REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Conducerea Damen Mangalia, acuzată că a scos la vânzare căminele unde locuiesc angajații

Conducerea Damen Mangalia, acuzată că a scos la vânzare căminele unde locuiesc angajații

Virgil STOIAN 16 ianuarie 2023 | 00:00 3453

Scandalul continuă la  Șantierul Naval Damen Mangalia. De data aceasta, boardul de conducere al Damen este acuzat că a aprobat vânzarea unor terenuri și clădiri deținute de Șantierul Naval Mangalia, printre care se află și camerele unde locuiesc o parte dintre salariați.


Laurențiu Gobeajă, președinte Sindicatul Liber Navalistul: “Jaful continuă la Șantierul Naval Mangalia! În fiecare zi, vedem cum șantierul se golește de activele patrimoniale pe care le deține. Începe să bată vântul pe șantier și nimeni din Statul român nu ia nicio măsură! E mai mult decât clar că se dorește închiderea celui mai mare șantier naval din România!
Anunțurile de vânzare ale unor cămine ale societății a căror teren aparține ȘN2MAI au fost publicate pe un site de imobiliare. Un agent imobiliar a confirmat că se vând integral, nu cu bucata, apartament/garsonieră/cameră  în așa fel încât salariații care locuiesc acolo să aibă posibilitatea să cumpere. Aceștia ar fi  interesați să cumpere camera în care locuiesc însă nu au bani să cumpere tot imobilul.

Vă reamintim că Sindicatul Liber Navalistul și FSLR au organizat, la jumătatea lunii decembrie, o amplă acțiune de protest la sediul Ministerului Economiei pentru a stopa intenția companiei olandeze Damen de restructurare a posturilor în pragul sărbătorilor de iarnă. Asta după ce salariații au aflat că a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor DSM pentru a supune aprobării reorganizarea forței de muncă a Societății, prin restructurarea posturilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
erau in stare sa faca rost de comenzi serioase si numeroase, aveau un minim de bun simt si le-ar fi pasat de soarta angajatilor si nu i-ar trata ca pe niste sclavi nu ar fi vandut caminele alea amarate; vanzarea nu arata decat ca sunt pusi pe jaf cu orice pret si nu pe treaba serioasa si dezvoltarea santierului; niste escroci care pentru maximizarea profitului si-ar vinde si mama - asta este capitalismul peste tot in lume, o mare mizerie si aducator de mare mizerie cel mai adesea
6
0
Caminele de nefamilisti la data infiintarii Santierului naval 2 Mai Mangalia, au fost folosite pentru angajati pana la repartitia unei locuinte pentru cei cu familie si ca locuinta de serviciu pentru cei fara familie.Dupa '89 au devenit locuinte pentru oricine. Astazi probabil vor fi vandute la pachet dupa modelul hotelurilor Alfa,Beta,Gama si vor fi reamenajate si revandute per/bucata la un pret care nu justifica confortul,dar unii le vor achizitiona ca locuinte de vacanta sau inchiriere si uite asa banul circula dupa zicala:"ban la ban si paduchii la golan".
4
0
Scriu despre acest lucru de mai bine de 6 luni.Buna dimineata.e bine ca v-ati trezit si voi.Totul se face cu girul ministrului Economiei.de fapt el asigura spatele pt cotofana aia pe care a pus-o sa praduiasca tot ce ii cade jn mana
9
1
Santierul asta are suficiente exemple verificabile,care sa arate ca nu merita sa-ti invastesti zile din viata acolo. De fsapt,nu investesti si sigur pierzi,din absolut otate punctele de vedere. Sute de mangalioti,unii iremediabil,si-au distrus vietile crezand ca e bine sa muncesti sub comanda unor tradattori de tara sau pus si simplu a unor netrrbnici. Ne cam cunoastem in oras. Iertam. Da,dar si blestemam. Da,e ceva ciudat in acest orasel cacacios cu aere de statiune.
7
1
Acum se numeste ,,damen''. OK ! Pe viitor,probabil vor mai fi si altii, alti asa zisi investitori care sa profite de capacitatea uimitoare a romanilor de a se trada intre ei. Stim ca a fi om este o slabiciune in fostul Daewoo,actualul Damen. Nu au ce cauta acolo oameni buni,bine pregatiti si mai ales cu caracter libertin,,iubitori de natura si tot ce inseamna umanitate.Damen e o groapa. Fara gratii,dar tot puscarie este. Daca vin niste camioame sa duca pe salarii identice oamenii in siguranta in alte parti,santierul se inchide. Oamenii sun tratati p***t. Oamenii sunt jigniti.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272