sens giratoriu (în dreptul staţiunii Culturi irigate).

De precizat că au fost depuse toate documentele cu tot cu avize la Compania de Drumuri.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe aceasta centura or sa meargă și tirurile? Cate benzi o sa aibă?
0
0
Daca face acceasta lucrare sa scapam de tiruri incarcate cu marfa il felicit.
1
1
Dezastru pentru locuitorii din zonele traversate de asa zisa centura a localitatii, strazi deja existente pe care se inghesuie si masinile mici.
3
1
Mai concret unde se vor amplasa giratoriu pe calea dobrogei?
2
0
Chiar este necesara aceasta centura. Circulatie este infernala prin Valul lui Traian iar accidentele se tin lant.
4
0
felicitari,ptr primarul din VALU,poate si primarul din Lumina, va face ceva in ultima suta fiindca nu-l va mai vota nimeni la urmatoarele alegeri,fiindca este praf.
6
1
Felicitari! Asa cum spune si - Bravo, facilitatile din comuna, interesul Primariei pentru locuitori - printre care si muscatori de cur , si felul in care areata aceasta comuna, m-au facut in 2017 sa spun ADIO Constantei dupa 40 de ani locuiti acolo si sa ma mut in aceasta frumoasa comuna. Sa va mai spun cum arata si Scoala de pe M Eminescu cu noua Sala de Sport? MINUNAT!
8
0
Ma uit la Mitroi ce face din Valu ... si dupa aia ma intorc iar la Fagaboul nostru ... Si cu toate astea, si Mitroi are prostii lui in Valu care il tot musca de cur. Sa ii mute la Constanta sa urle ca noi ca nu avem nici locuri de parcare, nici parcuri, nici sosele, nici locuri de joaca pentru copii ... NIMIC.
25
1
Cand intra in functiune?
13
0
Felicitari
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102