REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CONSILIUL Județean dă înapoi Primăriei CASA Ion Bănescu!

CONSILIUL Județean dă înapoi Primăriei CASA Ion Bănescu!

Replica API 23 noiembrie 2021 | 00:27 2172

Consiliul Județean Constanța vrea să-i „dea înapoi” autorității locale Casa Ion Bănescu, situată pe bulevardul Tomis, numărul 110. Vă reamintim că, până de curând, aici a funcționat Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”, însă, din cauza degradării, angajații au fost mutați într-un sediu nou.

Casa Ion Bănescu

Consiliul Județean Constanța a transmis Primăriei o adresă prin care înștiințează autoritatea locală că vrea să predea Casa Ion Bănescu, unul dintre monumentele istorice ale municipiului. Imobilul este inclus în lista bunurilor care aparţin municipiului Constanţa fiind un monument istoric de arhitectură din grupa valorică B. Vă reamintim că până la începutul lunii septembrie aici a funcționat Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada”, însă, din cauza degradării angajații au fost mutați într-un sediu nou.

Mai multe detalii despre locul unde a fost mutat sediul dar și care a fost principalul motiv ce a determinat relocarea puteți citi aici: CENTRUL "TEODOR T. BURADA" PĂRĂSEȘTE sediul care este în stare de DEGRADARE!

Noul sediu în care funcționează centrul

Iată adresa trimisă de Consiliul Județean

Captură din proiectul de hotărâre

Consilierii vor vota soarta monumentului

Consilierii locali au fost convocați în ședință la finele acestei luni și, printre altele, va fi votată și revocarea dreptului de administrare al Consiliului Judeţean Constanţa asupra imobilului situat în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis, "Şcoala de arte" (Casa Ion Bănescu).

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E gata bulita
1
0
Cati angajati are Centrul Cultural Judetean si ce fac oameni astia pentru jud.Constanta?.
4
0
O s-o ciordeasca Pirtzac, ca se crede primar.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468