REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

CONCLUZIA după DEZASTRUL din Piaţa Ovidiu: 'Constanţa nu duce un târg privat'. OARE?

CONCLUZIA după DEZASTRUL din Piaţa Ovidiu: 'Constanţa nu duce un târg privat'. OARE?

Replica API 14 decembrie 2018 | 00:00 539

Băiatul lui tata, director în port, paralel cu organizarea

Băiatul lui tata, director în port, paralel cu organizarea

Târgul de Crăciun pus la cale în Piața Ovidiu, după modelul altora consecrate în ţară, precum la Cluj, Braşov, Sibiu, a eşuat lamentabil. Constanţa bifează astfel o premieră nemaiîntâlnită până acum: primul târg de Crăciun care se închide... înainte de Crăciun! Însă, încă dinainte de inaugurare se putea vorbi despre un eveniment organizat de o mână de diletanţi, care transmiteau presei cu o săptămână înainte de aşa-zisa inaugurare planurile târgului, cu tot cu pachetele (taxele) pe care sperau că le vor aduna de la clienţi (agenţii economici care urmau să fie prezenţi, pentru a vinde în Piaţa Ovidiu mâncare, dulciuri ori artizanat).

Dincolo de această stângăcie, organizatorii au delegat diverse cunoştinţe, pentru a face apel către presă, pentru „promovare gratuită”, sub pretextul „abia ajung banii amplasare şi utilităţi, iar primăria nu ajută”. Primăria Constanţa nici nu avea de ce să ajute, în contextul în care era vorba despre un târg organizat de o firmă privată care a depus solicitări în vederea obţinerii autorizaţiilor de închiriere a domeniului public, respectiv funcţionare. Şi a şi obţinut aceste autorizaţii, cu alte cuvinte, Primăria Constanţa a acordat sprijinul necesar derulării acestui târg.

În schimb, reprezentanţii primăriei au fost neglijenţi din cale-afară: nu oricine vine să ceară o autorizaţie trebuie să o şi primească. Primăria trebuia să verifice firma care se angaja să organizeze târgul, pentru a se asigura că într-adevăr are experienţa să aducă o sumă de comercianţi ori de artişti. Probabil însă că a contat doar numele. Şi, pentru a fi mai direcţi: Christmas Market By The Sea a fost “opera” SC Tiberiu Consult SRL, cu fondator și asociat unic - Tiberiu Tănase. În afară de faptul că Tiberiu Tănase este fiul directorului general adjunct Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Marian Tănase. DETALII despre directorul CN APMC găsiţi AICI!

Firma lui Tiberiu Tănase are zero barat experienţă în domeniul organizării unor târguri de o asemenea complexitate, dar, chiar şi aşa… Primăria Constanţa a riscat. Şi a pierdut! Pe lângă detaliile expuse mai sus, deschiderea târgului nu a avut loc chiar la data anunţată, dar asta din cauza vremii; de asemenea, în perimetrul din zona statuii Ovidiu nu a existat sincronizare între deschiderea târgului şi amenajarea zonei cu iluminat festiv. Trecem şi peste aceste aspecte, şi ajungem la momentul în care constănţenii au ajuns la târg – reacţiile le puteţi citi AICI!

Totul a culminat ieri, când organizatorul a anunţat că strange “jucăriile” şi trage obloanele! “Joi, 13 decembrie 2018 -Christmas Market By The Sea- deschis în data de 1 decembrie 2018 în Piața Ovidiu din Constanța, își va închide porțile (mai devreme cu 15 zile decât era prevăzut). Noi -By The Sea Events- cerem scuze partenerilor, celor ce au fost implicați în acest proiect, celor ce ne-au acordat toată încrederea și tuturor constănțenilor, pentru nerealizarea lucrurilor ce s-au dorit a fi realizate și nu s-au putut realiza din motive independente de voința noasră, și pentru această închidere prematură a evenimentului nostru. Dorim să menționăm că Evenimentul Christmas Market By The Sea nu a fost un eveniment marca Primăria Constanța, ci unul privat, în care, Primăriei Constanța i-a fost cerut doar sprijinul. Acest eveniment a fost realizat din dorința organizatorilor de a aduce orașul Constanța în rândul marilor orașe ale României și a funcționat cu toate autorizațiile la zi”, au transmis organizatorii.

