REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONDAMNAT la închisoare, după ce a fost prins fără PERMIS

CONDAMNAT la închisoare, după ce a fost prins fără PERMIS

Replica API 28 noiembrie 2020 | 22:50 2224

F.Z., din Agigea, a fost prins pentru a doua oară în decurs de 3 luni în timp ce conducea un autovehicul fără permis. De data aceasta motivul a fost unul... religios, F.Z. împreună cu soția și cu un alt cuplu dorind să ajungă la mănăstirea Sf. Andrei din localitatea Ion Corvin. În momentul în care a fost oprit de un echipaj de poliție, acesta a precizat faptul că urma să se înscrie la o școală de șoferi.

Cum s-au petrecut faptele

La data de 20.10.2019, în jurul orelor 12:30, F.Z. a condus autoturismul marca Opel Astra fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, fiind depistat în trafic de către organele de poliție. Inculpatul a fost depistat de către organele de cercetare penală în timp ce conducerea autoturismul fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, aspect confirmat de către conducătorul auto.

Ce a spus martorul

Martorul S.M. a arătat că, în data de 20.10.2019, în timp ce se afla la domiciliul inculpatului F.Z. din localitatea Agigea, a hotărât împreună cu acesta din urmă și cu soțiile celor doi să se deplaseze la mânăstirea Sf. Andrei din localitatea Ion Corvin și, în acest scop, s-au urcat în mașina inculpatului și au plecat. Pe parcursul întregului drum (prin Agigea, pe A2, DN3, până în localitatea Ion Corvin, apoi în localitatea Rariștea) de aproximativ 80 km inculpatul a condus autoturismul marca Opel Astra (de culoare albastră). În timp ce inculpatul conducea autovehiculul pe drumul către mânăstirea Sf. Andrei, o mașină de poliție i-a oprit, moment în care inculpatul a precizat că nu deține permis de conducere și este înscris la o școală de șoferi. Martorul a precizat că nu avea cunoștință despre faptul că inculpatul nu deține permis de conducere.

Ce a spus instanța

Din fișa de cazier judiciar a inculpatului a reieșit că prin sentința penală nr. 957 / 17.07.2019 a Judecătoriei Constanța, definitivă prin neapelare la data de 21.08.2019, acestuia i s-a stabilit pedeapsa închisorii de 8 luni pentru săvârșirea unei alte infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 C.pen., dispunându-se amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani.

Astfel, se constată că infracțiunea ce face obiectul prezentei cauze a fost săvârșită pe durata termenului de încercare stabilit. Pe cale de consecință, instanța va revoca amânarea aplicării pedepsei dispusă prin sentința penală nr. 957 / 17.07.2019 a Judecătoriei Constanța, definitivă prin neapelare la data de 21.08.2019, și va dispune aplicarea și executarea pedepsei de 8 luni închisoare, aplicată prin respectiva sentință. Instanța a decis contopirea celor două pedepse și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an, 2 luni și 20 zile închisoare, în detenție. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am baut,am omorat un om nevinovat si am luat cu suspendare! Ce spuneti ? Asta inseamna sa fii mafiot si sa cunosti un judecator corupt !
6
0
N-ai nevoie de permis ca sa conduci masina, trebe doar sa vezi. Restul vine de la sine!
1
0
omora un om lua sigur cu multa suspendare ca prefectul !!! Sa le dau cacatul la inghitit judecatorilor super corupti !!! Pana la urma tot se gaseste unul sa va faca felul mortii mamii voastre !!!
6
1
Credeam ca e tot ala din palazu mare, Trache Ionut, un bou care a facut parnaie la fel, pentru beutura. Da cica sanchi era in cipru, si lui ai rupeau curu la poarta alba
1
2
Ca e mai de porc decat sa bei si sa omori.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218