REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Conducerea CET recidivează! A refuzat să elibereze o adeverinţă unui angajat pe care l-a dat afară

Conducerea CET recidivează! A refuzat să elibereze o adeverinţă unui angajat pe care l-a dat afară

Replica API 5 februarie 2019 | 13:17 763

Încă un abuz?

Încă un abuz?

Lucian Marius Neacşu, fost angajat, care se află de la începutul anului 2018 în litigu de muncă cu Electrocentrale SA, s-a lovit de o altă situaţie ieşită din comun. După ce la sfârşitul anului 2018, Electrocentrale SA, i-a desfăcut contractul de muncă, luni, 5 februarie 2019, a refuzat să-i elibereze o adeverinţă de salariu pe lunile noiembrie şi decembrie 2018. Adeverinţa era necesară pentru bursa de studiu a fetei sale.

“A trebuit să ameninţ cu greva foamei şi că voi merge să sesizez cele întâmplate presei ca să primesc adeverinţa. Nu este normal”, a menţionat fostul angajat. Precizăm că în data de 11 februarie 2019, Lucian Marius Neacşu urmează să primească decizia instanţei în procesul cu Electrocentrale SA. La cum au decurs lucrurile, fostul angajat este încrezător că îşi va redobândi locul de muncă.

Am încercat să aflăm de la reprezentanţii Electrocentrale SA de ce i-au eliberat adeverinţa fostului angajat, abia după ce acesta a recurs la ameninţări, însă nu ni s-a răspuns apelului telefonic.

Amintim că la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat pe data de 2 iulie 2018 dosarul cu numărul 3980/118/2018, la secţia I civilă, în materie de litigii de muncă. Dosarul face obiectul constestaţiei împotriva deciziei de sancţionare aplicată reclamantului Lucian Marius Neacşu de către pârâtul SC Electrocentrale Constanţa SA.

Litigiul de muncă a început în luna februarie 2018

Prima dată Lucian Neacşu a fost sancţionat în luna februarie 2018. Lucian Neacşu susţine că sancţiunea a fost dată pentru că în timpul programului, el şi un coleg au fost la toaletă fără să-şi anunţe superiorul. Pentru că nu au anunţat şeful de secţie, ambii au fost sancţionaţi. Colegul său s-a conformat şi a acceptat să fie amendat cu 5% din salariu pe două luni. Lucian Marius Neacşu în schimb a contestat în instanţă sancţiunea de 10% din salariu pe două luni.

Lucian Marius Neacşu a refuzat “să plătească o sancţiune dată pe nedrept”, spune el. Abia la sfârşitul lunii iunie 2018, CET-ul a anunţat că i se va reţine bani din salariu pentru faptele petrecute în luna februarie 2018 la gura de vizitare a reţelei termice din zona Kaufland, iar la câteva zile distanța, Lucian Neașcu a dat în judecată Electrocentrale Constanța.

Mai apoi, la doar câteva zile distanță de la intentarea procesului, Lucian Neacșu a devenit unicul salariat amendat de societate pentru că a făcut schimb de tură mai devreme, deși așa se practică în rândul salariaților CET în cazul turelor de noapte, din cele afirmate de Lucian Neacșu.

UPDATE, 5 februarie 2019, ora 11:20

În urmă cu scurt timp, am fost contactaţi de reprezentanţii CET. Aceştia afirmă că nu ştiu de vreo ameninţare cu greva foamei şi susţin că solicitarea privind eliberarea adeverinţei a fost luată în seamă şi că i se va preda actul în regim de urgenţă. "El a venit ieri la poartă, la ora 15.00, şi a lăsat o cerere de eliberare a adeverinţei, care a fost înregistrată, şi adeverinţa urmează să i se elibereze în regim de urgenţă, conform legislaţiei. Dacă o fi ameninţat cu greva foamei, probabil că a făcut acest gest la poartă, la registratură... Dar nu ne-a transmis nimeni de la poartă că ar fi ameninţat cu greva foamei", a precizat directorul tehnic al CET, Monica Neacşu. Precizăm că între directorul tehnic al CET, Monica Neacşu şi fost angajat CET, Lucian Marius Neacşu este doar o coincidenţă de nume.

Camelia MATEI

Citeşte şi: https://www.replicaonline.ro/un-salariat-al-cet-concediat-de-craciun-ramas-fara-loc-de-munca-barbatul-acuza-un-abuz-grosolan-din-partea-electrocentrale-377139/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bunica, pitita in bucatarie, asculta Europa Libera la masa cu musama in carouri. Azi, accesul la totalitatea informatiei ne-a bruiat reperele. Populismul a inlocuit comunismul, spunandu-ne ca titlul sintetizeaza informatia. Revin cu mesajul: Cauta dincolo de titlu!
2
1
nu ne dau sa mancam , ca nu este firma lui ma-sa ! noi muncim , e normal sa fim platiti . Au cumparat active cu dotari complexe si utilaje pe nimic si acum se cred sultani . Nu sunt in stare sa tina societatea sa o inchida in pula mea , ca multi altii care spun ca nu au bani de salarii ! Statul iti asigura cosul zilnic , locuinta si pensia . Acum au venit imbuibatii sa ne judece , sa le muncim in scarba , ca pt un salariu minim , daca nu sa inchida . Sa plece in mortii ma-sii , nu sa ne considere sclavi !
2
1
Patronii iti dau tie sa mananci... Lache flausatu..
1
5
Toti angajatii de acolo sunt pilosi si puturosi ,iar sefii sunt mafioti. Se mai mira cineva de faptul ca Electrocentrale se duce de rapa ?
5
4
cel de la radet e un mancator de cacat
4
4
nu vrem sa fim sclavi ,,,mai bine nationalizam,si trimitem Patroni in siberia.
6
4
nimic de salariul directorului ca la 150 de bete nu mai conteaza 5% si asa se duc banii un bugetul companiei falimentare
6
0
Asta e cunoscut cu probleme pacat ca aia de la cet n-au stiut si l-au angajat. Acu e mare victima.
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272