Referitor la această situaţie jenantă, primarul Constanţei, Decebal Făgădău a recunoscut că nu a analizat cu foarte multă atenţie firma care a solicitat autorizaţia pentru târg, la fel cum nu a studiat în amănunt nici utilajele care urmau să fie amplasate în Piaţa Ovidiu – cum a fost acel carusel absolut dizgraţios. Dar, a atras atenţia Făgădău: târgul era organizat de o societate privată! “Primăria Constanţa organizează Tărâmul Magic în Ţara Piticilor, care a devenit deja tradiţie”, a spus Făgădău. Edilul a mai comentat că “firmele private care organizează astfel de târguri plătesc pentru domeniul public ocupat – aşa se întâmplă şi la Cluj, Braşov, Sibiu”. La Constanţa, organizatorul a plătit 950 de lei pe zi, pentru 200 de metri pătraţi, conform HCL prin care au fost stabilite tarifele percepute de municipalitate în astfel de cazuri: 5 lei mp/zi pentru comercianţii cu alimentaţie publică şi 3,5 lei mp/zi – fără alimentaţie publică. Având în vedere cele întâmplate, Făgădău a concluzionat: „Constanţa nu duce un târg privat”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fagadau sa mi bag pula n mata si in tot neamu tau, si tie babule sa ti iau familia in pula!
5
1
Gelatule cu creier muscat. Pai asa faceti voi si tu si mediocrii din consiliul judetean care dau bani in premii la liceu privat. Din banii nostri se platesc privatii. Curtea de Conturi va verifica situatia
4
0
MUIE psd ...
9
1
muie USL- hotii romaniei
0
8
descotoroseste-te de prostii care te inconjoara si fa ceva util totusi asta ca sa nu intrii in istorie ca cel mai inutil si incompetent primar in ultimii 2000 de ani de istorie a Tomisului.
10
2
Fagadau e un retardat care nu e in stare sa faca nimic si doar e luat prin surprindere de iarna si altele...
14
3
Poate ar trebui sa rebotezam statuia si sa-i spunem: Mazare exilat in Madagascar. Mazare Malgashul. Cum se uita el asa, ca din carul allegoric si-si spune: OMFG, am nascut un monstru ...
10
2
La Constanta PiSDa in actiune, Moshu nu vine
11
1
Bai Palaz, te recunoastem dupa scris orice ai face. Te mai voteaza pulea oricum iar pavilionul sa ti-l bagi in curu ala primitor.
11
1
Cum scapam de nenorocitii astia??!?!?!
14
1
in piata ovidiu ! ati distrus b-dul elisabeta din cauza unei idei idioate , ati sugrumat traficul , lasati caile de acces in piata ovidiu libere si carati-va la pavilion , la mamaia unde aveti destul loc . Nici Dracul nu il mai voteaza pe acest mag care a taiat b-dul tomis pentru doua biciclete pe saptamana .
21
1
Mai lasati dracu' Piata Ovidiu si organizati-va evenimentele la pavilionul expozitional.Noi ca si riverani platim taxe maxime si beneficiem de tiganie,mizerie,zgomot si blocaje in trafic.Piata si faleza sunt doar pentru promenada.Este de ajuns cu "restaurantele" din Portul Tomis.O mizerie de oras care caracterizeaza mizeria de la virf.Am ajuns mai mizerabili decit un orad de mina a treie de prin Moldova de care toti stiti doar sa faceti misto.Ei ne-au cam dat-o peste bot moldovenii.Nu mai vorbim de vest ca acolo este alta tara.
27
6
eu intreb cine raspunde?cine trebuia sa se ocupe si nu a facut nimic?eu i-as da afara imediat pentru incompetenta
19
0
Da mai, in oras e 3 lei o placinta cu brinza si la tirg e 5 lei o scoverga fara nimic pe ea, deh, e de post. Sa te tot duci la tirguri din astea si sa le renteze afacerea...
18
0
Mai comentatorule Maxim, nu te mai rotunji atata cu ce ai fi facut tu retardule. Ti-a dat primaria pe tava un timp ce ti-ai dorit, ai facut matul gros si acum dai sfaturi? Tocmai tu care stim cu ce te ocupi? Fetita dulce pe din dos !!!
9
3
