REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Condamnat după ce a provocat un ACCIDENT RUTIER MORTAL!

Condamnat după ce a provocat un ACCIDENT RUTIER MORTAL!

Replica API 9 august 2021 | 12:04 1609

Marian N. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Acesta este acuzat că, aflat sub influența băuturilor alcoolice, s-a urcat la volanul autoturismului, l-a acroșat pe M.N., aflat deja la pământ în urma unei căderi din căruță, provocându-i leziuni care au dus ulterior la decesul acestuia.

Cum s-a petrecut accidentul

Potrivit rechizitoriului, victima, aflată în stare de ebrietate și neputând stăpâni calul pe care îl avea înhămat la o căruță, a suferit un accident, căzând din căruță apoi atelajul trecând peste el și lovindu-l la cap. În ajutorul victimei au intervenit un martor dar și Marian N., primul solicitând și interveția ambulanței. La scurt timp de la cădere, victima s-a ridicat, fiind ajutată în continuare de martor, moment în care inculpatul M.N., aflat de asemenea în stare de ebrietate apreciind că nu mai este nevoie de prezența sa, s-a urcat la volanul autoturismului, pe care l-a condus inițial spre locuință, aproximativ 100 metri, apoi, fără o motivatie pertinentă, inculpatul a început să manevreze autoturismul în marșarier, până în locul în care se afla victima, acroșând-o cu partea din spate a autoturismului, la impact victima căzând încă o dată la sol, suferind leziuni la nivelul capului. La trei zile după incident, a intervenit decesul victimei, moartea acesteia fiind violentă din cauza comei consecutive unui traumatism cranio-cerebral cu fracturi liniat parieto-temporale drepte și parieto-occipitale strângi iradiate în bază, hemoragiei meniltgee contuziilor cerebrale difuze, în condițiile unui accident în trafic.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin constatat că vina inculpatului în săvârșirea faptei rezultă din împrejurarea că acesta, în condiții de noapte, nu s-a asigurat să nu pună în pericol siguranța altor participanți la trafic, astfel încât să poată frâna în condiții de siguranță pentru a evita impactul cu victima și nu a prevăzut, deși trebuia și putea să prevadă, că propria conduită la volan ar putea produce un eveniment rutier care să pună în pericol real viețile celorlalți participanți la trafic, conducând totodată sub influența consumului de alcool. Accidentul putea fi evitat numai în condițiile respectării de ambii participanți la trafic a normelor rutiere. Judecătoria Măcin a decis condamnarea lui Marian N. la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiunii de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. Sentința a fost comunicată pe 6 august 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rusine..rusine....iei viata unui om si primesti 2 ani..ce rusine...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272