REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Consilierii locali AU BLOCAT construcţia unui bloc pe I.L. Caragiale. Investitorul cere DESPĂGUBIRI!

Consilierii locali AU BLOCAT construcţia unui bloc pe I.L. Caragiale. Investitorul cere DESPĂGUBIRI!

Replica API 28 noiembrie 2017 | 00:00 583

Vot de abţinere în cazul investitorului Caramihai

Vot de abţinere în cazul investitorului Caramihai

Consilierii locali municipali au avut în atenţie în şedinţa de luni, pe lângă alte proiecte, şi un proiect privind aprobarea unui Plan urbanistic zonal pentru un teren situat pe strada I.L. Caragiale, în baza unei sentinţe civile, care îi aparţine lui Constantin Caramihai. Cei 25 consilieri prezenţi în şedinţa de luni s-au abţinut de la vot, asta pentru a bloca eliberarea documentaţiei necesare construcţiei, întrucât o consideră în dezacord cu reglementările din domeniul urbanismului.

Cum s-a ajuns aici? O sentinţă civilă din 2013 obliga autoritatea locală să emită PUZ-ului pentru clădirea de pe I.L. Caragiale, iar în 2017, în luna august, Constantin Caramihai a venit să solicite certificatul de urbanism. Comisiile de specialitate au dat aviz negativ acestui PUZ, pe motiv că nu respectă distanţele conform legii.

Prin sentinţa civilă nr. 3219 din data de 5 iunie 2013, în dosarul civil numărul 447/118/2013, instanţa a admis acţiunea şi a dispus anularea Certificatului de urbanism nr. 2676 din 1.10.2012, precum şi obligarea primarului Municipiului Constanţa la elaborarea Planului Urbanistic Zonal, în termen de 30 de zile, în conformitate cu documentaţia de urbanism depusă la dosar pentru edificarea unui imobil P+4E cu destinaţia locuinţe colective, cu spaţiu prestări servicii la parter, pe terenul reclamantului, în calitate de investitor, situat în Constanţa, strada I.L. Caragiale, nr. 47A, în suprafaţă de 150 mp şi obligarea pârâtului Consiliului Local Constanţa la aprobarea PUZ-ului astfel elaborat, în subsidiar, în conformitate cu documentaţia de urbanism depusă la dosar pentru terenul menţionat, pe cheltuiala Municipiului Constanţa.

Instanţa a dispus şi a obligat primarul, în calitate de conducător al autorităţii publice care este competentă să elaboreze PUZ-ul, la plata unei amenzi civile în cuantul de 20% din salariul minim pe economie, precum şi obligarea pârâţilor la plata de daune către reclamant, în cuantul de 100 lei pe zi de întârziere de la expirarea termenului stabilit prin hotărâre în vederea elaborării PUZ-ului şi până la executarea efectivă a hotărârii. Sentinţa de mai sus încă nu a fost pusă în aplicare, astfel, fiecare întârziere urmează a mai aduce prejudiciu administraţiei locale.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cred ca evreii i-au tras-o ma-tii si nu au platit . MUIE TRISTA , TACI IN MORTII MA-TII , SCARBA PDL-ISTA !
1
4
Alooo. Primariaaa. Cum ati dat voie domnule sa se sparga toti peretii exteriori la un apartament din tomis nord. Domnilor de la replica, duceti va si faceti 2 poze la blocul dintre intersectia adamclisi cu haracleea, sa vedeti ce au putut face la parter. Au spart toti peretii exteriori. Bloc care nu este pe grinzi. Bai voi nu sunteti normali la cap?
8
1
Sa va luam la pula si mamele si de nevestele voastre suntem satui.
10
2
mooye mokan kuman nenorocit hotz si las huooooo
2
8
Adica primaria se pisa pe justitie si pe toti..... Bravo baieti, platiti! Problema este ca tot noi constantenii platim, ca nu primarul din salariul lui plateste. Asa ca-l doare-n cur pe Fagadau...
10
2
primitivii etniei albaneze se cred mari dezvoltatori imobiliari;in fapt sunt doar niste bisnitari ordinari,tzepari si rasisti.lumea e satula de abordarea mafiota prin care acesti intrusi au pus labele pe tot ce era frumos si civilizat candva in Constanta aflata acum sub dictatura lor si a tiganilor mokangii din H.Coanda.fatalau insusi e din tagma lor.fatalau,ai fost prin orasele civilizate din tara noastra?
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102