si premierile consiliului judetean s au facut pe interese.in schimbul premierilor,domnii din consiliu nu platesc taxe scolare plozilor care invata la liceul privat de informatica.
13
0
In primul rand organizatorul, oricare era el, trebuia sa isi faca un plan de amplasament, adica sa instaleze pe cheltuiala proprie niste casute din lemn, asa cum sunt peste tot, mai putin la noi..casute pe care sa le inchirieze. Deasemenea, trebuia sa se ocupe de aranjamentul cu beculete si tot tacamul! Astia au pus la dispozitie spatiul unde au inceput sa se incghesuie corturi si rulote alimentare! Nu avea cum sa iasa ceva bun din asta! Lasand la o parte preturile practicate, in primul rand nu a existat baza unui targ, adica acele casute aliniate pe care oamenii sa le ia la pas
15
1
Chiar nu inteleg de unde mirarea asta ca primaria din Constanta ori primariile din orice oras din judet au oameni submediocri .Cine se astepta sa fie ceva frumos,atractiv? Doar sa vedeti moacele sefilor si deduceti pe loc cam ce simt estetic,bunatate umana au. Ca sa faci ceva frumos,trebuie sa gandesti frumos. De unde asa ceva?
19
0
Ce targ? O tiganie makidoneasca. 13 lei o clatita. 6 lei un porumb fiert
42
2
Vara este ok pentru evenimente in piata Ovidiu . Iarna este rece si nu este atractiva zona pentru ca localnici stiu ca este disconfort datoita curentilor care se produc in zona respectiva . Plus ca in targuri se practica preturi foarte mari . Produse de supermarket la pret de producator . Asa zisi producatori sunt speculanti . Cumpara produse din supermaket si au adaos de si de 500 % .
30
2
Ce petreceri erau odata , cand imbracat in faraon dansam samba pe strazile Constantei , inconjurat de gagici !
25
6
Mai Fatalau pai daca inchiriez si eu toata piata si pun cacat acolo si vine nimeni sa il manance inseamna ca Constantanii nu mananca caca?
27
1
daaa..nu m-am uitat atent. asa e. in general nu ma uit atent la ce fac. sunt un guster de primar. retardat. impreuna cu tot neamul meu de cipani sau cimpanzei
31
0
Constanta oras de r...h...t
26
0
Constanta duce multe targuri private , dar sa fie angajati privati care au experienta , care au valoare si in cifre si in munca experienta . Cum sa dai un asemenea rol unui incepator, sau nepriceput sau cum vreti sa-i spuneti. Nu exista criterii de alegere pentru ca sunteti niste needucati si nepriceputi ca sa nu zic altfel...
25
1
la asa primar...
23
3
atita poate primarele
17
1
Mai ales cei din deconcentrate!!!
17
1
daca nu a existat dorinta de frumos, daruire, distractie si acest targ a reprezentat doar dorinta de profit cat mai mare pt primarie etc e normal sa fie un dezastru,Cta e in regres de ani pt ca ,,destepti,, sug malaiul de la prosti
21
0
Familia Tanase de cand cu portul are impresia ca i se cuvine cam tot. Numai la furat le e gandul. Cineva trebuie sa le dea in bot. Targul a fost dezastru insa se impunea si o amenda.
35
1
Atata pot!
23
2
Incurajati artizanii locali sa se dezvolte. Chinezaria ieftina sufoca acest domeniu. Daca cei care vand mancare se afla in concurenta intre ei, artizanii se afla in concurenta cu cea mai dezvoltata tara din lume in privinta artei de suvenir. Parca se incearca ceva pe faleza.
26
1
Multumim marilor magazine de retail ca au adus la raft decoratiuni,dulciuri,etc pt craciun la preturi acceptabile.Altfel, necajitii astia din targurile de craciun din cluj,sibiu,etc jupuiau cu preturile pe toti romanii.Cele din cluj,sibiu,brasov rezista datorita mesterilor care fac artizanat unic pe piata altfel consumau curent degeaba. Asa ca cel mai bogat targ e la hypermwrket.
41
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272